Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan lehet a gonosznál is...

Hogyan lehet a gonosznál is gonoszabb anyóst kiiktatni?

Figyelt kérdés
Lerágott csont az anyós téma, de ez elképesztő, mennyi családban nincs nyugalom miattuk, főként a férjek oldaláról.4 év próbálkozás után végleg úgy döntöttem, hogy soha többé nem kívánom látni a férjem anyját! A férjem is egyet ért ezzel. Összeférhetetlen szociopata, aki ha nem irányíthat vkit, ott rúg bele, ahol éri! Ezt mindet persze a 14 hónapos kislányunk jelenlétében. Elég volt! Viszont a férjem heti 1x vinni fogja az anyjához a gyereket. Félek, hogy anyós olyan dolgokat fog mondani folyamatosan rólam a gyereknek, ami valótlan, csak, hogy megpróbálja ellenem hangolni a kislányomat. A másik gondom: állandóan cukros, zsíros, fűszeres és mű ételeket akar ráerőltetni a gyerekre, pedig mi nagyon odafigyelünk a táplálkozásra, s, hogy ilyen dolgokat ne egyen a gyermekünk! Eddig ott voltam, s rászóltam, hogy NE ADJON ilyesmit a gyereknek. Most, hogy nem leszek a kicsi mellett, hogy akadályozzam ezt meg? A férjemben kellene bíznom, de az anyja szája akkora, hogy simán leordítja a férjemet, hogy ő majd jobban tudja, hisz felnevelt már 2 gyereket. Tartok tőle, hogy a férjem nem mer majd a sarkára állni anyuci előtt. Köszönöm előre is a hozzászólásokat!

2013. aug. 21. 14:31
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

14:43

Szuper lenne, ha ez ilyen egyszerű lenne! A férjem egyetért azzal, hogy nem normális dolog az, amiket az anyja művel, de azt mondja, hogy csak az anyja, szereti és nem akarja megfosztani az unokájától! Sakk matt.

2013. aug. 21. 18:54
 12/33 A kérdező kommentje:

14:47

4 éve minden megoldást kipróbáltunk! Mindent! Mondtam anyósnak szépen, csúnyán, apósomon keresztül... Semmi! Anyósom SENKIVEL nincs jóban a családban! Csak a fiai és a férje lettek beidomítva... Engem is szeretett volna, csak nem tudott, ez a baja!

2013. aug. 21. 19:03
 13/33 A kérdező kommentje:

15:01

:))))))))))))

2013. aug. 21. 19:45
 14/33 A kérdező kommentje:

Belagezapista:

Amikor 3x mondom el, hogy apró magvas gyümölcsöt ne adjon neki és negyedszer is a hatalmas habos full cukros epees sütit akarja megetetni a gyerekkel...

2013. aug. 21. 19:48
 15/33 A kérdező kommentje:

15:24

Az utolsó megoldási próbálkozásunk az volt, hogy mentem is, jöttek is, de levegőnek néztük egymást. Ezt megbeszéltük, hogy ez lesz a legjobb. 2 hétig bírta! Tehát nem vagyok hajlandó egy levegőt szívni vele! Nem őríztem vele együtt libát, hogy megengedje magának azt, amit!

Én is azzal nyugtatom magam, hogy az a heti 1 alkalom talán belefér, de belül mégsem ezt érzem. Ha nagyobb lesz a gyerek, úgy jön majd haza, hogy kérek colát, anya!???! Na neeee! És anyós rosszindulatú, gonosz megnyilvánulásairól ne is beszéljünk: ugye, mama finomabbat főzött, mint anya? Az ilyen "mamától" ne féltsem a gyermekemet?

Ha meg találkozom vele, csak a mocskolódást tudja csinálni! Ezt hallgassa a kicsi???

Ezért mondom: itt csak a sors segíthet!

S ezért vagyok kíváncsi arra, hogy ki mit gondol, mert nem látom a megoldást... :((

2013. aug. 21. 20:34
 16/33 A kérdező kommentje:

16:28

Jöhet, csak el lett neki mondva ezerszer, hogy a száját fogja be! Olyan aljas, rosszindulatú megjegyzéseket tesz megállás nélkül, hogy egy ideig tűröm, de aztán kitörök és még ő van felháborodva, hogy hogy beszélek vele: nem beszélek csúnyán soha, csak erélyesen. S mivel ehhez nincs hozzászokva, mert a fiai és a férje pitiznek neki, így nem tudja hova tenni, hogy én nem az a fajta vok, aki engedi, hofy átgyalogoljanak rajta!

Tehát, az fix, hogy nem akarom többé látni! 4 év alatt elszakadt a cérna.

Csak a férjemben bízhatok, de ő meg benevelt anyuci katonája... Azt mondja, bízzak benne... De ha ismernéd anyósomat...

2013. aug. 21. 20:41
 17/33 anonim ***** válasza:
76%
Én akkor megmondanám a páromnak, hogy viheti a gyereket de bizonyos szabályok vannak. Elmondod neki, hogy mik azok amiket anyós nem adhat neki. Max csomagolsz kaját és akkor egye azt ott a gyerek. Mivel Te nem vagy ott, ezért vagy megvéd vagy többet nem mehet a gyerek, mert nem kell azt hallgatnia, hogy az anyját hogy szidják. Ha nem tudja a saját gyerekét megvédeni, akkor nem engedném, hogy vigye. Az nem érdeke a gyereknek, hogy a mamával legyen, ha közben az anyukáját szidják. Ha ezt a férjed nem érti meg akkor gubancok vannak.
2013. aug. 21. 20:48
 18/33 A kérdező kommentje:

18:08

Anyós egy pár év múlva 60 éves lesz. Akkor még nem volt kizárólagos szoptatás (végig azzal szekált, hogy ne csak szoptassam a gyereket, itassam is!), nem érti miért akarom még mindig szoptatni a 14 hónapos kislányomat (mintha ezt én dönteném el), eper allergiám van és ezért csak jövőre szeretném az aprómagvas gyümölcsöket bevezetni (tolná a gyerekbe az epret, mert ő már ilyenkor nyomta a férjembe is)... Ma ma van, 60 éve meg 60 éve volt. Felnőtt a férjem, de hadd tartsam meg azt a jogot magamnak, hogy más elvek alapján táplálom és nevelem a gyermekemet! A saját anyám nem furakszik így az életembe, mint anyós!!!

Neki egy dolga lenne: tiszteletben tartani a nevelési elveinket! Nem a saját dogmáit erőltetni!!!!!!! Ezzel nem tudok mit kezdeni, ez a bajom! Ehhez várok ötleteket! :)

2013. aug. 21. 20:50
 19/33 A kérdező kommentje:

20:48

Én is efelé tendálok, de a nagy baj még most: a gyerek csak 14 hónapos! Honnan, kitől fogom megtudni, hogy a szabályok be lettek-e tartva? Hogy köpködött-e az anyósom?

Azt viszont elmondtam a férjemnek: vagy a sarkára áll, vagy egyszer tudom meg, hogy ő csak ül tétlenül, amikor ki kellene nyitnia a száját és nagyon komolyan elgondolkozok, van-e nekünk értelme együtt folytatni... :(

2013. aug. 21. 21:01
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

A párod neked hazudna? Mert ha hazajön akkor csak meg kell kérdezni és már is lebuktathatja magát :)

Bár lehet, hogy akkor én azt mondanám, hogy elmegyek és amint egy rossz szót is kiejt a száján már állnék is fel és mennék is haza. Szerintem hamar rájönne anyós, hogy nem éri meg veled packázni, mert akkor nem látja az unokát.

Tudom írtad, hogy nem akarsz már anyóshoz menni, de lehet, hogy a gyerek érdekében még ezt megérné. Pláne addig amíg belevésed anyósod és párod fejébe, hogy egy gyereknek mi a jó.

17.es voltam.

2013. aug. 21. 21:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!