Én vagyok akiben a hiba van? Anyós-sogőrnő vita elviselhetetlen!
Itt te is hibás vagy. Nyár van, meleg van, a lányod maradhatott volna, de te annak ellenére sem engedted hogy jól érezte magát. Nem hiszem hogy az anyósnak vagy sógornődnek kellett mondogatni a lányodnak hogy "látod anya nem engedte" Enélkül is sértve érezhette magát a lányod. Tudom milyen ez, számtalanszor átéltem gyerekként és sosem értettem miért nem engedték meg hogy maradjak..Főleg ha otthon csak egymagam ültem a szobámban..
Mondjuk abban is téged hibáztatlak hogy a kiírásod is másról sem szól csak arról hogy az anyósod, és sógornőd milyen rosszak.. Ennek ellenére mégis elengeded a gyerekeidet az "utálatos" anyóshoz pár napokra.. Kérdezem: Ha annyira rossz az anyósod akkor miért rá támaszkodsz gyermekőrzésben?? Akkor miért bízod rá a gyerekeidet???
Akkor fizess egy babysitternek és nem kell az anyósod, sógornőd rosszindulatú megjegyzéseit hallgatnod..
Így olvasva te annyira fárasztó lehetsz mint az anyós és sógornő..
Egyébként nagyon szívesen meghallgatnám a sógornőd verzióját is..
Ez így valóban nagyon egyoldalú.
Én sem értem, hogy ha tisztában vagy vele, hogy az unokatestvérek hétvégén lesznek ott, akkor miért nem akkor viszed a gyerekeket, hanem korábban? Ennek így szerintem nincs értelme. Ha jól érezték magukat együtt, nektek meg nem volt dolgotok, akár te is átmehettél volna/hazahozhatták volna este.
Nyilván nem kell rendszert csinálni belőle, de 1-1 kivételes esetben szerintem megengedhető, hogy tovább maradjanak.
A másik az, hogy mese, szörp, csoki. Most mit mondjanak a te gyerekednek? Mariska, te nem kaphatsz ezekből, csak az unokatestvéreid, neked nem engedi anyukád! Ezt komolyan gondoltad?
Ha te nem adsz neki csokit, szörpöt, nem nézhet x mesét, rendben van. A nagymamák általában elkényeztetik a gyerekeket, ezért ne hibáztasd. Ő nem tiltani, szabályozni akar, hanem megadni a gyereknek, amit szeretne. Hétvégenként egy kis "extra" nem árt szerintem, ha hétközben otthon be vannak tartva a szabályok!
Más: ha nem bírod a nagymama viselkedését, ne vigyétek oda minden héten a gyerekeket, ilyen egyszerű.
Szerintem ahogy te érzed, hogy "keresztbe akarnak tenni", ők is azt érzik, hogy nem szereted őket, a gyereket nem akarod náluk hagyni, ki akarod őket zárni valamennyire, és ha oda is adod, akkor megszabni, mit szabad vele és mit nem. Csak annyit mondok, hogy szerintem mindenkinek a legszebb gyerekkori emlékei közé tartozik, amikor egy kicsit a mamánál lehetett és ott olyan dolgokat csinálhatott, amit otthon nem (pl. két fagyi naponta, hasonlók:). Ne akard, hogy pont úgy kezeljék, mintha otthon lenne!
Látom te is értelmes vagy kérdező... 15 válaszadóból 13 nem ért veled egyet, majd ezután vered a melled, hogy azért volt aki igen, szóval biztos igazad van. Gratula.
"msot ne mond hogy nem sok idő nélkülem távolleni, hogy csütörtök-péntek-szombat anyóséknál, vasárnap itthon aztán hétfő kedd szerda megint anyóséknál... "
Szerintem nyáriszünetben nem sok. Mi amikor az ovi zárva volt, 2 hetet voltunk folyamatosan a nagyinál, úgy, hogy a szüleink csak hétvégére jöttek értünk. A gyerekeknek is kell nyaralás, kikapcsolódás. Egyszer otthagyhatod őket így hosszabb időre is, aztán maximum utána 1-2 hétig nem viszed. Ilyen egyszerű - nem a konfliktusokat kell gyártani, hanem a gyerek érdekeit is nézni. Tudom, hogy nehéz elengedni a gyerekeket, de a szocializálódásuk egészséges része, hogy néha hosszabb időt is az anyjuk nélkül töltenek. Ismétlem, nem kell ennek mindennaposnak lennie, de nyáriszünetben 1-2x azért megengedhető. Túl szigorú vagy.
Megértem, hogy haza akartad kérni a gyereket, mivel anyósodék provokálnak, és félsz, hogy elveszíted a kicsit. Mivel a mama engedékenyebb, és félsz, hogy telebeszéli a gyereked fejét.
De ha így viselkedsz, csak azt éred el, hogy a lányod megutál téged és jobban megszereti a nagyanyját. Mivel ő most szereti anyut is, mamát is meg nagynénit is, és ahhoz az oldalhoz fog húzni, ahol kevesebb a feszültség.
Persze nem szép dolog amit csinálnak, de belátónak kell lenned és akkor vége lesz. Ha a gyerekek szeretnek ott lenni, hát legyenek, legalább neked is lesz időd magadra, anya pedig csak egy van. Csak azt értesd meg velük, hogy attól még, hogy a mama engedékenyebb, otthon még nem feltétlenül jár a tábla csoki. Viszont időnként te is adhatnál nekik szörpöt, édességet, attól még nem rontod el őket. A kioktatást meg engedd el a füled mellett, ha nem tudnak provokálni, abbahagyják.
Vagy, itt olvastam nemrég egy nagyon jó tippet. Vegyél egy füzetet, add oda anyósodnak, és mondd meg, hogy mostantól a gyereknevelési tanácsait ne neked mondja, hanem abba írja bele. Úgy te is... jobban észben tudod őket tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!