Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan rázzuk le őket? Mit...

Hogyan rázzuk le őket? Mit mondjunk?

Figyelt kérdés

Párommal élünk anyósom házában. Nagyon rossz a kapcsolatunk, mégis rákényszerültünk elfogadni ezt a házat. Úgy a háza, hogy az ő nevén van, de csak ketten élünk itt. Végeztem a sulival, páromnak van egy tűrhető munkája, amiből megélünk ketten. Én most lennék pályaválasztásnál, rengeteget gondolkodtam, végül arra jutottam, hogy beszállok a családi vállalkozásunkba párommal együtt, de ez viszont csak áprilistól októberig tart, szezonális. Páromnak megmaradna a munkahelye is, és még jönne segíteni nekem amellett. Jövőre tudnám elkezdeni, ennél jobb munkám nem lenne úgysem, kedvemre való meg aztán pláne. Ez az az egy, amit szívesen csinálnék és értek is hozzá. Viszont anyósomék zaklatnak mindkettőnket hogy mikor megyek már dolgozni? Tanfolyamot végezzek el. Jövő nyárig még ki kéne húznom valahogy ezt a dolgot, mert utána évente elég pénzt tudnánk gyűjteni ezzel a munkával, + még majd télre is tervezek munkát, de annak is köze van ehhez a saját vállalkozáshoz, de ahhoz még gyűjteni kell pénzt, és pár év múlva tudjuk azt is kezdeni.

1. Mi köze van ahhoz, hogy mi hogy élünk a párommal? Mi van ha nem akarok dolgozni? Ahhoz sem lenne semmi köze! Úgy tart el a párom ahogy akar!

2. Ha én vagyok olyan ügyes, hogy 6 hónap mindennapos munkával megkeresek évente elég szép összeget, és azt mindet félretudjuk tenni saját házra, akkor igazán maradjon csöndbe, és aki 2 műszakos? Az is fele évet dolgozik, felét nem.

Gondoltam hogy megyek tanfolyamra, de a rászánt pénzt inkább a vállalkozásba fordítom bele. Feleslegesen kezdem el, ha úgysem fogok benne dolgozni. Emellett a munkám mellett nem lehet úgysem másik, mivel fix félévet igénybe vesz. + Azért mi vagyok én állat? Nekem is jár a pihenő, nem is beszélve arról hogy beteges vagyok és nem tudnám megállni a helyem egy munkahelyen.

Szerintetek hogy csitítsuk le őket, hogy ne legyen vita? Konkrét, meggyőző érv kellene!

2013. júl. 23. 23:05
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:
Nem vagyok kíváncsi többet rátok, lehet zárni a kérdést!!!
2013. júl. 24. 14:12
 42/50 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudom, hogy rázd le az anyósodat, de ritka egy unszimpatikus nő vagy.
2013. júl. 24. 14:14
 43/50 anonim ***** válasza:
94%

"Azért van annyi önbecsülésem hogy nem vállalok el ilyen munkákat, én egy jó képességű, jó tanuló ember voltam mindig is. (...) És ez nem egoizmus, csak tudom milyen emberek mennek takarítónak...a legalja. Én nem tartozok abba körbe. A buták sem mennek ilyen helyekre dolgozni. Azért ezt a szégyent nem vállalom fel."

Te tökbunkó! Édesanyám diplomás tanár és tudod miből nevelt fel engem és még két testvéremet, miután apám elhagyta a családot? Igen, ba*dmeg képzeld takarításból! Neked könnyű, hogy a munka és a semmittevés között választhatsz, de képzeld, a takarító is ember, nem egy állat, ahogy azt te gondolod! Lehet azt mondani, hogy nem vagy kiváncsi az anyósod véleményére vagy a mi véleményünkre, de ez nem változtat azon, hogy a baj veled van! Te nem önbecsüléssel rendelkezel, hanem egy marha nagy dinnyével a fejed helyén! Kívánom, hogy tengesd hátralévő életed a létminimum alatt!

2013. júl. 24. 14:38
 44/50 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom pontosan, hogy hányan írtak ide neked választ. Nem gondolod, hogyha ennyi negatív visszajelzést kapsz valószínűleg tényleg benned van a hiba?

Ha jól értelmezem a párod jól keres annyira, hogy kettőtöket eltartson, de megtakarításotok nincs. Hogy akartok majd tovább lépni? Gondoltok ti a jövőre?

Az meg, hogy mit írtál a takarítókról. Én szégyellném magam a helyedben. Hidd el, nem jókedvükből takarítanak. Lehet, hogy csak 70 ezer ft-ot keresnek (nem tudom mennyi a fizetésük), de 70 ezer ft pont 70 ezerrel több a 0-tól. Ezen gondolkodtál már?

Elmondom neked, hogy a családi vállalkozás sem biztos. Gondolom mezőgazdasági, ha áprilistól októberig tart. Bármi történhet, semmi nem életbiztosítás.

Az meg, hogy te a következő majdnem 9 hónapban otthon akarsz ülni szinte tétlenül...számomra felfoghatatlan. Tanulj nyelveket, képezd magad folyamatosan, keress munkát. És ami a legfontosabb, kapd össze magad, mert még eljöhet az az idő, hogy te is az általad lenézett takarítói munkát fogod végezni, hogy tudj mit adni enni a gyerekeidnek, de a számlák is be legyenek fizetve.

2013. júl. 24. 14:57
 45/50 anonim ***** válasza:
88%

Tényleg tök bunkó vagy! Te, agyoniskolázott liba!

Lenézed a takarítókat? Ők nem a mások nyakán élősködnek, mint te. Kisbetű nem véletlen....

Nem vagy az anyósok álma, az biztos. Remélem a papucs pasid majd rád un, mikor már kizsigerelted, hogy meg tudjatok élni, mig te otthon mereszted..

Ilyen menytől mentsen meg az Isten!

Lusta, önző, buta és beképzelt vagy. Remélem főzni azért tudsz. Vagy azt sem? Szex kevés lesz a kitartottsághoz!

2013. júl. 24. 16:18
 46/50 anonim ***** válasza:
87%

Nekem közgazdász diplomám van, de simán elmennék takarítani ideiglenesen, ha nem lenne más! S nem érezném magam kevesebbnek ezért. Mondjuk én mindig is szorgalmas voltam, s nem fogadtam el mástól a segítséget, hanem magam értem el azt, amit.

Ha értelmesnek tartod magad, te is így fognád fel. Hisz egy értelmes ember tudja, hogy nem a munka a szégyen, hanem az, ha valaki kerüli azt,amíg eltartják.

Először neked akartam igazat adni, de az utolsó kommentjeid alapján elbizonytalanítottál.

Tudod, ha én nem akarom, hogy valaki beleszóljon az életembe azt kerülöm, s nem fogadok el tőle semmilyen szívességet, pláne nem házat. Hisz ez egy nagyszerű támadási felület. De te okos vagy, ezt tudnod kellene....

2013. júl. 24. 16:30
 47/50 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem a "kitartottságban" semmi rossz nincs, ha az a párnak úgy jó, az ő dolguk, nem a miénk.

De a kérdezőben az a rohadt idegesítő, hogy ő egyfolytában azon van ki, hogy ő milyen tanult és 9972 kifogása van arra, hogy miért is nem dolgozik, mert majd jövőre fog, de már most arról regél, hogy ő milyen sokat keres és mennyivel jobb, mint mások. Hát még egy ilyen szánalmas alakot komolyan...

2013. júl. 24. 17:07
 48/50 anonim ***** válasza:
79%

Hát, kiscsillag, fognak még rád jönni rossz napok ezzel a hozzáállással. Szánalmas, ahogy lenézed a dolgozó embert, tudod sok kétzeki munkás többet ér, mint jópár irodai munkás, vagy vállalkozásban dolgozó. Komoly gondok vannak az értékrendszereddel.

Leírom az én példámat, amihez hasonlót te szánalmasnak tartasz. Mivel diplomázás után nem volt egy hülye barátom, aki eltartott volna, nem is szerettem volna ilyet, és szülők, akik támogattak volna, el kellett mennem dolgozni egy gyárba két műszakban 75ezerért, bizony. Ja, úgy, hogy beteg vagyok, epilepsziás, bármikor megsérülhettem volna komolyan, mivel vannak olykor rohamaim, de nagyon kellett a pénz, és anyát is kellett támogatnom, aki 40 év munkaviszony után elvesztette nyugdíj előtt a munkahelyét. Most jelenleg külföldön élek és babysitterként dolgozom, de takarítással kezdtem. Tudom, tudom, neked ez szánnivaló, de ebből az általad lenézett kétkezi alja munkából ki tudtam fizetni a számláimat, lakbéremet és beiratkozni egyetemre. Most jelenleg neurobiológusnak tanulok és mellette gyerekekre vigyázok és úgy néz ki újból el kell vállalnom takarítást, de megteszem, mert tudod vannak emberek, akiknek nem hull az ölükbe minden.

Azt mondtad a takarítóknak még a hülyék sem mennek, akkor én úgy néz ki, hogy értelmi fogyatékos vagyok, szerintem az EEG-tesztem agyhalottnak mutatna. De nem baj királylány, élj csak a kis szánalmas világodban és szidj mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint te.

2013. júl. 24. 17:40
 49/50 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező, írtad, hogy apósod a pénz "előállítója". Neki mi a véleménye? Párod nem tud vele beszélni, hogy a szipirtyóval kezdjen valamit?

Ismerem ezt a típust, besöpri a pénzt, ráül, és dirigál a zsozsó fedezékéből.

Nem kell neked semmit mondani, indokolni, ha kérdezik, akkor most nem dolgozol. Majd ha jó lehetőséged lesz rá. Kész. Találkozz olyan keveset vele, amennyit csak lehet.

A fontos, hogy a társaddal egyetértésben hoztok döntéseket. Hogy a vén kurucnak mi a véleménye, az az ő dolga. Volt rá jó lehetőségetek, hogy jó munkára külföldre menjetek, akkor más nótát fújt, most miért más a zene?

Le se sajnáljátok a véleményét, mivel miatta szalasztottátok el a jót, így most viselje el a következményeket. Ha pedig a lakás miatt pampog, akkor pereljen be. Nem állhatom az olyan embereket, akik a szájukból segget csinálnak.

2013. júl. 25. 13:38
 50/50 anonim ***** válasza:
50%
Nem furcsa, hogy közel harminc vélemény ugyanazt sugallja? elkényeztetett picsuka vagy :)
2013. júl. 26. 08:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!