Hogyan rázzuk le őket? Mit mondjunk?
Párommal élünk anyósom házában. Nagyon rossz a kapcsolatunk, mégis rákényszerültünk elfogadni ezt a házat. Úgy a háza, hogy az ő nevén van, de csak ketten élünk itt. Végeztem a sulival, páromnak van egy tűrhető munkája, amiből megélünk ketten. Én most lennék pályaválasztásnál, rengeteget gondolkodtam, végül arra jutottam, hogy beszállok a családi vállalkozásunkba párommal együtt, de ez viszont csak áprilistól októberig tart, szezonális. Páromnak megmaradna a munkahelye is, és még jönne segíteni nekem amellett. Jövőre tudnám elkezdeni, ennél jobb munkám nem lenne úgysem, kedvemre való meg aztán pláne. Ez az az egy, amit szívesen csinálnék és értek is hozzá. Viszont anyósomék zaklatnak mindkettőnket hogy mikor megyek már dolgozni? Tanfolyamot végezzek el. Jövő nyárig még ki kéne húznom valahogy ezt a dolgot, mert utána évente elég pénzt tudnánk gyűjteni ezzel a munkával, + még majd télre is tervezek munkát, de annak is köze van ehhez a saját vállalkozáshoz, de ahhoz még gyűjteni kell pénzt, és pár év múlva tudjuk azt is kezdeni.
1. Mi köze van ahhoz, hogy mi hogy élünk a párommal? Mi van ha nem akarok dolgozni? Ahhoz sem lenne semmi köze! Úgy tart el a párom ahogy akar!
2. Ha én vagyok olyan ügyes, hogy 6 hónap mindennapos munkával megkeresek évente elég szép összeget, és azt mindet félretudjuk tenni saját házra, akkor igazán maradjon csöndbe, és aki 2 műszakos? Az is fele évet dolgozik, felét nem.
Gondoltam hogy megyek tanfolyamra, de a rászánt pénzt inkább a vállalkozásba fordítom bele. Feleslegesen kezdem el, ha úgysem fogok benne dolgozni. Emellett a munkám mellett nem lehet úgysem másik, mivel fix félévet igénybe vesz. + Azért mi vagyok én állat? Nekem is jár a pihenő, nem is beszélve arról hogy beteges vagyok és nem tudnám megállni a helyem egy munkahelyen.
Szerintetek hogy csitítsuk le őket, hogy ne legyen vita? Konkrét, meggyőző érv kellene!
van annyi önbecsülésem hogy nem vállalok el ilyen munkákat, én egy jó képességű, jó tanuló ember voltam mindig is. + legalja megy takarítónak
Önbecsülés? Nevetek. A párod tart el. Nézz utána, mi az önbecsülés! És nem a legalja takarít! Tudod ki csinálja? Akinek nincs egy hülye párja, hogy eltartsa, mert a számlákat fizetni kell. De ugyan mit tudsz te erről. Lenézed őket, mi? MI meg téged nézünk le, egy ingyenélő, mihaszna vagy :D A legrosszabb: kullancs! :D
egy jó képességű, jó tanuló ember voltam mindig is -
Ja igen! És akkor miért nincs egy állásod? Ami jól fizet? Ha olyan jól tanultál? Jó képességeid is vannak? Akkor meg hogy hogy nem találsz munkát? Nem írom le mi vagy, mert még kitiltanak :D
"Képzeld amíg nem telik valakiknek albira, addig nem mennek mások nyakára lakni."
Mások nyakára? Mi albiba mentünk volna, de az anyós mondta hogy nehogy arra dobjuk a pénzt, vesz ő egy lakást inkább. Külföldi utunkról ne is beszéljek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!