Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan rázzuk le őket? Mit...

Hogyan rázzuk le őket? Mit mondjunk?

Figyelt kérdés

Párommal élünk anyósom házában. Nagyon rossz a kapcsolatunk, mégis rákényszerültünk elfogadni ezt a házat. Úgy a háza, hogy az ő nevén van, de csak ketten élünk itt. Végeztem a sulival, páromnak van egy tűrhető munkája, amiből megélünk ketten. Én most lennék pályaválasztásnál, rengeteget gondolkodtam, végül arra jutottam, hogy beszállok a családi vállalkozásunkba párommal együtt, de ez viszont csak áprilistól októberig tart, szezonális. Páromnak megmaradna a munkahelye is, és még jönne segíteni nekem amellett. Jövőre tudnám elkezdeni, ennél jobb munkám nem lenne úgysem, kedvemre való meg aztán pláne. Ez az az egy, amit szívesen csinálnék és értek is hozzá. Viszont anyósomék zaklatnak mindkettőnket hogy mikor megyek már dolgozni? Tanfolyamot végezzek el. Jövő nyárig még ki kéne húznom valahogy ezt a dolgot, mert utána évente elég pénzt tudnánk gyűjteni ezzel a munkával, + még majd télre is tervezek munkát, de annak is köze van ehhez a saját vállalkozáshoz, de ahhoz még gyűjteni kell pénzt, és pár év múlva tudjuk azt is kezdeni.

1. Mi köze van ahhoz, hogy mi hogy élünk a párommal? Mi van ha nem akarok dolgozni? Ahhoz sem lenne semmi köze! Úgy tart el a párom ahogy akar!

2. Ha én vagyok olyan ügyes, hogy 6 hónap mindennapos munkával megkeresek évente elég szép összeget, és azt mindet félretudjuk tenni saját házra, akkor igazán maradjon csöndbe, és aki 2 műszakos? Az is fele évet dolgozik, felét nem.

Gondoltam hogy megyek tanfolyamra, de a rászánt pénzt inkább a vállalkozásba fordítom bele. Feleslegesen kezdem el, ha úgysem fogok benne dolgozni. Emellett a munkám mellett nem lehet úgysem másik, mivel fix félévet igénybe vesz. + Azért mi vagyok én állat? Nekem is jár a pihenő, nem is beszélve arról hogy beteges vagyok és nem tudnám megállni a helyem egy munkahelyen.

Szerintetek hogy csitítsuk le őket, hogy ne legyen vita? Konkrét, meggyőző érv kellene!

2013. júl. 23. 23:05
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
70%
Miért nem laksz otthon?
2013. júl. 24. 13:49
 32/50 A kérdező kommentje:
Fele sem igaz, tudja? tehát szerinted feljárok hazudozni idegeneknek. Mi okom lenne ismeretleneknek hazudozni? Az a jó hogy itt nyílt lapokkal lehet játszani. Csak anyósomnak nem lehet elmondani a teljes igazságot. Valahogy csak addig kéne lecsitítani, ameddig el nem tudom kezdeni ezt a munkát. De ő mindenképpen azt akarja, hogy végezzek tanfolyamokat, vagy menjek takarítónak. Azért van annyi önbecsülésem hogy nem vállalok el ilyen munkákat, én egy jó képességű, jó tanuló ember voltam mindig is. Más lenne, ha nem tudnánk megélni, de párom fizetése elég kettőnknek a megélhetésre. És ez nem egoizmus, csak tudom milyen emberek mennek takarítónak...a legalja. Én nem tartozok abba körbe. A buták sem mennek ilyen helyekre dolgozni. Azért ezt a szégyent nem vállalom fel.
2013. júl. 24. 13:53
 33/50 anonim ***** válasza:
85%

van annyi önbecsülésem hogy nem vállalok el ilyen munkákat, én egy jó képességű, jó tanuló ember voltam mindig is. + legalja megy takarítónak

Önbecsülés? Nevetek. A párod tart el. Nézz utána, mi az önbecsülés! És nem a legalja takarít! Tudod ki csinálja? Akinek nincs egy hülye párja, hogy eltartsa, mert a számlákat fizetni kell. De ugyan mit tudsz te erről. Lenézed őket, mi? MI meg téged nézünk le, egy ingyenélő, mihaszna vagy :D A legrosszabb: kullancs! :D

2013. júl. 24. 13:55
 34/50 anonim ***** válasza:
83%

egy jó képességű, jó tanuló ember voltam mindig is -

Ja igen! És akkor miért nincs egy állásod? Ami jól fizet? Ha olyan jól tanultál? Jó képességeid is vannak? Akkor meg hogy hogy nem találsz munkát? Nem írom le mi vagy, mert még kitiltanak :D

2013. júl. 24. 13:56
 35/50 A kérdező kommentje:
Otthon? Külön a páromtól nem? 1, nem élnénk egymás nélkül, 2, mondhatom hogy szarjuk le az anyóst és akkor megyünk albiba, de akkor sok pénz veszne, így inkább kitalálok valamit addig is, amíg nem állok munkába. Csak mit? Ennyit kérdeztem csak, de mindenki sajnálatosan szánalmas. Nem is kell több válasz, akkor majd megoldjuk mi.
2013. júl. 24. 13:59
 36/50 anonim ***** válasza:
74%
Képzeld amíg nem telik valakiknek albira, addig nem mennek mások nyakára lakni. Erről hallottál már? Biztosan a te jó képességeiddel? Max az ágyban, azért tart el a pasid, nem? :D
2013. júl. 24. 14:00
 37/50 A kérdező kommentje:
Miért nincs állásom,főleg nem jó, talán mert még most végeztem a sulival, ahogy írtam. + Nincs semmi lehetőség a környéken, párom is ismerős által tudott csak bejutni. Egyedül a vállalkozás lehetősége tart itt. Hú de gáz tényleg, ha félévig eltart a párom, főleg hogy az én anyám is eltartotta őt amikor rászorult és hozzánk menekült az annyától. Komolyan, röhögünk rajtatok. Tudtok értelmezni szöveget..látom.
2013. júl. 24. 14:02
 38/50 A kérdező kommentje:

"Képzeld amíg nem telik valakiknek albira, addig nem mennek mások nyakára lakni."

Mások nyakára? Mi albiba mentünk volna, de az anyós mondta hogy nehogy arra dobjuk a pénzt, vesz ő egy lakást inkább. Külföldi utunkról ne is beszéljek.

2013. júl. 24. 14:04
 39/50 anonim ***** válasza:
82%
nem annyától, hanem anyjától, te jó képességű! érettségid megvan?
2013. júl. 24. 14:06
 40/50 A kérdező kommentje:
Hú, bocsánat uram hogy elírtam egy szót, azt is már a kapkodástól, mert annyira szánalmasak vagytok. Na nem baj, többet sem teszek ide fel kérdést. Uram isten nem érdemlem meg az érettségit mert véletlenül félregépeltem egy szót. Na az ilyen emberekkel nem szeretnék dolgozni, pont ez a bajom.
2013. júl. 24. 14:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!