Hogyan rázzuk le őket? Mit mondjunk?
Párommal élünk anyósom házában. Nagyon rossz a kapcsolatunk, mégis rákényszerültünk elfogadni ezt a házat. Úgy a háza, hogy az ő nevén van, de csak ketten élünk itt. Végeztem a sulival, páromnak van egy tűrhető munkája, amiből megélünk ketten. Én most lennék pályaválasztásnál, rengeteget gondolkodtam, végül arra jutottam, hogy beszállok a családi vállalkozásunkba párommal együtt, de ez viszont csak áprilistól októberig tart, szezonális. Páromnak megmaradna a munkahelye is, és még jönne segíteni nekem amellett. Jövőre tudnám elkezdeni, ennél jobb munkám nem lenne úgysem, kedvemre való meg aztán pláne. Ez az az egy, amit szívesen csinálnék és értek is hozzá. Viszont anyósomék zaklatnak mindkettőnket hogy mikor megyek már dolgozni? Tanfolyamot végezzek el. Jövő nyárig még ki kéne húznom valahogy ezt a dolgot, mert utána évente elég pénzt tudnánk gyűjteni ezzel a munkával, + még majd télre is tervezek munkát, de annak is köze van ehhez a saját vállalkozáshoz, de ahhoz még gyűjteni kell pénzt, és pár év múlva tudjuk azt is kezdeni.
1. Mi köze van ahhoz, hogy mi hogy élünk a párommal? Mi van ha nem akarok dolgozni? Ahhoz sem lenne semmi köze! Úgy tart el a párom ahogy akar!
2. Ha én vagyok olyan ügyes, hogy 6 hónap mindennapos munkával megkeresek évente elég szép összeget, és azt mindet félretudjuk tenni saját házra, akkor igazán maradjon csöndbe, és aki 2 műszakos? Az is fele évet dolgozik, felét nem.
Gondoltam hogy megyek tanfolyamra, de a rászánt pénzt inkább a vállalkozásba fordítom bele. Feleslegesen kezdem el, ha úgysem fogok benne dolgozni. Emellett a munkám mellett nem lehet úgysem másik, mivel fix félévet igénybe vesz. + Azért mi vagyok én állat? Nekem is jár a pihenő, nem is beszélve arról hogy beteges vagyok és nem tudnám megállni a helyem egy munkahelyen.
Szerintetek hogy csitítsuk le őket, hogy ne legyen vita? Konkrét, meggyőző érv kellene!
Kicsit gondolj bele az anyós szemszögéből is.
Feltehetően a legjobbat akarja a fiának. Persze mindenkibe bele lehet kötni...de talán Te túl nagy felületet adsz. A fiú dolgozik, és Te addig mit csinálsz? Otthon ülsz és várod az áprilist? Nem mész tanfolyamra, mert úgyse fogod használni (még fiatal vagy, nem olyan biztosa az...). Tényleg olyan "lusta" benyomást keltesz. Ennek egyetlen anyós se örül...ennyi. Persze ha ez alatt az idő alatt főzöl, mosol, vezeted a háztartást, kertészkedsz, lefested a kerítést stb., az már másképp néz ki. Ha tehát ilyesmit csinálsz, akkor ezt lehet anyós felé kommunikálni, hogy megnyugodjon. Ennyi neki is jár.
Abban viszont ennek ellenére tökéletesedn igazad van, hogy ez a Ti életetek a pároddal, csak Vele kell elszámolj, és ezt az anyósnak is tudomásul kell vennie, akkor is ha az ő "házában" laktok. A párod felnőtt ember, nem köthető a "zsebpénz" a viselkedéséhez. Ha ad valamit, adjon hozzá szabad kezet, vagy ne adjon semmit. Azt is elvárhatod a párodtól, hogyha valamiben megegyeztetek, akkor azt az anyja felé határozottan képviselje (és ez igaz fordítva is a te szüleid felé). Ti ketten vagytok egy család.
Jaj, hagyjuk már, hol szponzorálja az anyósa a mindennapi életét? A pasija szponzorálja, az meg felnőtt és az ő dolga mit szponzorál.
Biztos nagyon idegesítő, mikor már megvannak a terveid, terveitek, hogy mit fogsz/fogtok csinálni, de ő meg csak nyomja a maga szövegét.
Az viszont már más kérdés, hogy honnan tudhatná, hogy te mennyit megkeresel egy fél év alatt, mikor nem is keresel meg semennyit, mert nem csináltál még egyelőre semmit. Meg hogy ha áprilistól októberig tart az idénymunka, akkor júliusban mi a jó égért nem csinálsz semmit, mert októberig még ráérnél, minek várod ki a következő évet? Van ott minek megfogni a végét már idén is, nem csak jövőre.
#21-es vagyok.
Ha a pároddal megbeszélted és ő megérti és ezt anyós felé képviseli, akkor az elég jó.
Amire figyelj, hogy töltsd hasznosan áprilisig az időt, ha otthon tévézel, gépezel, elhanyagolod magad, előbb-utóbb lehet, hogy anyós bogarat ültet a párod fülébe (és nem is feltétlenül gonoszságból, hanem mert félti a fiát). De ha tisztán tartod a lakást, a ruháitokat, megcsinálod a ház körüli teendőket, akkor a párod is látni fogja ezt, esetleg az anyós is megenyhül valamennyire. Plusz tartsd karban magad, ne slamposan várd haza az 2urad" ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!