Hogyan rázzuk le őket? Mit mondjunk?
Párommal élünk anyósom házában. Nagyon rossz a kapcsolatunk, mégis rákényszerültünk elfogadni ezt a házat. Úgy a háza, hogy az ő nevén van, de csak ketten élünk itt. Végeztem a sulival, páromnak van egy tűrhető munkája, amiből megélünk ketten. Én most lennék pályaválasztásnál, rengeteget gondolkodtam, végül arra jutottam, hogy beszállok a családi vállalkozásunkba párommal együtt, de ez viszont csak áprilistól októberig tart, szezonális. Páromnak megmaradna a munkahelye is, és még jönne segíteni nekem amellett. Jövőre tudnám elkezdeni, ennél jobb munkám nem lenne úgysem, kedvemre való meg aztán pláne. Ez az az egy, amit szívesen csinálnék és értek is hozzá. Viszont anyósomék zaklatnak mindkettőnket hogy mikor megyek már dolgozni? Tanfolyamot végezzek el. Jövő nyárig még ki kéne húznom valahogy ezt a dolgot, mert utána évente elég pénzt tudnánk gyűjteni ezzel a munkával, + még majd télre is tervezek munkát, de annak is köze van ehhez a saját vállalkozáshoz, de ahhoz még gyűjteni kell pénzt, és pár év múlva tudjuk azt is kezdeni.
1. Mi köze van ahhoz, hogy mi hogy élünk a párommal? Mi van ha nem akarok dolgozni? Ahhoz sem lenne semmi köze! Úgy tart el a párom ahogy akar!
2. Ha én vagyok olyan ügyes, hogy 6 hónap mindennapos munkával megkeresek évente elég szép összeget, és azt mindet félretudjuk tenni saját házra, akkor igazán maradjon csöndbe, és aki 2 műszakos? Az is fele évet dolgozik, felét nem.
Gondoltam hogy megyek tanfolyamra, de a rászánt pénzt inkább a vállalkozásba fordítom bele. Feleslegesen kezdem el, ha úgysem fogok benne dolgozni. Emellett a munkám mellett nem lehet úgysem másik, mivel fix félévet igénybe vesz. + Azért mi vagyok én állat? Nekem is jár a pihenő, nem is beszélve arról hogy beteges vagyok és nem tudnám megállni a helyem egy munkahelyen.
Szerintetek hogy csitítsuk le őket, hogy ne legyen vita? Konkrét, meggyőző érv kellene!
Ingyen lakunk? Talán fizetni kéne albérleti díjat az állítólagos párom lakásában? Külföldre indultunk pénzt gyűjteni, majd visszatartott, ígérte hogy vesz ő inkább egy lakást nekünk. Ebből az lett, hogy vett egyet, de a saját nevére, hogy bele tudjon szólni az életünkbe. A drága mama milyen mindennapi megélhetésemet szponzorálja? A párom tart el mindkettőnket, és még támogatnak a szüleim, mivel most végeztem.
„Asszonytól ilyet hallanék páros lábban rúgnám a holdig.”
Szép kis féri vagy te..sokba nézed a nőt..vagy te szavaidon asszonyt.. megélünk a párom fizetéséből, nem kényszerít hogy menjek dolgozni 70 ezerért a cigányokhoz, inkább megvárjuk a tavaszt. Az ő pénzéből élünk, az enyémből pedig félreteszünk. Illetve bocs, nincs is olyan hogy enyém meg övé, mert mindent megosztunk amink van.
Érdekes, a "vállalkozásotokba" tudsz dolgozni fél évet minden nap. Na most akkor hogy is van ez?
Úgy van ez kedves válaszoló, hogy ott bármikor le tudok lépni egy félórára ha nagyon úgy van, vagy megpihenhetek, leülhetek ahogy csak akarok.
Képzeld, nagyon is lelkes lenne a párom ha albérletet kéne fizetni, inkább fizetne, csak ne kelljen hallgatni a mamácska pofázását. De én rábeszéltem, hogy már ha így felajánlotta, akkor inkább fogadjuk el. Azt mondta mama, hogy ne menjünk külföldre, biztosabb ez a munka, és vesz a fiának egy házat is. Csak maradjunk, mert segíteni kell nekik is, sok mindenben, munkában. Nem akartuk elfogadni, de azt ígérte nem fog beleszólni semmibe. Azt csinálunk amit akarunk. Költözünk is saját házba, jövőre kezdem gyűjteni rá a pénzt, amint tudunk, megyünk is.
Te nagyon rosszul közelítetted ám meg a dolgokat.
Ja és ezeket a dolgokat közölted is az asszonnyal?
Mert akkor szerintem te repülnél a holdig!
Hogyne közölte volna vele - egy ingyenélő cafkával biztos nem élnék együtt. De veled ellentétben neki a világ legtermészetesebb dolga, hogy dolgozik. Ha kell akkor "70 ezerért" is. Szerencsére nem ennyiért kell.
Ez meg mind kifogás, hogy a mama azért vette, meg ti nem is akartátok... Marha kényelmes ingyen lakni, úgy, hogy a feneked alá van téve.
Vagy fogd be a szád és nyeljél vagy ne itt legyél tökös, hanem a való életben, mondjátok meg a mamának, hogy köszi a házat de ti most kiköltöztök külföldre fél évre, ha tetszik neki ha nem.
Az, hogy itt hőbörögsz és önigazolást keresel, hogy miért az anyós hibája minden egy igencsak szánnivaló dolog.
Ötletem: Kedves mama, a házat te ajánlottad fel, annak fejében hogy itt maradjunk Magyarországon.Ezért kérlek ne szólj abba bele, hogyan és miből élünk..Ígérjük a fontosabb döntéseinkről szólni fogunk amennyiben ez neked nem elfogadható természetesen megértjük, de a házból kiköltözünk azonnal...
A stílusod és mondataid alapján egy tanfolyam nagyon rád fér.Akár több is....
Szerintem neked büdös a munka.
Én főiskolára járok, mellette dolgozom. Elmondjam hogy telik a nyaram? 8-ra megyek a munkahelyemre, ott dolgozom 4-ig, 5-re hazaérek, majd kb fél6-tól dolgozom a szüleim vállalkozásában(mezőgazdasági). Én is beteg vagyok, refluxos. Állandó jelleggel van hányingerem. Szerinted ez érdekel valakit? De ez van, kell a pénz.
Te csak egy lusta, kitartott nő vagy, akit egyáltalán nem zavar, hogy nem csinál semmit és a csávója tartja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!