Ebben a helyzetben mit lehetne tenni?
Először is köszönöm, hogy elolvassátok és leírjátok a véleményeteket. Nem szokásom így megoldani az ügyeket, de mivel a környezetünkben elfogultak az emberek, érdekelne kívülállók véleménye is.
A párom édesanyja 200 km-re lakik tőlünk, havonta megyünk hozzá a hétvégére, a párom naponta és hetente többször felhívom. Egyedül él, a férjét pár éve vesztette el. Van egy lánya, aki nem lakik közel, évente nagyünnepekkor tölt el pár napot nála, azt is kín szenvedve. Mi a kis hölggyel nem vagyunk túlságosan baráti viszonyban, elég hűvős a viszony, mondjuk úgy, hogy nem egy az életvitelünk, és a céljaink. Ha lehet akkor kerüljük egymást, volt közöttünk egy nézeteltérés, amikor olyan problémát generált, ami nem is létezett.
Lényeg, hogy a párom édesanyja folyamatosan durozsol, hogy béküljünk ki, mert ez nem állapot stb. Érvelése: én vagyok a fiatalabb, lépjek én előbb, nekem kell bocsánatot kérni. Teljesen normálisan elmondtam neki, hogy szerintem ebben a helyzetben nem a kor a mérvadó, iszonyatosan megbántott a hazudozásával és nem szeretnék én megalázkodni. Válasza erre: "ha be akarsz kerülni a családba akkor márpedig ki fogsz vele békülni" Mondjuk úgy hogy kissé megdöbbentem, mert nekem ez kicsit nyers.
Igazából az a baj, hogy az "anyós" és a "sógornő" is azt szeretné, ha végre kikerülnék a képből. Előbbi még mindig 5 évesként kezeli a felnőtt fiát, utóbbi féltékeny a testvéréére a sikerei és az élete miatt, hogy van neki normális "családja", van kihez hazamennie, amiről a tesó csak álmodozik, különböző gondok miatt.
A legutóbbi hétvégén emiatt a kis szösszenet miatt kicsit kiborultam, és kezdem úgy érezni, hogy a páromnak tényleg jobb lenne nélkülem, mert első mégiscsak a "szülő-testvér" aztán jöhet a választott család. Komolyan elgondolkodtam, hogy bármennyire szeretem is, és hiába tervezünk közös életet, ezzel hosszú távon csak megkeseríteném a jövőjét. Nem várom el, hogy válasszon köztünk, azt sem kértem, hogy védjen meg, de szegény a két tábor (édesanyja-testvére) és köztem áll. Mindannyiunkat szeret, mindannyiunknak elmondja a véleményét, és senki mellé nem áll teljes mellszélességgel, de szerintem ez a semleges politika hosszú távon nem folytatható.
Viszont ha elhagyom iylen-olyan indokkal, akkor engem utál x ideig és ennyi, viszont azt hogy a családjától elszakadjon azt nem szeretném.
Ilyen kesze-kusza helyzetben mit tanácsoltok?
Köszönöm!
Köszönöm utolsó!
A párom is mondta, hogy nem az anyja dönt. Beszélt már vele, de anyuka olyan, hogy két napig bólogat, aztán sajnáltatja magát, hogy milyen egyedül van, őt senki nem szereti, és még én a gonosz némber is elszakítom a kisfiától. Aki közel 30 éves...
Az a baj velük, hogy pofátlan módon csinálják. Nemrég volt az az eset, hogy a hónapban egyetlen szabad hétvégém volt (elég rugalmatlan a beosztásom, sokat dolgozom, majdnem minden hétvégén) és pont egy vasárnapot kifogtam ami szabad. Megbeszéltük a párommal, hogy ő hazamegy pénteken és szombat délután hazajön. Teljesen oké, erre az édesanyja felhív engem (és a fiának nem mondja), hogy ő úgy gondolta, hogy ne szombaton délután hanem vasárnap este jöjjön haza. Szerencsére akkor a párom mellém állt, elmondta az anyjának, hogy így is ritka amikor egy egész napot együtt tudunk tölteni, nem kívánja ezt az alkalmat elszalasztani. Erre megkaptam, hogy micsoda szemét vagyok, mert korlátozom a fiát.
Nekem valószínűleg azért fura és esik nagyon rosszul, mert az én szüleim nem ilyenek. Teljesen jól kezelik a helyzetet, elfogadják, hogy a lányuk felnőtt, és nem telepszenek ránk illetve a páromat is maximálisan elfogadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!