Kinek van igaza? Azt mondja én komplikálom túl?
És akkor mi van, ha leesik a lányod? Vagy ha fellökik véletlenül? Feláll, leporolja magát. Túlfélted. Óvodába sem adod majd, ahol nem tudod te felügyelni?
Nem egészséges ez a túlféltés.
Hát akkor ne vidd oda és ne tegyél fel róla kérdést. Úgyis eldöntötted.
Egyébként ha úgy gondolod rossz helyen van akkor ne vidd oda. Szerintem mondjuk nem feltétlen, de ezt neked kell tudni.
A gyerekenk attól nem lesz baja, hogy fel van pörögve. Sőt!
Itt a gond azzal lehet, hogy neked olyankor nehezebb dolgod van vele. Egy nyugodt, csendes gyerek valóban kényelmes, viszont ne a saját kényelmedet helyezd előtérbe. Kérdezd meg például a gyereket, szeretne-e menni.
Tudom, miről beszélek. A fiam csendes, nyugodt kisgyerek volt, és rohadtul örültem, hogy ilyen. Aztán jött az óvoda, az elején még em sok gond volt, de középsőben már a gyerek sírva ment ovodába, mondván mindenki őt szekálja. Kiderült lassan, hogy képtelen a hangos rohangálós játékokban részt venni, zavarja őt az ilyen viselkedés. A többi persze, hogy szekálta, óvodásoktól ne várjon az ember mást. Iskolában sem lett sokkal jobb a helyzet. 7. oszályban kezdte úgy összekapni magát, hogy lettek végre barátai, elkezdett néha délutánonként elmenni itthonról, biciklizni a haverokkal, stb. Most 16 éves, nincsenek már ilyen problémái, de nem volt könnyű gyerekkora.
Ehhez képest én 3-5 éves koromban a 6 évvel idősebb bátyámmal és az ő barátaival róttam az utcákat, és nagyon klassz gyerekkorom volt. Van mire emlékeznem.
Az összes kölöknek ugyanúgy joga van ott lenni, mint a tiédnek. Anyósod dönti el kire vigyáz nem te. Ha neked nem tetszik, hogy más is van ott, akkor nem viszed oda. Nehogy már még te legyél felháborodva. A másikak szüleinek megfelel a helyzet, neked nem. Nem fog mindenki tehozzád alkalmazkodni, inkább örül neki, hogy vagy így, vagy úgy vettek volna le terhet a válladról. Ha nem tetszik, akkor nem viszed oda. Ennyi.
Nem is értem, hogy gondolod, hogy neked itt igazad van. két gyerek, akiket anyósod szeret, akik egymást is szeretik, azért ne legyenek együtt és ne legyenek anyósodnál, mert téged zavar? Vicc.
Ne haragudj, de elolvastam a kérdést, és ez jutott eszembe: MI VAN????
Hát jó hogy nem sajátítod ki mindjárt a mamát. Serintem túlreagálod. A lányodnak semmi baja nem lesz. Miko kicsi voltam 2 nővér egy bátyj és egy unokabátyj gingyolt nap nap után engem EGÉSZ nyáron, nem 2-3 nap, és egész stramm kiskölyök lett belőlem. Pl. egyszer sem mentem haza sírva, hogy a Pistike meghúzta a copfomat.
Mégis mi baja lesz a lányodnak, ha két 5 évessel rohangál, rosszalkodik, és felpörgeti magát? Semmi mélyen fog aludni este.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!