Mondjátok meg legyetek szívesek, Ti, akik Anyós szidtok szerintetek milyen egy jó anyós? Aki meg sem születik? Vagy Milyen? Aki nem is ebben az országban él?
Olyan ember, akit ha nem lenne a " rokonom" is kedvellnék.
- Nem jön bejelentés nélkül, nem felejti itt magát napokra
- Nem hangolja ellenem a páromat.
- nem kedves a szemembe majd szid a hátam mögött.
-Nem szól bele, a mindennapjainkba kéretlenül.
abba, hogy hol akarunk lakni,
akarunk-e gyereket +
mikor akarunk gyereket +
- nem turkál a holmijaink közt +
- nem nyúlkál bele fiókokba +
- nem nyesegeti meg a virágaimat +
- nem becsmérli , hogy hogy néznek ki +
- nem mossa ki amikor náluk vagyunk a zoknimat, anélkül, hogy erre kérném
- nem hajtogatja át a ruháimat, amit én egyszer megtettem, vagy akasztgatja fel (ami tetején megtalálja az előző nap viselt zokniat lsd előző pont) a használt fehérneműmmel is képes ezt megcsinálni, ha nem ásom el a táskába, de volt, hogy oda is benyúlt)
Nekem csak az utóbbi pozitív jelesek igazak, de mindent úgy csinál, hogy haragudni sem lehet érte, mert jószívűségből, ennek ellenére nem bosszant kevésbé. Annyira belelép az intim szférámba, amennyire a saját édesanyám sem.
Ezen kívül tudnék még sorolni, hogy mi kell ahhoz, hogy jó anyós legyen valaki, de felidegesítettem magam a sajátomon. (ha így összeszedem, koncentráltan sok:))
Amúgy kijövök vele és kedvelem is, kívánom hogy legalább ilyen anyósa legyen mindenkinek mint nekem, mert tudom, hogy az én hibám is, hogy nehezen tűröm ezeket a dolgait:)
A lényeg tényleg, hogy legyen olyan mint amilyet akármelyik másik rokonomtól elvárok irányomba, akkor elégedett vagyok:)
Nincs anyósom, tehát nem is szidom.
Szerintem egy anyós-meny viszonyban az anyósnak (csak őt írom, mert rá vonatkozott a kérdésed) el kell fogadnia azt, hogy ezentúl nem ő az egyetlen legfontosabb nő a fia életében. Meg kell értenie, hogy a fia saját családot alapított, ahol a felesége vezeti a háztartást, ő neveli a gyereket, főként ő most, főz a férjére.
Ezentúl nem úgy kell hozzáállnia, hogy két gyerekről gondoskodik, hanem hogy két felnőtt ember éli a saját életét.
Természetesen szükség van a tanácsaira, de nem a parancsolgatására.
Ne erőltesse rá az akaratát, vagy magát a fiatalokra.
Ne szólja le a menyét, mert nem úgy csinál valamit, ahogy ő.
Ne akarja megoldani a fia és a menye közötti konfliktusokat mindenáron, ez már az ő feladatuk. Ne rohanjon állandóan a fia védelmére kelni minden apró összezördülésnél.
Ne akarja nevelni a menyét: már felnevelte a saját anyukája.
Ne akarjon dönteni olyan kérdésekben helyettük, amihez semmi köze.
A saját gyerekét mindenki maga neveli a saját elvei szerint, a segítség nem azt jelenti, hogy ezt ahol lehet, megpróbáljuk aláásni.
Általában a legjobb, ha minden szűkebb családnak (itt most gondolok az apából, anyából, gyerekekből álló családra) van személyes élettere, úgyhogy szerintem jobb külön lakni. Működhet több generáció együttélése, van erre is példa, de a legtöbb esetben még teljesen rendes, jóindulatú embereknél is okoz konfliktusokat.
Huhhh! annyi negativ dolgot olvastam, hogy csak na.
olyan dolgokat, amiket alkalmasint eszembe se jutnának, hogy ilyen helyzetek léteznek.
Érdekes módon ilyesmit senkinél sem olvastam hogy pl.
-lehet Tőle tanácsot kérni mondjuk sütés-főzés terén
-meg lehet kérni, és szivesen is veszi, hogy mondjuk anyuka apuka elmenjen egy szinházba, addig vigyáz a gyerekekre
-olyan mondjuk, aki megdicsér ha ügyes vagy, de tetszik-nem tetszik olykor kritikát is megfogalmaz (ugyanis ezekből is lehet tanulni. sőt!!) Mégpedig ne azért, hogy porig alázzon, hanem talán azért, mert több tapasztalattal bir koránál fogva.
..........
Tudjátok érdekes dolog az élet körforgása. Bizony-bizony Ti is azt fogjátok megkapni majd a saját véretektől,ahogyan Ti is viselkedtek.
Nem kell olyan nagy lovon ülni csak azért mert valaki fiatal. Ez borzasztóan mulandó.
Próbáljátok meg esetleg az anyóst is fiatalon tartani.
Hagyjátok, hogy megmutathassa az unokáknak mindazt a tapasztalatot, ami benne van.
Ebből csak profitálhattok.
Egyébként volt olyan hozzászólás is, amin egyszerüen paff lettem. léteznek ilyen kapcsolatok????
És érdekes volt a hozzászólók vérmérséklete is a témával kapcsolatban. Voltak akiknek irásából nyugalom érződött, van amelyikből inkább gyülölet, harag.
Az is megérne mondjuk egy kérdést, hogy falusi-városi-nagyvárosi,- illetve az ország nyugati,déli,északi,keleti régióiban hogyan látjátok ezt a témát.
Azért kedves kérdező, neked sem kellene így ítélkezni! :) nyilván kettőn áll a vásár, de azért tényleg vannak rossz anyósok...
Például anyum jól kifogta...apám anyja borzalmas,de nem csak anyósnak, hanem még anyának és nagymamának is...Anyum mindössze annyit vétett, hogy amikor az apja fiatal volt, akkor nem kérte fel apám anyját táncolni..:D na és emiatt nem bírta..:D Anyám anyjának a lakása pedig egy udvarban van a miénkkel, és ő meg nagyon jó anyós, nem szól bele a dolgokba, kedves segítőkész. :)
Mit szólnátok mondjuk egy olyan anyóshoz-apóshoz, akikhez egy napon egy szál bugyiban érkeztek
-megosztják veletek az otthonukat ugy, hogy külön szobátok van
-évekig akár 5-10 évig egy fillért nem kel fizetnetek semmiért
-kaja mindig van a hütőben
-minden nap friss ebéd vár
-nem szólnak ha nem fogsz seprüt, mosogatórongyot
-nem kell bevásárolni semmit
-ha nyaralni mennek mehettek ti is, ami csak annyiba kerül, amit nyaraláskor extrákra költetek.
-ha netán ugy adódik, hogy várandós leszel segit, segitenek, hogy külön lakásotok legyen
-végig aszisztálja teljes erejéből, és anyagilag is amennyire tudja,- tudják az épitkezést.
-megköszöni,megköszönik ha kap kulcsot, de nem él vissza vele
Aztán egy kivánsága van!!!!
Lehessen majd az unokájával, megkaphassa, tologathassa, szerethesse, ölelhesse, tanithassa.
Vélemény?
Kérdező,
talán ez azért van mert többen megelégedünk azzal, hogy ha már a sok negatívum nincs, ha van pozitívum akkor az csak a cukormáz a torta tetején lévő habon:)
Azon aggódok legkevésbé, hogy majd a gyerekeinkre nem szeretne vigyázni:D
Már most megy, hogy az én szüleimnél biztosan többet lesz (az a gyerek aki még csak jövőbeni terveinkben létezik)
Tanácsért a saját anyukámat hívom fel, de receptet praktikákat szoktunk cserélni, mert a hobbink közös.
12-es
i
ui
ez úgy hangzott, mintha az én anyósom olyan lenne, pedig nem, de egy fiktív anyósról beszéltem az első válaszomban, és jeleztem, hogy az enyémre melyek igazak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!