Tényleg olyan hülye kérés ez?
Körbeadtam a gyerek babakötvényének a számlaszámát a közeli rokonok közt. Mindezt azért, hogy ne minden vicek-vacakot vegyenek az ünnepekkor, hanem amit arra szánnak, inkább utalják rá.
Nekem is ezt csinálták a szüleim, ebből van most házam.
Erre anyós kikelt magából, hogy márpedig nem, mert milyen mocsok dolog ez, hogy a gyerek nem kap ajándékot, pedig nem ezt mondtam. De egy csomó minden felesleges. Így is annyi játéka van, hogy azt se tudja, mit csináljon.
Minden mást, cipő-ruha, megvesszük menet közben. Meg ilyesmikre azért sincs szüksége, mert néha azokat a ruhákat hordja amiket én vagy a testvéreim, unokatestvéreim. Csak cípőt veszünk, de abból jobbakat.
Az úgy rendben hogy kapjon a gyerek valami apróságot, hisz ő a pénznek ilyen kicsi korban még nem tud örülni. 14 felett elképzelhetőnek tartom ezt az ötletet.
Viszont ha valaki vesz valami apróságot a gyereknek akkor a többinek olyan "koldulás" szaga van. De ez csak az én véleményem. Én így érezném. Mntegy nyomást, hogy oda fizetnem kell és punktum.
Szerintem is fura egy kicsit, de érthető. Én ezt inkább úgy rendeztem volna le, hogy megkértem volna a rokonságot, hogy csak valami jelképes ajándékkal készüljenek, amit viszont rászánnának, azt adják neked, mert szeretnéd eltenni idősebb korára a gyereknek.
Így mégsem olyan tolakodó, hogy nesze a bankszámlaszám, ide lehet utalgatni, de még is tudatod velük, hogy mit szeretnél.
Egyébként korrekt kérés szerintem, bár nem tudom mekkora a gyerek. Ha már az ő ünnepe, akkor legyen benne meglepetés is, ne üres kézzel menjen mindenki, ezzel is egyetértek.
14 felett se mindenki örül a pénznek Anyu meg anyós ki vannak akadva karácsony előtt, mikor a lány közli, hogy csak pénzt ne (17 éves és nem vagyunk gazdagok, szóval nincs tízezres zsebpénze). Csak hát a tesók gyerekei már 1213 éves koruk óta pénzt kérnek, a kölköm meg jobban örül egy könyvnek, körömlakknak, mint 5ezer ft-nak...
Én csak akkor tartom jónak a babakötvénybe utalást, ha a gyerek mellé kap valamit, mert tényleg nehéz megérteni egy 4-5 évesnek, hogy de hát majd lesz házad...
Ez régen is működött. Itt vagyunk pl mi a tesóimmal.
De pl nincs szükség a harmadik féle nagylegónak, amitől a gyerek idegbajt kap, hogy nem tudja összerakni...
A negyedik barbi is felesleges, főleg, ha bucsus.
Ami fogyóeszköz, az a labda. Valahogy mindig eltalálódik a rózsabokor.
Nem azt mondom, hogy ne vegyenek semmit, hanem hogy ne feleslegeset.
űMeg anyósnak az a hobbija, hogy 10-15E-ért minden kínai sorjás ujjbecsípős vackot vesz. Akkor állt le, mikor a szeme láttára szorult be a lányom ujjbegye valami csengettyűs-felhúzós lila-kék kacsaizébe, és vérhólyagja nőtt.
Ráadásul a lányomat istenigazából az újdonság varázsa max 10 percig keríti hatalmába, aztán folytatja a legkedvesebb játékát: főz.
Kint az udvaron van a konyhája, homoksütit süt, meg fűlevest a tyúkoknak.
Nem én "koldulok". Egyszerűen továbbnézek. A kötvényéből elmehet egyetemre, ha nem tudnánk finanszírozni, de akár lehet saját háza, de minimum indulótőkéje. Szerintem ez fontosabb, mint hogy hány kiló legója volt 6 éves korában.
Bár körbe adhatnám,de sajnos a rokonság is csóró...
de jó ötletnek tartom.Később még hálás lesz érte,hogy nem indul nagy semmibe ebben a gyönyörű gazdaságos országban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!