Veszekedtem anyósommal, kinek kéne bocsánatot kérni?
Anyósom óvónő. Az a típus, aki fél percet nem marad bent tovább, szerinte a szülők csak lepasszolják a gyereket az oviba. Most is panaszkodott hogy milyen sok gyerek lesz az ügyelet alatt, szemét szülők miért nem oldják meg valahogy. Én mondtam hogy biztos dolgoznak, erre ő hogy biztos van nagymama vagy valaki. Na erre eldurrant az agyam és kicsúszott, hogy hát nem lehet mindenki olyan szerencsés hogy a nagymama óvónő, bár mivel nem vállalja fél napra sem a gyereket ezért az ő unokái is ügyeletbe fognak járni.
Erre megsértődött és hazament.
Tudom, hogy nem neki szültem gyereket és nem kötelessége segíteni megoldani a nyarat. De hogy még szidja is az olyan szülőket akik dolgoznak, az kicsit sok volt.
Nekem kéne nyitnom felé?
Az anyósod szempontjából ők a túlóra okozói. Senki sem szeret túlórázni mások miatt... Gondolom nem fél éve óvónő, szóval egy idő után lehet hogy te is megunnád ezt. Az óvónő nem babysitter...neki is van munkaideje.
A másik dolog meg, hogy ő ismeri a szülőket, talán a nagymamákat is. Biztos tudja, hogy ki tudná megoldani, és csak kihasználja az ügyeleti időt.
Persze vannak olyanok, akik tényleg sehogy nem tudják megoldani, valószínűleg nem is rájuk gondolt.
Igazából egyikőtök sem gondolt bele a másik helyzetébe, de talán neked kéne nyitni, beszéljétek meg. Sok sikert:)
"Az anyósod szempontjából ők a túlóra okozói." -- az óvónő nem munkaidő után marad ott az oviban, hanem a munkaidejében vigyáz a gyerekre. Nyáron is. Ha délutános, és zárásig van ott, akkor 11-re megy, és 6-ig van ott! Ennyi a hivatalos munkaidő. Ha reggeles, akkor 6-ra, vagy 7-re megy, és kettőig van ott.
Ritka alkalmakkor, pl valami ünnepség, megy be esetleg hamarabb, vagy marad későbbig!
Csak baromira szeretnek nem 50, hanem mondjuk 30 gyerekre felügyelni nyáron, mert akkor kevesebbet kell dolgozniuk.
A szabadságukat meg mindig kiveszik! A mi egyik óvónénink az most 4 hétig nincs, a másik akkor megy szabira, amikor emez visszajön. Úgyhogy nem kell azért annyira sajnálni őket, hogy dolgozniuk kell a munkaidejükben!
"Egyébként nekem van olyan ismerősöm, aki elhozatta a gyereket babysitterrel, vagy rokonnal, vagy ismerőssel ha ő sokáig dolgozott. Így is lehet ám csinálni, nem az óvónőktől elvárni mindent..."
ez így igaz. tök jó megoldás... mondjuk lakáshitel, meg minimálbér mellett annyira nem kivitelezhető a bébisitter, ismerős meg nem biztos, hogy van, vagy ha van is, nem biztos, hogy vállalja. Kicsit árnyaltabban kellene látni a képet.
Jó. Bár én nem vagyok óvónő, de mindenkinek kívánom hogy csinálja ezt a munkát is 30-40 évig csupa mosollyal és nulla panasszal. Ha más panaszkodhat a munkájára - mert az ugye tök természetes, akkor az óvónő vagy esetleg tanár nem panaszkodhat????
Most komolyan, vki a saját 2 gyerekével nem bír, nekik meg 30-50 gyerek van.
jajj, ezek példák voltak, és lehetőség a megoldásra. kicsit érteni is kéne amit olvasol ;)
(ja és ott van felette az is, hogy tényleg van aki nem tudja megoldani, azt is én írtam..)
" Bár én nem vagyok óvónő, de mindenkinek kívánom hogy csinálja ezt a munkát is 30-40 évig csupa mosollyal és nulla panasszal."
Tart valaki fegyvert a fejéhez, hogy óvónő legyen? Pláne, ha utálja. Nem. Naugye. El kell menni csirkét kopasztani, vagy kazánkovácsnak, ott nincsenek gyerekek, akik idegesítsék, meg szülők, akik szerinte szemetek, mert rábízzák a gyereküket.
"Most komolyan, vki a saját 2 gyerekével nem bír, nekik meg 30-50 gyerek van." -- hahó! dolgozik! Talán azért nem bír a két sajátjával, mert nincs velük otthon! Pénzt keres, hogy ne haljanak éhen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!