Ha a páromnál vagyok 7végén illő lenne segítenek
anyukájának mosogatni vagy rakodni?
Igen, kérdezd meg, szerintem ez alap. Én is mindig segítek, legalább kiteregetni, vagy a mosogatógépből kipakolni, ha anyósoméknál vagyunk.
2013. jún. 7. 13:52
Ha megkérdezed, azzal nem ártasz. Persze szó nélkül ne állj neki rendezkedni, de ha megkérdezed és azt mondja, hogy mosogass el vagy tedd a tányérokat arra a polcra, azt nem fogod elrontani :)
2013. jún. 7. 14:00
Szerintem az alap kérdés nélkül, hogy elmosogatsz ebéd után. De akár már a főzésben is segíthetsz, esetleg felajánlhatjátok, hogy ma ti főztök a pároddal ketten. Nektek közös program, anyósnak pihi!
2013. jún. 7. 14:15
Amikor a pároméknál töltöttem több napot is egyszerre, volt, hogy elmosogattam magam után, de az apjának a barátnője olyan gyilkos tekintettel nézett, hogy inkább még a poharaimat is ott hagytam utána. De a párom mondta is, hogy mivel ez a nő nem dolgozott, csak otthon volt egész nap, így hagyjam csak meg neki a házi munkát, legalább ennyit csináljon meg. De ebbena családban nem is voltak nagy közös étkezések, meg ilyenek. Szinte senki nem szólt senkihez. Volt a család, meg a nő, akit bejárónőnek használt mindenki. Nem is szoktam már oda menni, a barátom apjával sem vagyok jóba, ahogy ő sem, így kb. karácsonykor találkozunk velük, és ennyi. Természetesen ha egy olyan családba kerültem volna be, ahol jók a viszonyok, mindenki szeret mindenkit, cuki az anyós, ott örömmel segítettem volna, számomra is természetessé vált volna, de így egyáltalán nem.
2013. jún. 7. 14:21
15/33 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Hát náluk eddig is mindig úgy volt, hogy az asszony csinált mindent, megterített és utána szólt, hogy menjenek enni, aztán elpakolt. Amikor eddig náluk voltunk, mindig készen volt az étel, mert vasárnap meg mi délig kb mindig szobán vagyunk. De igen, mostmár jobban fogok figyelni.
En már menyecske vagyok (van saját házunk, nem egyutt élunk).
Nem szeretek az anyóséknál fozni, pakolni, én sem szeretem, ha más belekontárkodik a munkámba otthon. Reggeli és ebéd után én szoktam mosogatni. Régebben, amikor még csak udvarolt a férjem, sokat voltam náluk. Akkor segítettem az udvaron takarítani, kertben dolgozni, virágot locsolni, stb. Most inkább a gyerek után pakolok vissza mindent.
20 hetes kismama
2013. jún. 7. 14:39
17/33 A kérdező kommentje:
Hát igen, pl én még nem vagyok ilyen helyzetben, de nem örülnék ha más "beleavatkozna" az ilyen dolgokba. Pl ha én vállalom a főzést vagy sütést itthon, akkor anya egyáltalán ne szóljon vagy nyúljon bele, lehethogy esetleg ha kell megkérem hogy segítsen, de amíg én csinálom pl ne kóstolja meg.Ilyenkor persze a mosogatás is az én dolgom. Vagy ha pl barátnőm van nálunk akár egy hétig is, mindig felajánlja hogy valamit segít, de mondom neki hogy semmit ne csináljon, náluk ugyanez a helyzet. És ezért kicsit tartózkodom tőle, de lehethogy azért majd megkérdezem.
Ez a lány a vendég! Ti gyakran befogjátok a vendégeteket mosogatni? Illetlenség lenne.
Ha ott laknál, akkor igen, mosogathatsz. De így, hogy vendég vagy...
2013. jún. 7. 15:09
én mindig felajánlom a párom anyukájának, hogy szívesen segítek bármiben, általában ezt elutasítja, mert 100%-osan vendégként kezel, még ha egy éve minden hétvégén ott vagyok, akkor is :) ráadásul annyira "elkényeztet minket", hogy annyit sem enged, hogy a közös kajálásnál mi töltsünk magunknak innivalót, mindig faggat, hogy mit innánk, és majd ő ad :)
18/L
2013. jún. 7. 15:19
Előző vagyok, azt kihagytam, hogy amikor én csinálok valami kaját (mert mondjuk ketten vagyunk), vagy sütök valami sütit, akkor értelemszerűen én pakolok el mindent, én mosogatom el az egészet - de néha, ha az anyuka hazaér, mikor elpakolunk, sokszor átveszi, és nem hagyja hogy én csináljam:D
2013. jún. 7. 15:20
Kapcsolódó kérdések: