Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ha a páromnál vagyok 7végén...

Ha a páromnál vagyok 7végén illő lenne segítenek anyukájának mosogatni vagy rakodni?

Figyelt kérdés
Már 3-4 ilyen hétvégén túl vagyunk, eddig ezek nem történtek meg, de már a 2. nál éreztem hogy kellene, csak nekem ez olyan hogy idegen helyen rendezkedjek, nem tudom ajánljam fel a segítséget vagy ne? Amúgy is félek, hogy valamit elcseszek.
2013. jún. 7. 12:34
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%
Ajánld fel,hogy segítesz. Max nem fogadja el. De a szándékot lássa.
2013. jún. 7. 12:36
 2/33 anonim ***** válasza:
100%
Illendő lenne megkérdezned, hogy segíthetsz-e valamiben.
2013. jún. 7. 12:36
 3/33 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen ajánld fel! Ebéd után mondd, hogy elmosogatsz, vagy kérdezd meg, hogy mit segíthetsz.
2013. jún. 7. 12:41
 4/33 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kérdezd meg, hogy segíthetek-e valamiben? Biztos jól fog esni neki... (saját tapasztalatom, hogy én hiányolom, hogy legalább megkérdezze, de egyenlőre nálunk még a szándék sincs meg. Nyilván nem kérnék tőle semmi komoly munkát, de már az sokat számít, ha látja az ember, hogy legalább eszébe jutott). Egyébként pedig miért rontanád el? Ha valamit nem tudsz nyugodtan kérdezd meg, senki sem úgy született, hogy mindent tudott elsőre. Közben lehet beszélgetni, és egyből oldódik a feszültség is.
2013. jún. 7. 12:41
 5/33 anonim ***** válasza:
100%
Igen, miután ettetek ajánld fel, hogy segítesz kivinni a tányérokat, de közben már nyúlhatsz is érte. Elsőre lehet elutasítja udvariasságból, ilyenkor neked kell mondani, hogy nem probléma, szívesen segítesz. A mosogatásnál ugyanígy felajánlhatod a segítségedet.
2013. jún. 7. 12:57
 6/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kérdezd meg bátran, hogy valamiben segíthetsz e. Én nagyon kellemetlenül érzeném magamat, ha csak ott lennék, lógatnám a lábam, miközben ők a házimunkát végzik, vagy főznek, stb...
2013. jún. 7. 12:57
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp illik segíteni, ha már a hétvégét ott töltöd valahol, ahol nyilván eszel, fürdesz, alszol, tévézel.
2013. jún. 7. 13:16
 8/33 anonim ***** válasza:
100%
Ajánld fel és tényleg legyen is meg a szándék, hogy megteszed, mert ő udvariasságból el fogja utasítani. Szóval ne könnyebbülj meg, ha elutasítja, mert attól meg ő fogja magát kellemetlenül érezni. Úgy tálald, hogy abban már benne is legyen a lehetőség a mosogatásra. Megmondod, hogy nagyon köszönöd az ebédet és most szeretnél neki segíteni neki a mosogatásban, elrakodásban. Azt fogja esetleg mondani: Ugyan, ne fáradj, Erre Te: De de, ragaszkodom hozzá. Értem, hogy mitől félsz. Idegen konyha, nem tudod mit hova kell rakni, ahány ház annyi szokás, izgalmadban leejted a legdrágább leveses tálat stb. Válaszd a mosogatást, azon nincs mit elcseszni, közben figyeld meg, hogy mit hova rak. Csinálj mindent úgy, mint otthon, majd szól, ha ő másképp szokta. Legyél laza :-)
2013. jún. 7. 13:26
 9/33 anonim ***** válasza:
67%
Az én anyám nem is hagyná, hogy bármihez bárki hozzányúljon rajta kívül. :D A konyha az az ő területe :) Ha nincs otthon szabad mosogatni, de elpakolni már csak akkor, ha biztos, hogy jó helyre tesszük az edényeket. Ha máshol van akkor már felmegy benne a pumpa, hogy ki rendezkedett? Hol van a lábas? :D
2013. jún. 7. 13:28
 10/33 anonim ***** válasza:
67%
8. voltam. Lehet igaza van a 9.-nek, és allergiás az anyós jelölted, ha más rakodik. Szóval helyesbítek, legyél azért óvatos, de a mosogatást felajánlhatod, vagy csak leszedd a terítéket.
2013. jún. 7. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!