A páromnak és az apukájának egy nap különbséggel van a szülinapjuk, vigyek az anyukájának is valamit?
Szerintem egyébként is illene. Én már első évben adtam a szüleinek ajándékot (természetesen közösen a párommal, de együtt találtuk ki, felesben vettük, az én szüleimmel is így volt, stb.), meg vittem süteményt is.
Vigyél valami apróságot (pl. ahogy mondtam süteményt, vagy valami bonbont, amit nagyon szeret), baj nem lehet belőle. A férfiak amúgy sem háklisak a szülinapi ajándékozásra, nem hiszem, hogy az apukája neheztelne rád, hogy neki nem vittél. Esetleg innentől kezdve adhattok egymásnak valami kis csekélységet, ha már így belekezdenél :)
a férjem anyja azt sem tudja, mikor van a szülinapom. Én nem vinnék neki, ha eddig nem volt szokás, akkor most az is furán jöhet ki, hogy te ajándékozást kezdeményezel, akkor vajon elvárod-e, hogy te is kapjál valamit később? Anyóséknál egyáltalán nem ajándékoznak, senki semmit.
Ha nagyon vinni akarsz valamit, akkor süti tökéletes lenne, azt mindenki megeheti :D
Mondjuk szerintem ez az egész így fura ahogy van. Azért születésnapokra illik vinni valamit, de ugye mégsem a te anyád, hát akkor a pároddal együtt.
Nálunk ez a kezdetektől úgy működött, hogy a párom és a húga vettek valamit és az én nevemben is adták oda. Illetve legtöbbször mondjuk ott is vagyok, mert elhívnak a szülinapokra.
Ha az én szüleimről, nagyszüleimről, testvéreimről van szó, akkor meg én veszek ajándékot mikor kivel egyesülve és a párom nevében is adjuk.
Így aztán ő se szokott költeni az én családtagjaim ajándékra, illetve én se az ővére, mégis mindig mindent közösen adunk.
Szerintem ez is egy opció lehet. Mikor a párod odaadja az ajándékot, akkor te is odamész és felköszönted.
Meg sütit ettől még vihetsz.
Szerintem tök jó, hogy nem bonyolódtatok bele az ajándékozásba, én biztos ezek után sem kezdeném el. Az senkinek sem jó!
Viszont vihetsz pl. süteményt (főleg, ha te sütöd, vagy "családi" recept, ilyesmi). Az nem ajándék, de mégis figyelmesség! Áthidalod vele a problémát, szerintem. :)
Szia!
Az okés, hogy nem ajándékoztok a párod szüleivel, de azért kicsit furcsa, hogy még a szűk családi ünneplésre sem hívnak meg. Főleg, hogy 4 éve vagytok már együtt, és nem 1-2 hete jártok, mert akkor még elfogadhatóbb lenne. Nekem is volt egy 3,5 éves kapcsolatom, de én minden családi eseményre hivatalos voltam, akár szülinap, névnap, vagy volt olyan, hogy a Karácsony másnapján esedékes nagy családi vacsorán is ott voltam. Nem lehet, hogy a szülei nem kedvelnek? Én biztosan ilyesmire gyanakodnék, de lehet, hogy csak tényleg nem szokás ez náluk...
A kérdésedre válaszolva pedig, a párod ajándékát átadod amikor kettesben vagytok, és amúgy pedig szerintem is a süti a legjobb megoldás. Mégsem veszel semmit és kezdeményezel ajándékozást, de azért mégsem üres kézzel érkezel, és vehetik ahogyan gondolják. Annak is, hogy egy kis figyelmesség, mert mégiscsak születésnap van, vagy annak is, hogy épp sütöttél egyet és átvitted, hogy kóstolják meg. Más nekem sem nagyon jut eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!