Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyóékat nem lehet csak...

Anyóékat nem lehet csak magukban meghívni? Más se szokta?

Figyelt kérdés

Egyszerűen olyan nincs, hogy csak ők jöjjenek. Mikor őket KETTŐJÜKET elhívjuk, kifejezetten megmondjuk, hogy ŐKET, akkor ideszervezi a sógornőméket is. Meg még valami unokatestvért is akart múltkor.

Nem fog fel olyat, hogy csak ők vannak elhívva. Mindenkit beszervez, siránkozik, egyezkedik, vagy tényként közli, hogy jönnek ők is.

Azt azért csak nem tehetjük meg, hogy kizárjuk őket, de mi olyan sokkoló abban, hogy nem mindig mindenkit egyszerre hívunk meg?

Mikor legelőször ilyen volt, akkor még a ház se volt rendesen berendezve, le se tudtunk mindenkit ültetni, ezt el is mondtuk nekik, de leszarta ideszervezett mindenkit. Hogy legyen együtt a család meg ilyenek.

Soha azelőtt semmiféle összejövetel nem volt, míg nem költöztünk másik megyébe. De nem is érdekel, hogy ő hogy rittyent össze mindenkit, de kurvra idegesít, hogy az én kontómra, munkámra mikor őket elhívjuk ő össznépi találkozót szervez.

Erre van valamilyen kulturált megoldás? Mert egyszerűen nem fogja fel, de nem akarok olyan igazi tajparaszt lenni, de legszívesebben nem is tudom mit csinálnék vele néha úgy érzem, hogy felrúgnám komolyan.

2013. máj. 29. 23:33
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

És a kedves családfő (értsd: férjed) ilyenkor mit csinál? Szerintem neki kéne a leghatározottabbnak lennie, ha előzetes tájékoztatás (vagy csak külön kérés) nélkül hívja meg az anyja a társaságot, akkor megmondani neki, hogy ácsi, ezt odahaza nyugodtan megteheti, de nálatok ő a család feje. (Vagy te, ha te "viseled a nadrágot", de akkor is mondhatja ezt:)) Ugyan nem ismerem a viszonyokat, de szerintem ez még a te szempontodból is jobb lehet, hisz így nem haragudhat rád (mondjuk mindenbe bele lehet látni a "gonosz menyt":)).

Ha ez nem tetszik, #18-cal értek egyet. Hívjátok meg a sógorékat, szervezzetek valami fiatalos programot, készítsetek valami ultramodern menüt (lehetőleg csak a meghívottakra számolva), aztán ha anyósék feltűnnek, talán rájönnek, hogy nem tanácsos hívatlanul beállítani, mert nem garantált, hogy jól érzik magukat.

2013. máj. 31. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!