Anyóékat nem lehet csak magukban meghívni? Más se szokta?
Egyszerűen olyan nincs, hogy csak ők jöjjenek. Mikor őket KETTŐJÜKET elhívjuk, kifejezetten megmondjuk, hogy ŐKET, akkor ideszervezi a sógornőméket is. Meg még valami unokatestvért is akart múltkor.
Nem fog fel olyat, hogy csak ők vannak elhívva. Mindenkit beszervez, siránkozik, egyezkedik, vagy tényként közli, hogy jönnek ők is.
Azt azért csak nem tehetjük meg, hogy kizárjuk őket, de mi olyan sokkoló abban, hogy nem mindig mindenkit egyszerre hívunk meg?
Mikor legelőször ilyen volt, akkor még a ház se volt rendesen berendezve, le se tudtunk mindenkit ültetni, ezt el is mondtuk nekik, de leszarta ideszervezett mindenkit. Hogy legyen együtt a család meg ilyenek.
Soha azelőtt semmiféle összejövetel nem volt, míg nem költöztünk másik megyébe. De nem is érdekel, hogy ő hogy rittyent össze mindenkit, de kurvra idegesít, hogy az én kontómra, munkámra mikor őket elhívjuk ő össznépi találkozót szervez.
Erre van valamilyen kulturált megoldás? Mert egyszerűen nem fogja fel, de nem akarok olyan igazi tajparaszt lenni, de legszívesebben nem is tudom mit csinálnék vele néha úgy érzem, hogy felrúgnám komolyan.
Komolyan, ki örülne annak, ha hív két embert, akikre bevásárol, főz, előkészül, és mikor kinyitja az ajtót, ott állnak öten? :D Minden háziasszony rémálma, akárhogy is nézzük.
Kérdez, a fenti tanácsok tényleg jók. Ami még nekem eszembe jutott, hogy ne is főzz egyáltalán, hanem várd anyósékat salátával és olyan szendviccsel, amiből személyenként kell készíteni, pl taco, hamburger ilyesmi, ami laktató, de nem olyan, mint egy tál pörkölt, hogy el lehet több felé is osztani. Mondhatod, hogy ez a meglepi, valami újdonságot szerettél volna kipróbálni. :))) Hozz egy cukrászdából 4 darab krémest, ne többet, így aztán talán ráébrednek, hogy nem csak az a változat létezik, hogy van egy kondér kaja, amiből mindenkinek jut. Talán így észreveszik magukat...
Ezekkel a ne főzz, csak négy személyre ötletekkel az a baj, hogy itt az anyós a hunyó, nem a sógorék. Márpedig ha csak négy főnyi kaja lenne, akkor nem anyóséknak lenne kellemetlen a leginkább, hanem a sógorodékat hoznád kellemetlen szituba. Mert ugye azt nem írtad, hogy ők tudnak-e egyáltalán arról, hogy ők nincsenek is meghívva. A leírtak alapján ugyanis azt lehet gondolni, hogy a sógorék jóhiszeműen mennek, azt gondolván, hogy ők is a meghívottak közé tartoznak.
Szerintem inkább ti menjetek anyósodékhoz, és csináljátok meg azt, amit ők veletek. Menjetek ebédre, de ne jelentsétek be magatokat. Akkor majd ők is megtapasztalják, milyen érzés az, mikor dupla annyi embernek kell ebédet adni, mint amennyire készültek. És megkérdezhetitek ti is, hogy ugye milyen jó így, együtt tölteni a napot?
Másrészt csendben megkérdezném, hogy ha ilyen problémák vannak anyóssal, miért hívjátok meg?
A 10-es válaszomat lenulláztátok.
Bocsánat, hogy kérdezni merészeltem és ezáltal szerettem volna megismerni a probléma hátterét. Ígérem többé nem teszem.
Úgy látom van itt valaki, aki csak a kis piros kezeket találja meg. Javaslom fogjunk össze, én most MINDENKIT FELPONTOZOK! :)
9-es
"Ezekkel a ne főzz, csak négy személyre ötletekkel az a baj, hogy itt az anyós a hunyó, nem a sógorék."
Ugyan miért?
Mert meghívás nélkül beállítanak hozzájuk?
Hát nem azért,de én nem mennék enni olyan helyre,ahová nem is hívtak......az meg egy dolog hogy esetleg anyós mondja nekik hogy menjenek csak nyugodtan ők is.
Én ebben az esetben max odatelefonálnék,hogy anyós minket is elhívott hozzátok,nem baj ha megyünk?
Hát igen, ugye őket anyós nevelte, szóval semmi érdekes nincs abban, hogy ők is beállítanak. Számukra. Néha csodálom, hogy a férjem milyen más.
Attól függetlenül, hogy be tudunk vásárolni több főre is, meg nem utálom a sógorékat még nem örülök neki, mikor csak és kizárólag csomagban tud jönni az egész család. Még akkor is, ha elmondtuk, hogy ti most jöttök, ők meg következő nap/hétvégén.
Egész más lennek pl. programok szempontjából a délután, hogy elmehetnénk ide-oda szétnézhetnénk a városban, vagy valami, ha mondjuk csak a velünk egyidősek jönnének néha, vagy csak anyósék. De így ülünk nagy csendben körbe, nézzük egymást, anyós fényképezi a családot, apósnak nyammog, ha modern a kaja, sógornő nyammog, ha nem, ha valamit feldobunk, hogy csinálhatnánk valamit, akkor egyiknek ehhez nincs kedve, a másiknak ahhoz, így többnyire 3-4 órányi bámulás után mindenki hazamegy. Beszélgetni se olyan így velük, mint régebben, mikor közel laktunk és át tudtunk menni, vagy ide vagy oda egymáshoz és nem így volt, anyós ráért szervezni, hanem csak hello otthon vagy? Igen Akkor átugrunk. Az ő részükről mindig csak anyósék hívnak minket, és mindig mindenki mással egy időben.
Múltkor gondoltuk, hogy akkor most kikerüljük őt és férjem felhívta a tesóját, hogy eljönnek-e ők. Másnap anyós telefonált, hogy jaj hallotta, meg ő miért nem, de a család, hadd legyünk már együtt kicsit, meg a család meg együtt. Mondom neki, hogy de nem együtt, tetszik érteni, majd jövő héten vagy máskor, át tetszenek jönni, most velük csinálunk valami programot, de a család, meg miért, meg hadd, meg kicsit együtt.
Elkezdtem hallózni, hogy mit tetszik mondani, nem hallom, és leraktam. Este a férjem felhívta a tesóját, jaj hát igen, de hát most miért ne jönnének ők is? Erre meg inkább lemondta, hogy beesett más program. Most itt tartunk.
70 kilométerre lakunk, nem a világ végét kell meghódítaniuk, ha eljönnek, hogy ne merjenek egyedül elindulni, meg hát nem is egyben utaznak hiába egyszerre jönnek.
Ha nem hívjuk anyósomékat, akkor siránkozik, hogy le se szarjuk, régebben mennyivel jobb volt meg stb.
Mi lenne, ha megpróbálnátok ebéd utánra valami fix programot szervezni? Pl.elmentek bowlingozni, lefoglaljátok mondjuk 3 órára a pályát, és előre közlitek a sógorodékkal, hogy azt találtátok ki, hogy ebéd után elmehetnétek. Vagy beszervezni egy mozit, vagy bármit, és akkor tudják majd előre, nem mondhatják aznap mikor ott vannak, hogy jaj nekik nincs kedvük.
Vagy szerveztek egy túrát a szabadban, és piknikeztek. Te tudod, hogy milyen lehetőségek vannak ott ahol laktok. Valami olyat kellene találni, amihez anyóséknak nem lesz kedvük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!