Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A páromat nem hagyja anyósom...

A páromat nem hagyja anyósom felnőni, ill. egyre kevésbé van magánéletünk, mert nyomul. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Anyósom a gyermekünk születése óta rajtunk tobzódik. Nincs elég elfoglaltsága, ezért sok szabadideje van arra, hogy hívogassa a párom - szinte minden napunkba, de min. minden másnapba belefolyik valamivel. Lassan megfulladok, mert nincs magánéletünk, nem veszi tudomásul, h önálló család vagyunk, és a fia is felnőtt ember. A párom próbál eleget tenni neki, többször is hívja (2-3 naponta), de jön a szöveg: "Azért hívlak, mert te sose hívsz". Apósom telefonját is mindig ő veszi fel, ha párom rájuk csörög. A telefonban mindig párom a "Kisfiam", úgy kezeli, mint egy ötévest. Gondoskodik arról, hogy minden napunkban jelen legyen. Gyereknapon is felköszöntötte a fiát: "Boldog gyereknapot Kisfiam! Meg a hozzátartozóidnak (!!!) is a mamItól (magát becézi), az uncsinak is (ez a gyerekünk), aki az én vérem (mivel a gyereked sic!), meg mint anyós is. Hát hogy tudtok nélkülünk élni? (1 hete 3 napra voltunk náluk) Drága Kincsem! (gondolom a férjem)..." Folyton az "uncsin" lóg rajtunk keresztül, pedig van itt épp elég dolog, nemhogy minden áldott nap beszámoltassanak. Telefon folyt.: "Kitaláltuk, mit veszünk a gyereknek szülinapjára (most lesz 1 éves!). Egy telefont, hogy BÁRMIKOR felhívhassuk, vagy egy számítógépet, hogy skype-olhassunk vele." - tudom, poénnak szánta, de elegem lett. A párom szeretne mindenkinek megfelelni, de alapvetően konfliktuskerülő ember. Tudom, a pasiknak szent az anyjuk, de úgy érzem, egyedül maradok a problémával, és megfulladok. Hogy kaphatnék újra levegőt és életteret a családomnak?

2013. máj. 29. 10:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
hát el is hiszem,hogy zavaró....főleg,hogy még csak egy éves a pici..így ezt az időt,amíg ilyen pici szerintem ezt neked,apának meg a babának kellene együtt kiélvezni,megélni..jó kell a nagyszűlő is de az hogy benne van a mindennapjaitokba szerintem az túlzás. én biztos megmondanám neki,hogy vegyen vissza...nem érdekelne,ha megsértődne..külön család vagytok,külön élettel...
2013. máj. 29. 13:11
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha már helyzet van, akkor nincs jó megoldás. Előre kell tisztázni. Növekszik a kicsi, így például egy hétköznap délután nagyizhat, de lehetőleg ne otthon, hanem a nagyinál. Te meg csinálsz barátnős, ügyintézős, saját rokonlátogatós napot. A többi nap helyből nem nagymamás, pont.

A lényeg a határ ott van, hogy aki vendég, az a Ti szabályaitok szerint vehet részt a babázásban. Ha nála hagyod, ésszerű határok közt kényeztetheti, mert a gyerekek hamar felismerik és a helyhez kötik a szabályokat.

De az én házam az én váram, s akinek nem tetszik, hogy nálam nem dirigálhat, azt majd távolról fogjuk szeretni. Még mindig jobb, mint az örökös állóháború, meg idegtől remegő gyomor.

2013. máj. 29. 15:08
 13/20 A kérdező kommentje:
Attól tartottam, én fújom fel a dolgot, de megnyugtató egy kicsit, hogy mások sem helyeslik a fennálló helyzetet. Azt gondoltam ki, hogy tisztelem és szeretem annyira a párom, hogy megpróbálom megadni neki a lehetőséget arra, hogy a maga módján próbálja meg rendezni a helyzetet az anyjával. Nagyon jó lenne, ha mihamarabb megtörténne ez, mert nem tudom, még mivé fajul ez az egész, vagy a kettőnk kapcsolata. Köszönöm a megértő, bíztató válaszokat.
2013. máj. 29. 16:50
 14/20 anonim ***** válasza:
60%
A férjednek kéne lépni, elvégre az ő anyja. Neki kell megértetnie vele, hogy önálló, felnőtt ffi,saját családdal. Ha nem teszi, vagy elmész, vagy tűröd, mert ezt a pasit te választottad, együtt választottad az összes "batyuval " a hátán, amit a házasságotokba hozott, és ő is viszont. Ha ő nem tud felnőni és önállóvá válni az anyjától, az a személyiségfejlődésének a defektje, amitől nem ő szenved, hanem te. Mert ugye ha ő szenvedne, tenne érte. Te meg egy ilyen valakit tartottál magadhoz illőnek.
2013. máj. 29. 19:25
 15/20 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok azzal, h mindenki hoz valamit a házasságába, párkapcsolatába, de azt ugye senki sem gondolhatja, hogy mindezeket már 10 évvel korábban tisztán átlátja az ember. Mindig, az idő előrehaladtával, olyan újabb és újabb szituációkban érnek minket megpróbáltatások, amik korábban nem jelentkeztek, így nem okozhattak gondot. Jelen esetben a gyermekünk, az "uncsi" megszületése volt a fordulópont, és sajnos azt kell mondjam, hogy míg egyesekre a családban bámulatosan nagy változtató/javító erővel hatott, addig mások kifordultak önmagukból, ill. olyan énjük került előtérbe, ami másoknak terhes, s a legnagyobb gond az, hogy egy év elteltével az anyósom nemhogy szépen lassan rátalálna önmagára a nagyszülői szerepben, még egyre nehezebb. Igen, én választottam a párom, s ő engem, s ha hiszem, ha nem a batyuinkkal együtt a 10 év alatt a múlt hétenvolt először köztük emeltebb hangú szóváltás, de még ezt sem nevezném veszekedésnek. Ennyit a kapcsolatunkról.
2013. máj. 30. 08:21
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is totál ebben a helyzetben vagyok, de sokkal gonoszabb megjegyzések és tettek teszik színessé az életünket!

Most odáig jutottunk, hogy mi ketten anyóssal soha nem akarjuk egymást látni!

És mit talált ki??? Hogy a férjem a 11,5 hónapos lányunkat heti 1x 1-2 órára NÉLKÜLEM, húzgálja oda hozzá!!!!!

Ez normális????

2013. máj. 30. 09:57
 17/20 anonim ***** válasza:
Be kéne pasiztatni anyóst, hogyy lekösse magát:D
2013. máj. 31. 21:37
 18/20 anonim ***** válasza:

Van férje! Szegény apósom... :(( De ha nem lenne is esélytelen a dolog, mert ilyen ember kinek hiányzik az életéből?

Azért nem rossz ötlet, köszi! ;)

2013. jún. 1. 02:17
 19/20 A kérdező kommentje:
18 - lehet, h nekem mint kérdezőnek jött a tanács 17-től???
2013. jún. 2. 14:19
 20/20 anonim ***** válasza:
Vagy àltalánosságban...
2013. jún. 3. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!