Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom támadásnak véli, hogy...

Anyósom támadásnak véli, hogy nem tegezem?

Figyelt kérdés

Anyósomék vígan élnek és a "jóviszony" érdekében képesek tegeződni is, ez csak akkor amikor már nem teljesen tiszta az agyuk. A piálás miatt és a nemtörődömség miatt, nagyon neheztelek rájuk és úgy gondoltam, semmi értelme a tegeződésnek, hiszen azok tegeznek, akikkel jóban vagyok, ez amolyan közeli viszony, velük viszont ezt nem érzem, emiatt finoman viszautasítottam, hogy tegezzem őket, mondván, nem tudom ezt elképzelni. Ők tegeznek engem én viszont, Marika nénizem.

Majd néhány év után tudtam meg, mekkora illedelmetlenséget csináltam ezzel, a férjem bökte ki, hogy azóta is haragszik az anyja emiatt. Ezt megjegyezte, au unokája születésnapját viszont nem ésmég sorolhatnám az üres székeket, amiket nagymama elfelejtett betölteni.

Mit szólnátok ehhez?

2013. máj. 21. 11:55
1 2
 1/12 intrepid ***** válasza:
95%
Ostoba liba vagy, hogy ilyen dolgon csinálod a feszültséget. Ha nincsen vita, akkor csinálunk?
2013. máj. 21. 12:03
 2/12 anonim ***** válasza:
86%

Érdekes, én kb. mindenkivel tegeződöm, a világ már csak ilyen manapság. De megértem, ha Te máshogy gondolod (bocs, hogy Téged is tegezlek, de a Net főleg ilyen ;) s Te is tegezted az olvasókat).

Ahogy elnézem, tényleg nincs valami jó kapcsolat, én minimálisra próbálnám szorítani a látogatásokat (leginkább nullára) és nem törődnék az egésszel. De nem ismerem a körülményeidet.

Én nem értem, miért kellene valakivel kapcsolatot tartani, akit nem szeretek. Nem szoktam ilyet tenni. Az anyósom viszont remek ember, a gyk-t olvasva igen szerencsésnek érzem magam.

2013. máj. 21. 12:05
 3/12 anonim ***** válasza:
85%

Hagyd rá. Ennyi év után már nem mindegy?

Az én anyósom meg szerette volna ha "mamának" szólítom ahogy itt szokás.(Olaszország) Kijelentettem nekem van anyám , nem lennék képes igy hívni. Azóta is a néven szólította ha tetszik ha nem.

4/12 anonim ***** válasza:
82%
Ha felajánlotta, hogy tegezd és te ezt nem fogadtad el, az valóban illetlenség. Szerintem a többi sérelmeddel ez nem függ össze.
 5/12 anonim ***** válasza:
57%
Lehet, hogy ő annak véli, de ez nem az ő döntése. Ha úgy érzed, akkor magázd! Én is így vagyok az anyósommal. Nem tudnám tegezni, pedig nagyon jóban vagyunk. A volt osztályfőnököm is megitta az osztálytalálkozón velünk a pertut, de a mai napig oda kell figyelnem, hogy tegezzem, mert kapásból magáznám.
2013. máj. 21. 12:06
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát a kérdésed címe érdekes, hisz valóban veheti támadásnak, mivel azért nem tegezed, mert nem kedveled. Gondolom ezt érzi. Logikus, nem?
2013. máj. 21. 12:08
 7/12 A kérdező kommentje:

Kedves 1 hozzászóló, hogy buta lennék,még abba belemegyek, de liba azért nem vagyok, ezt kikérem magamnak, már lemásztam a fáról és kiegyenesedtem, emberből vagyok, hiszen vannak érzelmeim és ítélőképességem. Neked is van? Miért ítélsz felettem, és törsz pálcát, amikor nem is ismersz?

Nyilván elfogadom, örülök, ha olyan kinálja fel hogy tegezzem, akit szeretek, felnézek rá, ők nem azok az emberek, mindent megtettek, hogy ne szeressem őket. Akkor úgy éreztem, ezzel picit tüntetek, hátha észreveszik ...de nem sikerült.

2013. máj. 21. 12:22
 8/12 anonim ***** válasza:

Az anyudat tegezed vagy magázod?

Talán konzervativ nevelést kaptál,azért furcsa neked.

Pedig tegezéssel könnyebb kifejezni a gondolatokat, vagyis közelebb kerülhet az ember a másikkal.

Viszont nekem a sógornõm,sógorom magázza az anyumat.Mi viszont tegezzük. Talán igy fejtik ki az irányába a tisztletet.

2013. máj. 21. 12:29
 9/12 anonim ***** válasza:
Hány éves az anyósod és te?
2013. máj. 21. 12:30
 10/12 A kérdező kommentje:

Itthon tegeződünk, a család. Éppp ez az, hogy soha nem beszélget velem, ha próbáltam egy témát felhozni, akkor vagy hülyeségnek tartotta, pl- főzés, hogy szokta ezt vagy azt csinálni, akkor mondta a férjemnek, hogy én nem tudok főzni, ő kell megtanítson? Ma már nem eröltetem a dolgot.

Anyósom 50 éves, én 31.

2013. máj. 21. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!