Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ilyen esetben keresnétek...

Ilyen esetben keresnétek anyós helyett egy bébiszittert inkább?

Figyelt kérdés
Mikor elkezdtem dolgozni 4 hónapja anyósom ajánlotta fel, hogy vigyáz a kislányomra. Nem dolgozok minden nap, és nem is 8 órában. 2-3 napról van szó és kb. 4-óráról. A többit megoldom otthon, nem zavar a kicsi, be tudom osztani az időt, szerencsére nagyon jó baba. Most 8 hónapos egyébként, lehet később nehezebb lesz. Én nem hittem, hogy anyósomnak ez gond, de most visszahallottuk, hogy szerinte milyen rosszul csinálom, hogy neki milyen nehéz. Persze rákérdeztem, de csak "hápogott", hogy ő nem úgy értette. Őszinte legyek nem tudom, hogy volt, de a reakciójából ítélve tényleg mondhatott valamit. De állítólag ő szívesen vigyáz a kicsire. Nem tudom mit csináljunk. A férjem azt mondta, hogy akkor keressünk valakit aki segít, ő is nagyon megsértődött, talán jobban mint én. Ti megtennétek? Vagy lenyelnétek ezt most, a jó viszony miatt? Egyáltalán honnan tudjam, hogy most tényleg sok neki ez a babázás, vagy csak mondta?

2013. máj. 27. 11:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
54%

Hát ha abból indulok ki, az én anyukám milyen, akkor lehet, hogy nincs is gond. Ugyanis szereti sajnáltatni magát, meg azt hiszi, saját fontosságát úgy növeli, ha folyton hangoztatja, hogy neki milyen nehéz, és mennyi áldozatot hoz! Emellett viszont többnyire lehet rá számítani!

Ugyanakkor lássuk be, tényleg nehéz egy kicsi gyerekkel, de attól még, hogy ezt elmondja másnak, attól még talán szívesen segít nektek, csak titeket nem akar megbántani, azért nem panaszkodik.

Beszélgess el vele, mert csak sértődésből kár lenne olyan sok pénzt kifizetni valakinek gyerekfelügyeletre!

2013. máj. 27. 12:07
 12/21 anonim ***** válasza:
84%
Tipikus: a szemetekbe mézes-mázos, másnak meg panaszkodik ezerrel, hogy hogy kihasználják, meg lefárasztják...De ha meg bébiszitterre bíztátok volna a gyereket, akkor is ti lennétek a szörnyetegek, mer inkább egy idegennek adjátok oda, mint a saját nagyanyjának. Még ha csak szereti sajnáltatni magát, mint a legtöbb vénasszony, és jobb témája most épp nincs a pletykálkodáshoz ( a másik slágertéma, hogy ki a betegebb, vagy ki a magányosabb stb. most biztos nyugszik) Én nem próbálkoznék tovább, ne csinálj magadból bohócot, a fene tudja, mit mond a hátad mögött, hogy milyen karrierista ribi vagy, gyereket meg rálőcsölöd, micsoda anya vagy...fogadj inkább babysittert. Egyrészt, hogy lássa, hogy nem csinálhat meg minden t következmény nélkül, másrészt neked is jobb lesz, ha nem vagy "lekötelezettje" (szép dolog, mondhatom, nyugdíjas anyós, és már nagy kegy, ha vigyáz az állítólag imádott unokára - jah, csak hogy az ilyenek akkor imádják csak az unokát, mikor jó messze van, és legfeljebb a fotókkal lehet büszkélkedni vele, de vele lenni nem kell).
2013. máj. 27. 12:10
 13/21 anonim ***** válasza:
82%
Én is mást keresnék, de csak 1-2 napra, a harmadiknap maradjon meg neki, hogy ne érezze magát kifúrva, aztán megadnám a lehetőséget, hogy szóljon ha van kedve vigyázni az unokájára és akkor ő dönthetné el,mikor és mennyit van a picivel, a fennmaradó időt pedig a babysitterrel oldanám meg.
2013. máj. 27. 12:23
 14/21 anonim ***** válasza:
85%

"Hát ha abból indulok ki, az én anyukám milyen, akkor lehet, hogy nincs is gond. Ugyanis szereti sajnáltatni magát, meg azt hiszi, saját fontosságát úgy növeli, ha folyton hangoztatja, hogy neki milyen nehéz, és mennyi áldozatot hoz!"

Hát nekem ez már önmagában elég lenne a váltáshoz. Nehogy már lejárjon minket az egész város, meg ismerős előtt, mártírkodjon stb. Nekem meg égjen a pofám, meg súgjanak össze mögöttem, mert anyám hobbiból más kárára fényezi magát.

2013. máj. 27. 15:35
 15/21 SzilKa ***** válasza:
35%
14-es, annyira adsz vadidegenek velemenyere, hogy inkabb rosszban lennel a nehez termeszetu Edesanyaddal?
2013. máj. 27. 16:09
 16/21 anonim ***** válasza:
81%

Nyilván nem csak vadidegeneknek panaszkodik.

Mellesleg nem értem, hogy miért kellene rosszban lenni vele? Ha az összes ismerősömnél telesírja a zsebkendőjét, hogy milyen szar neki, akkor nincs oka felháborodni, ha megsajnálom és felmentem a feladat alól.

2013. máj. 27. 16:22
 17/21 anonim ***** válasza:
86%
de ha nehéz neki,vagy sok akkor miért nem a család szemébe mondja????????imádom az ilyen háta mögött panaszkodást.van szája nyissa ki..meg lehet beszélni normálisan,de gondolatolvasást ne várjon már el..
2013. máj. 27. 16:55
 18/21 anonim ***** válasza:
80%
ja hogy válaszoljak is:lehet nyugisabb lenne ha keresnél mást
2013. máj. 27. 16:56
 19/21 anonim ***** válasza:
82%
Hát persze, ha neki teher, és nem öröm, akkor ne terheljétek ezzel, mindenkinek jobb lesz ha kerestek egy bébiszittert.
2013. máj. 27. 20:20
 20/21 anonim válasza:
100%

Engem is hasonló meglepetés ért.

Unoka mellett a nyugdíjas nagymama...

El kell mondanom előzetesen: nem jártam soha barátnőzni, kozmetikushoz, fodrászhoz vagy bármely hasonló "extra", "önző" vagy "magáncélú" helyekre megelőzően, ezért maximum akkor vettem igénybe a mamát, amikor (muszájból) orvoshoz, vérvételre, ilyesmi intézendők miatt (illetve később tanfolyamra, majd állásinterjúkra) mennem kellett. Egyáltalán nem érzem úgy, hogy rángattam volna magunkhoz, ezzel együtt mindig megköszöntem, ha tud segíteni és esetleg ül a baba mellett, amíg én háztartást rakok rendbe, vagy bármi. Amikor jó volt neki és úgy gondolta, feljött, volt, hogy heti egyszer, kezdeti (babakorban)előfordult, hogy négyszer is. Volt, hogy egy órára, de pl a kezdeti baba-időszakban még a fürdetésnél is segédkezett és ezért mindig is hálás voltam, de általában a délután nagy részét már otthon tudta az unokázós napokon is tölteni. Mindig beosztotta, amikor tudott jönni: ha pl aznap ő fodrászhoz ment vagy hivatali ügyintézésre, vagy kertészkedne, akkor másnapra beszéltük meg, hogy feljönne és úgy tűnt, hogy ha jön, szívesen teszi, és nem megy más rovására. Jól elvolt a lurkóval is. Az biztos, hogy annak nem örült, hogy (felnőttként) újra iskolába iratkozom (meg is mondta, hogy nem támogatja és minek az nekem. Abban igaza lett, hogy a megszerzett papír munka szempontjából nem bizonyult segítségnek, mégis örülök, hogy -egy kicsit ki is mozdulva- elvégeztem.)

Aztán találtam munkát, heti két alkalomra. Megbeszéltük,örömmel unokázik, amíg haza nem érek; nem gond, természetesen ő lesz a vigyázó. Volt, hogy a gyereket mondta, hogy mehetnének hozzájuk is, régen voltak, mikor viszem már Őket. Aztán derült égből jött egy megjegyzés Apósom részéről, hogy "nekik is van magánéletük", amikor egy héten az életükből háromnapnyi, általában max. du 4 óráig tartó elfoglaltságot jelentett. A pontosság kedvéért: volt olyan is (pl decemberben Jézuska-köröknél) amikor messzebb kellett mennünk és este 8-ra értünk hozzájuk, ami tudom, hogy késő, de kivételes esetekben történt ilyen késői megvigyázás. Amit észrevettem, hogy a rokonságból aki régebben kimondottan kedvelt, úgy érzem, kerül. Más közös rokont felhívtam névnapra, és meglepődtem, ahogy mondja, hogy "hallom", állandóan nálunk van Anyósom.. Úgy néz ki, mintha én folyamatosan kihasználtam volna. De ez nagyon nem így van. Most ott tartunk, hogy egy az egyben megkértem, amikor van kedve unokázni, csak szóljon, iktassa be a programjai közé, egyébként nekem mindig jól jön egy kis megvigyázás. (-lám, nem kényszer a disznótor). Ez azt jelenti konkrétan, hogy egy héten egy hétköznap fél napra bevállalja, erre jön, ha esetleg hétvégén nincsen más. Ami nem tetszik, hogy pl elviszem egy (náluk történt felújítási munkálatok miatti hosszabb kihagyás után a régvárt unokát és NEKI (ugye nem nekem) azt mondja, "jaj, de régen láttalak már" (erre rámnéz a gyerek és itthon persze tőlem kérdezi, hogy mikor mehet a mamához) és mikor eljövünk "mikor jössz újra hozzám!" (mire mondom, csak szólj!). Látok Mamákat, nagypapákat, akik nap mint nap (!) viszik-hozzák oviba, suliba a kicsiket, ott tud ez működni?? Mi milyen nagymamák/papák leszünk? Előbb a mi "magánéletünk", kényelmünk, oldja meg mindenki ahogy tudja? Van arany középút?

2013. máj. 30. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!