Apósom a férjemmel akarja kifizettetni a villanyszámla különbözetet, mit tegyek?
Apósommal élünk, van két fiunk, 5 és 1 évesek. A rezsit úgy intézzük,hogy a tüzelőt télire mi vásároljuk, ő meg fizeti a havi 12 ezres villanyszámlát. A téli tüzelőt nem futja ki a 200ezer ft, de minden évben változó, hogy mennyit költünk, attól függően, hogy milyen nagy a fagy.
Most kaptuk meg az elszámolót, 25 ezer ft.
Én nem akarom kifizetni, fizetünk eleget a télen. Amikor elfogy a fa, annyit mond apósom, hogy vegyen fát az, aki tüzelni akar. Persze, hogy veszünk, mert kicsik a gyerekek.
Mi a jó megoldás ebben a helyzetben?
sokkal több áramot nem használ... ez biztos... de vannak olcsón beszerezhető almérők mert nekem nagyanyám egyszer bizonygatta hogy az én a++-os hűtőm többet fogyaszt (mert látványra nagyobb sokkal) mint az ő kicsi 35 éves lehel hűtője (mert én pancser azt is megengedem hogy a hűtője külön menjen, gyönyörű látvány a nappaliban egy hatalmas zanussi hűtő és egy fele akkora lehel) az én hűtőm havi szinten 38 kwot fogyasztott az ő kis szar hűtője meg 143 kw-ot (ezt is csak onnan tudom mert írjuk miatta) Ő tv-zik gépezik lámpafény mellet én este 6nál hamarabb nem kapcsolok villanyt, télen 4 órakor... mese műsor megy persze egy lg új tv-n aminek a fogyasztását nem mértem le de megkockáztatom hogy nem lehet több ha éjjel nappal is megy mint a tv-é... Nálunk 2 tv van a házban a gyerekem akarata a szent este 8ig minimax van utána jöhetünk mi mert az animaxon a degenerált meséket nem nézheti...) a gépet nem feltétlen kapcsolom be van, hogy csak telóról netezek. A telefontöltöje sosincs kihúzva se a konektorja lekapcsolva (mert anno mi mindent pénztárca barátra csináltattunk és szobánként tudsz leáramtalanítani a hűtők kivételével...
Most tényleg álljak neki kiszámolni, hogy havi szinten egy idős ember mennyiben van???
Havi elszámolással eddig elég volt 12. ezer majd ti többet használtátok és így nem lett elég ugyan az az összeg ami előtte, így kijött elszámoláskor a különbözet. Igen ezt nektek kell kifizetni.
Annyira szidod de megcsinálhatná az öreg, hogy eladja a lakást öregek otthonába bevonul aztán mehetnétek ahova akartok. Kicsit vedd észre, hogy nektek tesz szívességet.
Eladja a házat? Azt nem teheti meg, mert a férjemnek is van tulajdonrésze, meg a tesóinak is. Szóval ezzel éppen nem tesz szívességet.
Sógorom nem fog ideköltözni, van sajátja.
Akkor számoljunk
A kérdező és családja fizetik a saját dolgaikat, ez eddig oké. Plusz fizetik a papa vízhasználatát, kajáját, gyógyszerét. Meleg is van, ez oké, hogy ha nem lenne ott, akkor is lenne, de ha nem lenne ott, akkor a papa ezt is fizethetné magára.
Ezzel szemben a papának csak a villanyszámlát kell fizetnie, ami 12E ft.
Ha saját háztartása lenne, neki kéne enni-innivalót venni, villanyt, fát, vizet fizetni, az egy téli hónapban mondjuk 50, egy nyáriban 30E ft lenne. Ennek ellenére, ő télen-nyáron fizeti a fix 12E ft-ot.
A kérdező 'eteti' (kb. 15E ft), veszi a gyógyszereit (6E), vizet fizet(1-2E)... vagyis alsó hangon is havi 20ezret költ a papára, minden zokszó nélkül. Plusz ott van, ha baj lenne, hogy tudjon segíteni. Ez pedig szerintem pénzben nem mérhető. (zárójelben jegyzem meg, ha nem lenne ott, fizethetnék az ápolónőt/felügyeletet is)
Szóval kérdem én, tényleg akkora elvárás egy 26E Ft-os számla EGYSZERI kifizetése? Szerintem nem...
Ha nem lenne megterhelő, én is kifizetném, de így, hogy a gyerekekre kellene, nekem is bökné a csőrömet...
"Havi elszámolással eddig elég volt 12. ezer majd ti többet használtátok és így nem lett elég ugyan az az összeg ami előtte, így kijött elszámoláskor a különbözet. Igen ezt nektek kell kifizetni. "
arra nem gondolsz, hogy az mellett, hogy ez valamivel nőtt, minden más csekkje "eltűnt"?
Én így még nem számszerűsítettem, de igen, így van.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!