Apósom a férjemmel akarja kifizettetni a villanyszámla különbözetet, mit tegyek?
Apósommal élünk, van két fiunk, 5 és 1 évesek. A rezsit úgy intézzük,hogy a tüzelőt télire mi vásároljuk, ő meg fizeti a havi 12 ezres villanyszámlát. A téli tüzelőt nem futja ki a 200ezer ft, de minden évben változó, hogy mennyit költünk, attól függően, hogy milyen nagy a fagy.
Most kaptuk meg az elszámolót, 25 ezer ft.
Én nem akarom kifizetni, fizetünk eleget a télen. Amikor elfogy a fa, annyit mond apósom, hogy vegyen fát az, aki tüzelni akar. Persze, hogy veszünk, mert kicsik a gyerekek.
Mi a jó megoldás ebben a helyzetben?
A jövedelmi viszonyok? Igen, a férjem jobban keres, csak neki kell fizetnie egy háztartást, gyógyszereket a gyerekeknek és ruhákat.
Apósomnak kb 6000ft a gyógyszer havonta, én veszem meg neki, így tudom jól.
Nekünk van egy hitelünk, azt fizetnünk kell.
Akinek nincs pénze, az nem vesz vadiúj traktort, hogy aztán a fiamat összetörje vele...
Vitatkozhatunk itt napestig.
Az a baj, hogy a mai világban a "család"-ba már nem férnek bele a nagyszülők, testvérek, ha valakinek van saját gyereke.
Én is kifizetném szó nélkül azt a r-hadt csekket, ha per pillanat nem a gyerekeknek kellene gyógyszert vásárolnom.
Nem azt a világot éljük.
16:01
köszi... ment a zöld kéz :D
Nevelésből olyat kaptam amilyet... ha nem fizetsz számlát a gázszolgáltató téged biztos megkímél nem úgy, mint minket...
Mindenki pénzből él, ha nem tetszik a fizetni való az utcára kell költözni... Én senki miatt nem kapcsolatatom ki a gázt a villanyta vizet... ha használsz fizesd... jön a számla fizetni kell, ha tetszik az összeg, ha nem... Nekem se tetszett a végösszeg, de aki bír számítógépezni és tv-t fél füllel hallgatni lámpafény mellett a meleg szobában akkor sajnos fizetni is kell...
Hiába megyek tigázhoz hogy én ezt nem fizetem ki... Mit csinálnak? annyit mint én... Lekapcsolják a fűtést és megfagyunk aztán meg jó napot.... igazam van vagy igazam van?
Bocs, én most kilépek innen. Nincs jobb ötletem, és hálát adok az égnek, hogy nem ilyen kicsinyes családban élek.
Sok sikert!
lehetek kicsinyes, de a párom nem azért dolgozik sokat és túlórázik állandóan, hogy vöröskeresztet játszon az én családommal vagy a sajátjáéval... Fizetni való az fizetni való...
Mindenhol mindenkinek...
Kedves utolsó!
Kívánom, hogy majd a te gyerekeid is pontosan ugyanezt a nagy semmit adják segítségként, amikor majd te leszel rászorulva!
ma 15:34-es: ha SZERINTED egy egyedül álló idös embernél nem megy többet a mosógép, mint egy négyfös családnál, illetve ha szerinted mind at öten EGY szobában ülnek esténként - mert ugye CSAK akkor ég EGY lámpa, ha a kérdezö és családja nem használ számítógépet, nem néznek többet TV-t - mert valószinütlen, hogy EGYÜTT ülnek este EGY TV elött, meg azért hol gyerekmüsor van agyerekeknek, hol a szülöknek valami, amit nem hiszem, hogy az idös bácsi feltétlen nézne-, AKKOR igazad van.
De rajtad (meg a kérdezön ) kivül minden értelmesen gondolkodó ember tudja, hogy egy fiatal pár két gyerekkel SOKKAL több áramot használ, mint egy eygedülálló idös ember.
Örülj, hogy nem ilyen családban élsz. De még megtudhatod.
És igen, ha valaki nem fizet, kikapcsolják.
Van egy mondás: Mindenki azt kapja, amit megérdemel.
Írtam pár dolgot apósomról, de úgy látom, azt más átugrotta.
No jó, ennek így tényleg nincs értelme.
Mindenki fújja a magáét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!