Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy vezényelte anyósotok a...

Hogy vezényelte anyósotok a paradicsombefőzést?

Figyelt kérdés

Az enyém hajnali hatkor éhgyomorra kirángatta a hatéves unokáját a piacra vásárolni: "Pofa súlyba, majd kapsz reggelit, ha hazaértünk." A szegény gyerek a sok gyaloglás és a piacon körözés hatására elájult az éhségtől.

Utána kezdődött az üvegmosás, és az egy évvel korábbi befőzésből maradt megkövesedett kosz kivakarása a nagylábosból. A 35 fokos kánikulában nem a villanytűzhelyt használta, hanem volt egy fatüzelésű csikótűzhely a konyhában. Mire délután odatértem, még mindig tartott a meló a létező legvacakabb rendszerű passzírozóval. Ahelyett, hogy örült volna, hogy besegítek, rám támadt, mert késve értem oda. :-\ Nagy kedvvel érkeztem, nem munkaidőm volt, hanem elvégzendő munkáim.

#anyós #paradicsombefőzés
2012. szept. 27. 13:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Egyébként ez igaz, az emberek nagyon máshogy reagálnak az éhgyomorra való munkára/sétára/létezésre.

Én sem tápos nem vagyok, sem cingár vagy rosszul táplált, hanem normális súlyú, átlagos életet élő, normálisan sportoló ember. Mindezek ellenére egyszerűen kell reggel valami, akár csak pár falat gyümölcs, egy bögre tej, különben fél óra múlva már szédülök. Nem hiszti, egyszerűen így működök. Kinek jó az, ha rosszul vagyok? Azon az 5 percen semmi nem fog múlni, ami elmegy azzal, hogy eszem egy falatot és iszom egy teát.

Anyósod egy igazi kemény játékos.

Mondjuk a villanytűzhely helyett fatüzelésű használatát megértem, a villanyon iszonyat könnyen odaég, de ezt persze nem kell tudnod magadtól, pasiból vagy. :)

Egyébként a gyerekkínzáson kívül a többi még bőven beleillik egy átlag anyós befőzési mutatványai közé.

2012. szept. 27. 14:37
 12/16 anonim ***** válasza:
50%

"Komolyan ha ennyitől elájul meg egy kis sétától, akkor azt vagy nem etetik normális vagy nagyon tápos gyerek."

Vannak, akiknek könnyen leesik a vércukruk, és rosszul lesznek, én is ilyen vagyok. Pl. nem mindegy, hogy hajnalban kelek, vérvételre megyek és csak 9-10 körül tudok enni, mire végzek, vagy eleve 9-10 körül kelek és akkor egyből eszem. Hiába gyakorlatban ugyanannyi idő telt el a két étkezés közt. Mégis már minden bajom van. Nem is érzem, hogy nagyon éhes lennék, mégis hányingerem, szédelgek és volt rá példa, hogy elájultam.

2012. szept. 27. 14:50
 13/16 anonim ***** válasza:
Akkor bocsánat, az én családi körben ilyen nincs.
2012. szept. 27. 14:52
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Semmi baj, sokan nem értik. Baráti körben is kaptam már osztást, hogy minek eszem napi 4-szer. Hát azért, mert különben lemegy a vércukrom és egyrészt ingerült leszek, ez az első tünet, aztán rosszul leszek.
2012. szept. 27. 14:54
 15/16 anonim ***** válasza:
61%
Mi a kérdés? Az igazi kérdés? Mert itt csak egy történet van elmesélve.....
2012. szept. 27. 16:36
 16/16 A kérdező kommentje:

A kérdés az, hogy kinek van/volt a listán olyan anyósa, aki jutasi őrmester módjára vezényelte rosszul szervezett munkára a családját? Merthogy ő évtizedekig halni készült.

...

A reggelivel magam is úgy vagyok, hogy ha munkahelyemen nincs rendes étkezőhelyiség, inkább otthon eszem korán.

Jó példa volt a kihagyhatatlan étkezésre a cukorbetegség. Jelen esetben arról volt szó, hogy a gyereket kis súlya abban az még nem írattuk be az iskolába, nem volt rajta tartalék. (Ma sincs.) Mire elájult, már egy-két órát gyalogolt a piacig, meg a piacon. (Köztudomású, hogy a kis területen toporgás jóval fárasztóbb, mint a tempós gyaloglás.)

2012. szept. 27. 19:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!