Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan közöljem párommal azt...

Hogyan közöljem párommal azt hogy nem vagyok hajlandó az anyjával élni úgy hogy ne bántsam meg?

Figyelt kérdés

A helyzet az hogy 7 éve vettünk egy kertes házat, elég lepukkant volt de arra futotta…Amikor megvettük párom mondta az anyjának hogyha szeretne költözzön hozzánk mi ugyis csak 5-6hetente járunk haza mert németben éltünk még. (párom nővérével él a családi házban de állandóan veszekednek) Anyosom azt mondja hogy “nem fog egy lomhalmaz házban élni nincs ő ehhez szokva” Így ezt le is zártuk.

Azóta haza költöztünk 3 éve, azóta folyamatosan felújitunk mikor mit tudunk. Jelenleg 6hónapos várandós vagyok jön az első babánk, 2 szobás a házunk egy fürdő, konyha, nappali. A gyerekszoba, ami szobánk és a fürdő teljesen kész, a nappaliban még burkolni kell a konyhában pedig festeni és minden tökéletes számunkra.

Tegnap eljött anyós mondta hogy nagyon szép a ház, mostmár neki is szimpatikus szeretne hozzánk költözni…Reméltem hogy viccel de nem..Elmondta hogy sokat veszekednek sogornőmmel és hogy itt jobban érezné magát úgyis jön az unoka…

Párom azt mondta gondoljam át kell-e segítség nekem.

Őszintén semmi bajom anyósommal mint ember, de évekig dolgoztunk megállás nélkül hogy meglegyen amink most van addig le sem szart minket. Most hogy “egyenesbe” jottunk és jön a gyermekünk nem szeretném őt befogadni főleg nem így…Nincs szükségem “segítségre” hisz a tipikus mindenbe beleszól anyós és ha amíg “romos” volt a házunk megmondta hogy szarba nem jön, most miért fogadjuk amikor szép? Amúgyis miatta adjam föl a gyerekszobát? Nem akarom páromat megbántani meg hát őt sem de ne mi szívjunk már ha nem jön ki a saját lányával velem hogy jönne már ki?!🥲 Én gondolom túl és vagyok túl elutasító?

tegnapelőtt 20:25
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
81%
Mrgmondod hogy nem. Maradjon otthon, vagy vegyen magának házat.
tegnap 06:30
 22/41 anonim válasza:
60%

#22, válás?? Terhesen....Azért mert el akart társalogni emberekkel arról hogyan lehetne ezt a legjobban közölni, anélkül, hogy megsértené a párját vagy bele kellene mennie valamibe ami neki nagyon rossz??

Mond te mentálhigiénés szakember vagy, hogy ennyiből leszűrted, hogy a kapcsolatuk selejtes?

tegnap 07:22
 23/41 anonim ***** válasza:
71%

Milyen válás?

"Mrgmondod hogy nem. Maradjon otthon, vagy vegyen magának házat."

Tudsz olvasni? Hol írtam válást?

tegnap 07:27
 24/41 anonim ***** válasza:
31%

Ez egy nehéz kérdés, de határozottan kell fellépned!

Nyugodtan mondd meg a párodnak, hogy magatokra szeretnél összpontosítani és annak sem örülnél, ha a saját apukád, anyukád költözne be hozzátok.

tegnap 08:05
 25/41 anonim ***** válasza:
84%

Nem! Egyrészt akinek először derogált a régi ház, annak de reagáljon a felújított házba is betenni a kis popóját.

Egyébként meg nehogy hagyd, hogy ilyennel beetessenek, hogy majd ő segít… Az, hogy ott lógna a nyakadon az minden, csak nem segítség. Nem hiányzik anyós is egy újszülött mellé. Anyóssal összeköltözni gyerek nélkül sem túl szerencsés, így meg pláne. Majd te meg a férjed megoldjátok ketten, mint ahogy az emberek nagyrésze. A kórházból hazaesve és egy újszülöttel kialvatlanul, én mindent akarnék, csak azt nem hogy még anyós is ott toporogjon a baba körül.

tegnap 08:44
 26/41 anonim ***** válasza:
88%
Ja még annyi, hogyha a saját lánya nem jött ki vele, akkor gondolod majd neked könnyebb lesz? Ha jól értem még egy külön szoba se lenne neki… Ez teljesen nonszensz elképzelés így.
tegnap 08:45
 27/41 anonim ***** válasza:
85%
Köszönd meg, hogy feláldozta volna az idejét és segít? És mégis miben segített volna? Megszoptatja a gyereket talán vagy mit akar annyira kezdeni egy újszülöttel? Azzal, hogy egyszer-kétszer kicserélni a pelenkát, nem vagy beljebb.
tegnap 08:50
 28/41 anonim ***** válasza:
91%
Hogy klasszikust idézzek: "A lónak a f@szát".
tegnap 10:03
 29/41 anonim ***** válasza:
83%
Amikor a mama beleszól a gyereknevelésbe, abból csak a baj van! Főleg, amikor a 100 éves rossz berögződések alapján akarja nevelni az unokáját. Ugyanakkor nagyon jól jönnek a nagyszülők később, amikor anyuka/apuka dolgozna, de a gyerek beteg. Nem kell annyit táppénzen lenni, ha a mama vigyáz rá. Szóval nem érdemes nagyon összeveszni, de azért ne is költözzön oda!
tegnap 10:32
 30/41 anonim ***** válasza:
87%
Anyósodnak nincs önálló otthona??? Miért él a gyerekeivel?
tegnap 11:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!