Hogyan közöljem párommal azt hogy nem vagyok hajlandó az anyjával élni úgy hogy ne bántsam meg?
A helyzet az hogy 7 éve vettünk egy kertes házat, elég lepukkant volt de arra futotta…Amikor megvettük párom mondta az anyjának hogyha szeretne költözzön hozzánk mi ugyis csak 5-6hetente járunk haza mert németben éltünk még. (párom nővérével él a családi házban de állandóan veszekednek) Anyosom azt mondja hogy “nem fog egy lomhalmaz házban élni nincs ő ehhez szokva” Így ezt le is zártuk.
Azóta haza költöztünk 3 éve, azóta folyamatosan felújitunk mikor mit tudunk. Jelenleg 6hónapos várandós vagyok jön az első babánk, 2 szobás a házunk egy fürdő, konyha, nappali. A gyerekszoba, ami szobánk és a fürdő teljesen kész, a nappaliban még burkolni kell a konyhában pedig festeni és minden tökéletes számunkra.
Tegnap eljött anyós mondta hogy nagyon szép a ház, mostmár neki is szimpatikus szeretne hozzánk költözni…Reméltem hogy viccel de nem..Elmondta hogy sokat veszekednek sogornőmmel és hogy itt jobban érezné magát úgyis jön az unoka…
Párom azt mondta gondoljam át kell-e segítség nekem.
Őszintén semmi bajom anyósommal mint ember, de évekig dolgoztunk megállás nélkül hogy meglegyen amink most van addig le sem szart minket. Most hogy “egyenesbe” jottunk és jön a gyermekünk nem szeretném őt befogadni főleg nem így…Nincs szükségem “segítségre” hisz a tipikus mindenbe beleszól anyós és ha amíg “romos” volt a házunk megmondta hogy szarba nem jön, most miért fogadjuk amikor szép? Amúgyis miatta adjam föl a gyerekszobát? Nem akarom páromat megbántani meg hát őt sem de ne mi szívjunk már ha nem jön ki a saját lányával velem hogy jönne már ki?!🥲 Én gondolom túl és vagyok túl elutasító?

Kaoszonom mindenkinek, megbeszeltem parommal egyetertett velem, o azert bizta ram hogy szeretnek-e segitseget mert en erzem szukseges lenne-e vagy eleg ha 3asba vagyunk es megoldjuk ahogy tudjuk mert mindketten elveszettek vagyunk egyenlore a gyerek temaban de majd csak bele lendulunk.
Anyos pedig marad a havi 1-2 oras latogatasnal paromszerint, szerintem annyi sem lesz mert azt mondta ekkora sertest sose vart tolunk megkoszonnunk kellett volna hogy felaldozza az idejet es magat a kedvunkert😅

1,5 szobás ház még nektek is szűkös lesz! Mi ilyenben élünk jelenleg és néha nagyon ki vagyok. két hét múlva szülök. Három hónap múlva költözünk nagyobba, és mi már most kikötöttük, hogy ide senki nem jöhet. A nagyobb házba igen, de itt senkit sem tudunk elhelyezni. Mindkét családtól több száz kilométerre lakunk külföldön, tehát csak itt alvós vendégek jöhetnek szóba.
Képzeld el, ha Anyósod állandó jelleggel oda cuccolna és folyton a nyakadban lihegne. Hidd el, eddig is csak azért voltatok jóban, mert nem élt veletek.
Nekem páromhoz kellett költöznöm akivel az anyja is élt.
Hát.. komolyan nem rosszból mondom de NE engedd oda.
Párodnak is meg kell érteni.. eddig güriztetek most élvezni kéne azt hogy család lesztek.
Szerintem nyugodtan mond meg neki őszintén hogy érezze azért ennek a döntésnek igen is lehet rossz következménye is..
Akár tálald az egészet így ahogy leírtad lássa mennyire nem akarod.
Ha fontos neki a véleményed rád hallgat.

A külön gyerekszoba áldás. Mi fél évig terveztük, hogy mellettünk alszik, addig volt kiságya mellettünk, és a saját szobájában is. A szobájában pelenkáztuk, fürdettük, öltöztettük, de éjszaka nálunk aludt, sokszor nappal is. Aztán nem is telt el fél év, rájöttünk nyugodtabban alszik a saját szobájában, és olyan 5-5.5 hónapos kora óta a saját szobájában alszik. Most 20 hónapos, teljesen jól elvagyunk így, külön szobában. Nappal örömmel járkál a szobák közt, mindenhol otthonosította (még a nővéréhez is behordja a játékait XD).
Örülök, hogy meg tudtátok beszélni, ha anyósod nem érti meg, hogy nem lesz örökké pici az a baba, és kell majd neki a saját élettér, akkor ez van. Mit gondolt, mikor a picinek kell a szoba, legkésőbb sulis korában, akkor elköltözik? Akkor meg akkor lett volna sértődés, hogy kirakjátok :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!