Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Erre van bocsánat egy idő...

Erre van bocsánat egy idő után, vagy érthető ha nem nagyon szeretném tartani a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Tavaly télen az anyósomhoz kellett költöznünk két hétre, amiből 2 hónap lett.

A házunk teljesen szét lett "bombázva" így esélytelen volt visszajönni.

Ő úgy gondolta, hogy ha már vendégül lát minket tartsuk is el, szóval minden kaját mi fizettünk, ő nagyjából ki se mozdult a házból, napjai filmezéssel teltek.A feleségem főzött, takarított az akkor 1 éves lányunkal.

Az anyósom minimálisan segített a gyerek körül, és konkrétan tudom hogy kétszer főzött, abból egyszer olyat amit ő megkívánt, és megsértődött mert egyikünk se szerette, de nem is egyeztetett velünk, hogy ennék e.

Folyamatosan panaszkodott ránk, de főleg rám, bár ez csak utólag derült ki.

Korábban nagyon "szeretett engem" bár éreztem mindig is, hogy egy alattomos ember, de ezért is vállaltam be az odaköltözést mert nem volt rá "bizonyítékom" hogy egy tróger.

Az ottlétünk alatt kétszer küldött el a halál fszára, egyszer azért mert este 8-kor munkából hazaérkezve nem vittem el az apukájának egy szerszámot amit ő kért kölcsön korábban. (az apukája autóval jön megy, gyalog 15 percre laknak egymástól, a szerszám angyjából 5 kg)

Másodjára már a vége felé megint beszólt valamit, amire elegem lett belőle és megmondtam neki mindent, hogy egy lusta trehány disznó, hogy semmit nem segít a lányának, hogy mi tartjuk el, ő meg egy grófnőként pöffeszkedik.

Erre a k anyázástól (anyukám meghalt 10 éve) elhordott mindennek, meg hogy vele ne szórakozzak mert nagyon megütöm a bokám nem tudom ki ő.

Én ekkor mondtam a feleségemnek, hogy hazamegyek, össze is szedtem a cuccaim, amire az anyósom még hozzátette, hogy ő msot fog örökölni és minden pénzét arra fogja fordítani, hogy soha többé ne lássam a gyereket, ügyvédet fog fogadni stb...aztán úgy adta elő, hogy én elhagytam a feleségem.

1 hétig voltam/aludtam a fűtetlen házban, áram és minden nélkül (egy kerti konnektorból hosszabítón át vezettem be a házba az áramot - +villanyradiátor)

Esténként a tesóméknál fürdötem, aztán a fürdőt, konyhát meg egy szobát gyorsan megcsináltak, hogy a feleségem is visszajöhessen a gyerekkel.

Eközben egy kisebb válsághelyzetbe is kerültem munkaügyileg, nem csak a felújítás, meg az anyósom eltartása nyelte a pénzt, de kb munkám sem volt 2 hónapig (vállalkozó vagyok)

Az összes tartalékunkat feléltük, de azóta rendben van minden, de lelkileg nagyon nehéz időszak volt, ezt nem könnyítette meg ez a dög, aki az anyósom.

Természetesen próbálta megbeszélni, de nagyjából az volt az érve, hogy neki kényelmetlen volt hogy ott voltam ennyi ideig, nem tudott otthon úgy lenni ahogy jól érzi magát (mert nekem olyan kényelmes volt vele) és hogy amúgy is az én álltam belé, és az én hibám volt az a vita.

Végül nem örökölt semmit, és igencsak hamar felkopott az álla, mikor eljöttünk.

A megfogalmazásomból láthatjátok, hogy mennyire nem vagyok megbocsájtó.

A feleségem nekem ad igazat, de mondta hogy ettől függetlenül szereti az anyját is, de nem mentegeti, örülne ha egyszer az életben még tudnánk közös programokat csinálni, de az én döntésem lesz, ő nem erőlteti.

Haragtartó ember vagyok, de óriási sérelem hogy ebben a helyzetben megengedte magának ezt a stílust ez a tróger nő, szóval abszolút nem érzem azt, hogy megbocsájtanék a közeljövőben.

Az ilyen embereket kizárom az életemből.

A kérdésem igazából csak annyit, hogy ki mit gondol az én viselkedésemről, és hogy ti személy szerint, ha ez veletek történik mit csinálnátok?

Azóta próbál kedves lenni az anyósom, de én sokkal inkább úgy érzem hogy csak szüksége van rám, pl. a házkörüli munkáiban, vagy ezt-azt segíteni, szóval úgy hogy ha van valami akkor számíthasson rám.

febr. 17. 20:59
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

Ami nekem megütötte a fülem, hogy az anyós alapvetően nem a kérdezőnek mondta a dolgokat, hanem a kérdező csak másodkézből a feleségétől tájékozódik és annak megfelelően színezi tovább a sztorit.

Lásd a nyaralós "gondolom megint elátkozott" meg "bár ez csak utólag derült ki" részeket.

Egyik oldalról azt gondolom, nem illik senkit fúrni, a háta mögött kibeszélni. Másik oldalról meg azt, hogy a privát magán beszélgetést illik megtartani magunk között és nem tovább mondani azt.

Így azért a feleség felelőssége is ott van, hogy ha már a két hülye nem bírja egymást, akkor ne adja alájuk a lovat.

Kicsit indul a bakterház sztori ez az egész.

febr. 17. 22:55
 22/40 anonim ***** válasza:
92%

21-es, bizony ez is nagy igazság.

Aki felháborodva elmondja a másiknak, hogy róla mit mondott X, az gyakorlatilag szítja köztük a konfliktust. A feleségnek magának kéne az anyját helyre tennie, hogy a férjéről hogyan beszéljen. Alighanem ő egy gyenge személyiség (ilyen erős anya és erős férj mellett nem is csoda), ezért szükségképpen nem száll szembe az anyjával, hanem a konfliktust "tovább utalja" a férjének.

febr. 17. 22:59
 23/40 anonim ***** válasza:
56%

Az első adandó alkalommal, amikor beléd rúghat, ismét meg fogja tenni. Nem változnak az emberek.

Ne felejtsd el, bajban/ szuksegben ismerszik meg legjobban, hogy ki a baratod és ki az ellenséged.

febr. 17. 22:59
 24/40 anonim ***** válasza:
92%

Tényleg nehéz így megítélni a szituációt, csak a te szemszögedből olvasva az egészet. Mondjuk ha az kérdezed hogy más hogy viselkedett volna ebben a helyzetben, én biztosan nem hordtam volna le minden trehány disznónak az anyósomat a saját házában, már csak azért se mert akkor nem csoda ha elküld a kva anyámba. 😃

Biztos a te viselkedésed sem ok nélkül volt ilyen, itt ugye azt nem tudtuk meg hogy ki beszélt először ilyen stílusban a másikkal.. az egy dolog ha van konfliktus vagy egyet nem értés egy családban, de azért ez a teljes tiszteletlenség ahogy egymással beszéltek.. Sajnos ez a kapcsolat már menthetetlen szerintem, kár is lenne erőltetni mert csak meg rondább veszekedések alakulnának ki kettőtök között.

febr. 17. 23:03
 25/40 anonim ***** válasza:
95%
#23 Azért "bajban, szükségben" csak ott volt az anyós, aki befogadta őket két hónapra.
febr. 17. 23:16
 26/40 anonim ***** válasza:
81%

Amit még hozzátennék:

Nem szép összemosni a nyaralást és a másik nyakára költözést.

Szívesen nyaralok a családommal, barátaimmal, de egyiknek sem engedném, hogy nálam lakjon családostul hónapokig.

Egy normális családban (ez nyilván nem az) nem ördögtől való, hogy a szülőkkel együtt utaznak nyaralni.

Az anyós szemszögéből érthető, hogy szívesen nyaralna a családjával, lányával.

Lehet azzal jönni, hogy "haszonvágy" hajtja, mert még nem járt ott, de az emberek nagy részének a katalizátor a család, barátok szoktak lenni, mert egyedül nem mennek sehova.

Persze nem kötelező együtt menni és ezt meg is lehet beszélni kulturáltan. Nem úgy, hogy a feleségünkkel postáztatjuk a hírt, hogy TERMÉSZETESEN NEM jöhetsz aztán röhögünk a markunkba, hogy megint ideges az anyós.

Szóval a kérdező is nagy spíler.

febr. 17. 23:40
 27/40 anonim ***** válasza:
24%
Igen, bocsásd meg de felejtsd. Nem kell ilyen kis önérzetesnek lenned.
febr. 17. 23:43
 28/40 Darius- ***** válasza:
43%

Fölösleges a részletekből kiindulni, ahogyan a kontextusos kommentelő véli. Ezt a hosszú példázatot fölösleges volt leírni.

Itt a lényeg az, hogy most az anyós érdekből nyomul rád és akarna békülni. Amikor nem kellettél, akkor nem nyomult. A lányával béküljön ki, de ha ti nem jöttetek ki, a helyzet nem fog változni. Mindent az alapjainál kell megvizsgálni! Nyilván te is követtél el ellene ezt-azt, ami ide nincs leírva, de még egyszer leírom itt nem ez a lényeg, mert egyik sérelem után jön a másik mindkét oldalon. Ha valaki hátul kibeszél, abban nem kell bízni. Nem kell megbocsáss, de nincs is erre szükség. Arra van szükség, hogy ne érintkezzetek.

febr. 18. 00:30
 29/40 anonim ***** válasza:
87%
Hát figyelj, ha az természetes volt hogy nem viszitek anyóst nyaralni, az miért volt természetes hogy odacuccoltok hozzá 2 hónapra? Te se vagy jobb mint az anyósod
febr. 18. 05:25
 30/40 anonim ***** válasza:
90%
"pedig elvileg egy ugyan olyan suttyó vagyok mint ő...." Nemcsak elvileg. Ezért nem jöttök ki.
febr. 18. 07:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!