Anyós kiakar rakni párom mellöl mert nem fizettem a házra mit tegyek? Gyerekemet elveheti?
Kérdező, ebben a családban mindenki felelőtlen, eszetlen módon él, viselkedik, sajnos Te is, mivel 17 évesen terhes lettél egy olyan férfitól, akinek szintén 0 a felelősségérzete, hiszen Te magad írtad, őt nem érdekli, mi van a házzal, aminek a fele az övé. Valószínűleg hitellel terhelt a ház és mivel senki nem fizeti a részleteket, szinte biztos, hogy már végrehajtásos a ház. Anyósod is extrán felelőtlen, mivel van egy 17 éves fia, akit szintén egy nemtörődöm férfitól szült, köddé vált, gondolom gyerektartást se fizet ugyanúgy, mint a párod másik gyerekének az anyja, aki szintén lelépett.
OK, értem, nem akarod fizetni a ház részleteid, a párodat nem érdekli, mi van a hitellel, anyósod a 25E Ft-os rokkant nyugdíjból nem tudja fizetni, akkor mi a terv, ha jön a végrehajtó?
Nem érzed úgy, hogy a sarkadra kellene állni, felmérni a valós helyzetet magad körül és az alapján eldönteni, hogyan tovább?
Első lépésként talán bele kéne rúgnod a párod fenekébe, hogy megkapja az első löketet, amivel bementek közösen a bankba, ahol anno a hitelt a szülei felvették a szocpollal együtt és amikor ő az apja halála után megörökölte a fél házat és azzal együtt a tartozást is!!!
A struccpolitika nem segít, egy 2 gyerekes apa nem teheti meg, hogy őt nem érdekli a ház, amiben él a családjával és szépen várja a kilakoltatást.
Sajnálom, hogy ennyire bántanak itt a gyakorin. Ez az oldal meg pont azért van, hogy az ember kérdezzen.
Ahogy olvastam a linket (amit már augusztusban is feltettél), úgy gondolom, hogy nem juttok/jutsz ki ebböl a malomkerékböl. Még mindig ugyanaz a probléma és még mindig nincs megoldás.
Amit én látok, az az, hogy jársz dolgozni, törödsz a gyerekekkel (mégha nem is mindegyik a sajátod), törödsz az anyósod sorsával, a pároddal, annak féltestvérével, és gondolom TE vezeted még az egész háztartást is. Le a kalappal!
Nagy felelöséget válaltál, vagy nagy felelöségbe csöppentél.
Ha gondolod irj privátban.
Végignéztem ezt és a múltkori kérdést is.
Szerintem lépj ki ebből a gyerekeddel, a párod meg döntse el, hogy mit akar. Anyós tartsa el magát és a gyerekét, meg fizesse a rezsit meg a szocholt, bármi is legyen az. A párod maradhat ott és fizethet neked gyerektartást, vagy jöhet veled ő meg a másik gyereke. Szerintem az első opcióval járnál a legjobban. Kis, kezdésként akar egyszobás albérlet, ezt fent tudod tartani a keresetedből, ketten vsz nem is esztek sokat, nem kell kamaszokat etetni.
Az anyós nem veheti el a gyerekedet, meg igazából más sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!