Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós kiakar rakni párom...

Anyós kiakar rakni párom mellöl mert nem fizettem a házra mit tegyek? Gyerekemet elveheti?

Figyelt kérdés

ma 00:04
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
13%

Folytatás: már nem a középkorban élünk. Már törvények vannak.

Tudom sokakat ijesztgetnek, sokan el is hiszik az ijesztgetéseket.

Bocs, hogy részletekben jött.

ma 01:50
 12/43 anonim ***** válasza:
29%

Pontosan ezt akartam még kiemelni én is. Ezzel szerintem csak ijesztgetnek, lehet ezzel akar rávenni a fizetésre.

De ha már mindenképp fizetsz valamit inkább menj tőlük külön és fizesd a sajátod.

ma 01:53
 13/43 anonim ***** válasza:
60%

Rokkantsági nyugdíjra az jogosult, akinek egészségkárosodása 79 százalékot meghaladó mértékű, vagy 50-79 százalékos mértékű, ám egészségkárosodását megelőző munkakörében, illetve a képzettségének megfelelő más munkakörben való foglalkoztatásra rehabilitáció nélkül nem alkalmas.

A rokkantsági nyugdíjas keresőtevékenységet korlátozottan folytathat. Itt már csak az összegtöl függ.

Küld el az anyósod dolgozni:-),

ha már mindent ti fizettek.

Jó ez nem szép tölem..., de ne hagyd magad megfélelmíteni.

ma 02:11
 14/43 anonim ***** válasza:
91%

Már írtál ki erről kérdést több hónapja, de továbbra is az a probléma, hogy még mindig nem vagytok tisztában azzal, milyen helyzetben vagytok.

A szocpol egy támogatás volt, azt nem kell fizetni, tehát itt valamilyen hitelről lehet szó, amit anno a párod szülei vettek fel a támogatással együtt, de mivel - ha jól sejtem - a párod apja elhúnyt, a párod megörökölte a fél házat, de ezzel együtt megörökölte a hitel felét is.

SOS nézzétek meg a ház tulajdoni lapját, nincs-e már felmondva a hitel, nincs-e bejegyezve már végrehajtás, mert itt sokkal nagyobb lehet a probléma, mint az, hogy Te nem akarsz anyósod helyett "szocholt" fizetni.

Gyerekeitek vannak, nem érzitek úgy, hogy felelősséggel tartoztok a pároddal együtt azért, hogy fedél legyen a fejük felett? Ha már beköltöztél a párod fél tulajdonába és oda közösen gyereket vállaltatok, akkor azzal is foglalkozni kellene, milyen terhek vannak a házon és nem csak a rezsit, meg a kaját állni, hanem minimum a fele hitelt, ha nem akartok az utcára kerülni pl egy árverés után. Ennek elkerülése végett akár az egész hitelt is érdemes lenne átvállalni anyósodtól, persze nyilván meg lehet beszélni a tulajdonviszonyok rendezését is, ha Ti fizetitek a teljes hitelt. Nyilván egy rokkant nyugdíjas a jelképes bevételéből nem tudja a hitelt fizetni, de így meg el fog úszni a ház, árverést fognak rá kiírni, akkor mindenki az utcára kerül, ez így felelős viselkedés?

Mégis miből gondolod, hogy Neked ingyen lakhatás jár? Ha albérletben élnél, ott sem csak a rezsit, meg a kaját kellene állnod. A párod miért nem foglalkozik a fél háza terheivel, Ő mit mond ezekről, neki mi a terve, ha senki nem fizeti a házra terhelt hitelt? Voltatok már a bankban érdeklődni, mik a lehetőségeitek?

ma 04:27
 15/43 anonim ***** válasza:
15%
Aki lepontozta egy gyámügyes válaszait 0-ra, az biztos jobban ért hozzá.
ma 05:13
 16/43 anonim ***** válasza:
85%
Mér rég nincs szocpol,2015 ota nincs ,helyette a CSOK Van.
ma 05:33
 17/43 anonim ***** válasza:
12%

Mégis miért ne kéne fizetned a hitelt, ha már egyszer ott élősködsz? Mire fel kellene a pasidnak, netán anyósodnak állnia helyetted? Mert ez bizony élősködés, ha így történik.

Ja és gyerekeTEK. Nem a te kizárólagos tulajdonod.

ma 06:30
 18/43 anonim ***** válasza:
90%
Jaj a szocpolos kérdés megint 🤦🏻‍♀️
ma 06:56
 19/43 A kérdező kommentje:

Nem értem miért kell bántani. Igen alberletben nem csak a rezsit kaját fizetjük de itt most mi fizetjük anyósra meg párom fél testvére is. Őt is mi ruhaztuk fel

Igen tudom párome is a gyerek de nemis ő akarna elvenni hanem anyós

ma 07:10
 20/43 A kérdező kommentje:
Páromat nemérdekli az egész ház fizetés
ma 07:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!