Anyós kiakar rakni párom mellöl mert nem fizettem a házra mit tegyek? Gyerekemet elveheti?
Folytatás: már nem a középkorban élünk. Már törvények vannak.
Tudom sokakat ijesztgetnek, sokan el is hiszik az ijesztgetéseket.
Bocs, hogy részletekben jött.
Pontosan ezt akartam még kiemelni én is. Ezzel szerintem csak ijesztgetnek, lehet ezzel akar rávenni a fizetésre.
De ha már mindenképp fizetsz valamit inkább menj tőlük külön és fizesd a sajátod.
Rokkantsági nyugdíjra az jogosult, akinek egészségkárosodása 79 százalékot meghaladó mértékű, vagy 50-79 százalékos mértékű, ám egészségkárosodását megelőző munkakörében, illetve a képzettségének megfelelő más munkakörben való foglalkoztatásra rehabilitáció nélkül nem alkalmas.
A rokkantsági nyugdíjas keresőtevékenységet korlátozottan folytathat. Itt már csak az összegtöl függ.
Küld el az anyósod dolgozni:-),
ha már mindent ti fizettek.
Jó ez nem szép tölem..., de ne hagyd magad megfélelmíteni.
Már írtál ki erről kérdést több hónapja, de továbbra is az a probléma, hogy még mindig nem vagytok tisztában azzal, milyen helyzetben vagytok.
A szocpol egy támogatás volt, azt nem kell fizetni, tehát itt valamilyen hitelről lehet szó, amit anno a párod szülei vettek fel a támogatással együtt, de mivel - ha jól sejtem - a párod apja elhúnyt, a párod megörökölte a fél házat, de ezzel együtt megörökölte a hitel felét is.
SOS nézzétek meg a ház tulajdoni lapját, nincs-e már felmondva a hitel, nincs-e bejegyezve már végrehajtás, mert itt sokkal nagyobb lehet a probléma, mint az, hogy Te nem akarsz anyósod helyett "szocholt" fizetni.
Gyerekeitek vannak, nem érzitek úgy, hogy felelősséggel tartoztok a pároddal együtt azért, hogy fedél legyen a fejük felett? Ha már beköltöztél a párod fél tulajdonába és oda közösen gyereket vállaltatok, akkor azzal is foglalkozni kellene, milyen terhek vannak a házon és nem csak a rezsit, meg a kaját állni, hanem minimum a fele hitelt, ha nem akartok az utcára kerülni pl egy árverés után. Ennek elkerülése végett akár az egész hitelt is érdemes lenne átvállalni anyósodtól, persze nyilván meg lehet beszélni a tulajdonviszonyok rendezését is, ha Ti fizetitek a teljes hitelt. Nyilván egy rokkant nyugdíjas a jelképes bevételéből nem tudja a hitelt fizetni, de így meg el fog úszni a ház, árverést fognak rá kiírni, akkor mindenki az utcára kerül, ez így felelős viselkedés?
Mégis miből gondolod, hogy Neked ingyen lakhatás jár? Ha albérletben élnél, ott sem csak a rezsit, meg a kaját kellene állnod. A párod miért nem foglalkozik a fél háza terheivel, Ő mit mond ezekről, neki mi a terve, ha senki nem fizeti a házra terhelt hitelt? Voltatok már a bankban érdeklődni, mik a lehetőségeitek?
Mégis miért ne kéne fizetned a hitelt, ha már egyszer ott élősködsz? Mire fel kellene a pasidnak, netán anyósodnak állnia helyetted? Mert ez bizony élősködés, ha így történik.
Ja és gyerekeTEK. Nem a te kizárólagos tulajdonod.
Nem értem miért kell bántani. Igen alberletben nem csak a rezsit kaját fizetjük de itt most mi fizetjük anyósra meg párom fél testvére is. Őt is mi ruhaztuk fel
Igen tudom párome is a gyerek de nemis ő akarna elvenni hanem anyós
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!