Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A férfi, akihez feleségül...

A férfi, akihez feleségül mentem, évekkel megismerkedésünk előtt elvált, s van 2 gyermeke. Az én anyám a mai napig meg-megemlíti nekem, hogy hozzámentem egy "kétgyerekes, elvált" férfihoz. Mintha börtönviselt lenne. Ez bűn??

Figyelt kérdés

13 éve vagyunk együtt, s 8 éve házasok és nagyon jól vagyunk, jobb férjet nem is kívánhatnék. Boldoggá tesz. A lányai már akkor kamaszok voltak, mára nagykorúak, velük is nagyon jó a kapcsolatunk, az elejétől kezdve. A lányok anyja nevelte őket, nem velünk nőttek fel. Soha, semmi hátrányom nem származott ebből, sőt! Ez a két lány csak szeretet adott nekem, nagyon aranyosak, kedvesek,szerethetőek.

Mégis miért böki az én anyukám csőrét ez? A mai napig? (39 éves vagyok...) Ez csak szerintem nem probléma? Lányos anyukák, titeket is zavarna egy ilyen kapcsolat?

dec. 29. 11:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%
Emlékszem, gyerekkoromban hallottam ezt az "elvált ember" kifejezést lekicsinylő hangsúllyal. Egyik unokatestvérem elvált pasihoz ment feleségül, akkor is hallottam ezt. Ma már ugyan nem mondják, de általában nem örülnek túlzottan, főleg, ha gyerek is van. Ez valahol érthető, hiszen az elvált személy, akár férfi, akár nő, egy másik családot hoz magával. A szülők már sokmindent láttak, és féltik a gyereküket a későbbi problémáktól. Ettől függetlenül nem kellene 13 év után ennek rendszeresen hangot adni.
dec. 29. 16:23
 12/19 A kérdező kommentje:

Abszolút szerettünk volna közös gyereket is, de sajnos nálam eü. okok miatt nem lehetett. Ez már a házasságunk után derült ki. A férjem végig türelmes volt és támogatott mindenben. Összekovácsolt bennünket ez a mélység is. De már élvezzük kettecskén az életet.

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, örömmel olvasom, hogy ez nem valós "probléma". :-)

Azt gondolom, hogy szülőként, ha látom, hogy a gyerekemet szereti,tiszteli, jól bánik

vele, boldoggá teszi az illető, akkor szeretném a társát.

Még a 89 éves nagyim is ezt mondja.

6# Anyu?... 🤣

Szerintem ez elég korlátozott látásmód.

Most konkrétan lebutázol minden elvált embert. Köszi a nevükben. :-)

"Másnak nem kellett, neked minek kéne?" Ez párkapcsolatra is rá lehetne húzni, némelyik tovább tart, mint egy házasság.

Akkor csak érintetlen ember jöhetett szóba nálad?

Nem gondolom, hogy a világ vége lenne egy válás,mintsem egy boldogtalan házasságban leélni egy életet. Amely eléggé rövid ahhoz, hogy nyomorban/haragban töltsd.

Nagyon fiatalon házasodtak és születtek a gyerekek, mely után végtelenül különböző irányban változtak, ki jobb, ki rosszabb irányba.

Biztosan te életed során minden felmerült problémát meg tudtál oldani, úgy, amit TE jónak véltél.

Nos, a válás is egy megoldás, nem véletlen létezik.

Egyébként a 2 lánya már volt annyira "nagy" a válásukkor, hogy ők maguk is támogatták azt, mert jobb, mint a folyamatos veszekedést hallgatni és a boldogtalanságot látni.

Most a férjem is boldog és az ex feleség is boldog, sőt! A gyerekek is boldogok. Mik vannak, ugye?

dec. 29. 16:57
 13/19 A kérdező kommentje:

11# Ebben teljesen igazad van, az elején még meg is értettem, hogy a "kislánya jobbat érdemel" , stb, stb.

És valójában én sem tudtam, hogy hogy fog alakulni, mikor komolyra fordult, de lehet ezt kulturáltan csinálni, ez köszönhető a férjemnek, a lányainak, akik pozitívan fogadtak, illetve ők inkább azt, hogy az apjuk végre újra boldog, illetve nekem is, hogy tudjam a határokat és így kialakult egy szuper kis család velük is.

Az én családom a férjemen kívül nem tartja a kapcsolatot senkivel sem, csak az esküvőn találkoztak. Tehát nekik semmi közük ehhez, úgymond.

És hát igen, ennyi év után.... Nem tudom, miért kell ezt félévente elmondania nekem.

dec. 29. 17:04
 14/19 anonim ***** válasza:
55%
Nem kell beszélni ilyen emberrel. Te miért nem tiszteled magadat ennyire, hogy ne hallgasd meg őt?
dec. 30. 10:14
 15/19 A kérdező kommentje:
14# Alapvetően egyébként jó a kapcsolatunk édesanyámmal, a ezen kívül nincs feszültség, közte meg a férjem közt sem, csak néha más téma kapcsán szóba kerül és elmondja nekem, hogy "kétgyerekes, elvált" férfi lett a férjem. Persze a kérdésed jogos, mert egyszer vissza kéne kérdeznem, hogy mégis ezt hogy érti és miért baj. De tény, eléggé konfliktus kerülő vagyok anyámmal szemben.
dec. 30. 12:50
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Itt minden ilyesmire az a válasz, hogy ne állj vele szóba. Egyébként ahogy írod, jó a viszonyod anyukáddal. Vagy engedd el a füled mellett, vagy alkalomadtán mondd meg neki, hogy ez neked nagyon rosszul esik.
dec. 30. 14:03
 17/19 A kérdező kommentje:

16# Köszönöm szépen. A legközelebbi alkalommal szólni fogok neki.

Mindenkinek köszönöm a választ!

dec. 30. 15:57
 18/19 anonim ***** válasza:

13 eve vagytok egyut, azaz 26 voltal, amikor neki mar kamasz gyerekei voltak, szoval az en tippem az, hogy anyad a korkulonbseg miatt nem orult ennek a kapcsolatnak.

Azt sem irod, hogy azota van sajat gyereked, ez lehet a masik problema, hogy szeretett volna unokakat.

tegnapelőtt 11:51
 19/19 anonim ***** válasza:
26%
#18 Teljesen mindegy, miért nem örült, az eltelt 13 év bebizonyította, hogy a kérdező jól választott. Értelmetlen és főleg nagyon tapintatlan dolog ezt még mindig előhozni.
tegnapelőtt 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!