Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós úgy viselkedik, mintha...

Anyós úgy viselkedik, mintha a mi gyereknevelésünk egy kritika lenne arra, hogy ő hogy nevelte a férjemet. Tehát az, hogy mi nem úgy neveljük a gyereket mint ő nevelte az övéit, azzal őt kritizáljuk, úgy kezeli. Ezzel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
Sértődékeny, mindent magára vesz mintha róla szólna, mindent támadásnak vesz ami közlében sincs a támadó stílusnak...
okt. 23. 19:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
A jelenleginél jobban kell minimalizálni a kapcsolatot, minden perc sok belőle!
okt. 24. 17:03
 12/17 A kérdező kommentje:
Képzeljétek, megnyíltam erről az egészről egy barátnőmnek, és sokban ráismert a saját anyósára. Meg mutattam neki egy Messenger üzenetet az anyóstól, és arra is mondta, hogy az ő anyósa ugyanez, hogy "úgy tűnik én semmit sem csináltam jól". Tehát mártír módon ilyen sajnálandó áldozatszerepbe teszi magát, mintha támadások érnék, mikor nem az ő nevelése a téma, hanem a miénk.
okt. 24. 20:12
 13/17 anonim ***** válasza:
76%
Meglehetősen gyakori. Sokkal több az ilyen anyós, mint a normális. 80:20.
okt. 24. 20:49
 14/17 anonim ***** válasza:
68%

12-re:

És akkor mi van, ha ilyet mond?

Rá kell hagyni és nem foglalkozni vele. Ha ennyivel lezárja ő is a témát, akkor a te hibád, hogy még utólag agyalsz ezen, ahelyett, hogy túllépnél rajta.

A nyitókérdésed az, hogy ezzel mit lehet kezdeni. Erre az a válasz tehát, hogy túl kell rajta lépni és nem agyalni rajta.

okt. 25. 08:38
 15/17 anonim ***** válasza:
68%

Meg kell neki mondani, hogy változnak az idők. Ő egy más világban, más világra nevelte a gyereket, mint te.

És ez egy normális dolog. Bármennyire is nosztalgikus neked mondjuk a 90es évek, a te gyerekeid nem abban fognak felnőni, más édességeket esznek, más meséket néznek, más zenéket hallgat ak majd, más számítógépes játékaik vannak, és más kultúrális élményeik lesznek mint ami neked meg a párodnak volt anno.

És ez így jó, mert ezek azok a dolgok, amik összekötik őket a kortársaikkal.

Erről lesz beszélgetés az oviban, ezeket játsszák a játszótéren.

Ha minden más gyerek a Bluey-t nézi, a te gyereked meg csak a 70es évek rajzfilmjeit, akkor szerinted részt tud venni a játékokban amit a többi gyerek ezek alapján játszik? Ugye hogy nem.

200 évvel korábban is máshogy iskolázták, nevelték a gyerekeket mint a 60as években. Mert más világ volt, amire felkészítették a következő generációt.

Ha nem tudunk javítani dolgokon a következő generáció számára, akkor min dolgoztunk évtizedekig?

Nyilván a te gyerekeid is más módszerekkel, kicsit jobban nevelik majd az unokáidat mint te őket.

Hurrá. Tanultunk valamit mint emberiség.

Ennek örülni kéne, nem?

Ez szerintem tökre logikus.

okt. 25. 09:00
 16/17 anonim ***** válasza:
68%
Mondjátok meg neki, hogy mindenki leszarja, hogy ő hogyan nevelte a fiát! Ti így nevelitek a sajátotokat és kész! Ja, a mártírkodására sem kíváncsi a kutya sem. Kösse le magát valamivel, ne azzal foglalkozzon amihez nincs köze.
okt. 25. 21:28
 17/17 anonim ***** válasza:
Anyukám ugyan ezt csinálja velem. Ha találsz rá megoldást, szívesen fogadom.
nov. 28. 21:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!