Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért szól bele az anyós...

Miért szól bele az anyós olyanba, amiről fogalma sincs?

Figyelt kérdés

Hétvégén találkoztunk anyóssal, szóba került a munkahelyünk, hogy milyen. Majd amikor férjem hallótávolságon kívül került, akkor anyós odavágta nekem, hogy azért nagy szerencsém van, hogy a férjem eltart minket. Ha egyedül maradnék, akkor éhen halnék. Kérdeztem, hogy miért is?! Habár 6 órában dolgozok a gyerekek miatt, így kényelmes nekünk, hogy el tudom őket korán hozni.

Anyósom szerint "a 6 óra munka az semmi olyan mintha nem is dolgoznék", mondja ezt úgy, hogy após tartotta el, anyós sosem dolgozott, mindig csak ilyen kézzel készült apróságokat készített és abból volt pár ezer plusz.

Mondtam anyósnak, hogy az eltartásról annyit, hogy a fia 9 órás munkára (reggel 7-kor indul este 6-ra ér haza) 340 ezer ft nettót keres. Én a 6 órás munkára nettó 420 ezret. Erre zavarában elkezdett nevetni, hogy persze. Ha itt tartunk a fia is bőven éhenhal, ha egyedül maradna.

Szóltam a férjemnek, hogy állítsa le az anyját, de azt mondta ne is figyeljek rá, csak féltékeny, hogy ő tényleg el van tartva após által.

Ti mit reagáltatok volna?

okt. 9. 09:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

A férjednek sarkára kellene állnia hogy senkinek semmi köze ahhoz hogy az Ö FELESÉGE mit csinál, amíg nekik így jó.

Fentebb már leírtak néhány frappáns választ. (És önnel mi lenne, ha a férje nem tartaná el? Mi köze van hozzá?)

Én még hozzá tenném azt is, hogy:" Jó! Innentől kezdve drága anyuka dolga a gyerekeket oviba vinni, bevásárolni, megfőzni, kitakarítani, elhozni őket! Mert én dolgozom!" Ha úgy gondolja joga van megmondani hány órában dolgozz, akkor vegye ki a részét.

okt. 9. 12:49
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert neki szar érzés, hogy ő egy pióca míg te nem. Én őszintén elgondolkodtam volna, de nem hagytam volna szó nélkül, minimum megsérteni úgy, ahogy ő sértett meg téged.
okt. 9. 15:28
 13/17 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem jól feleltél. Annyi jutott még eszembe, hogy a nyugdíj szempontjából régen volt olyan, hogy a 4 órás csak fél napnak számított, a 6 óra viszont már teljes munkaidőnek, ennek nézz utána, hogy most ez hogyan van. Ha rendesen mennek az éveid így is (Tehát 1 év az 1 év munkaviszonynak számít, akkor én nem változtatnék.)
okt. 9. 17:49
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom neked azért 420 ezer a fizud, mert te veszed igényve a családi adókedvezményt. Amúgy mind a ketten jó szarul kerestek🫤.
okt. 10. 22:18
 15/17 anonim ***** válasza:
Mert anyósod egy igazi vén, megkeseredett pics@ aki nem bírja ki, hogy ne pofázzon bele más dolgába és azt várja mikor tud beléd kötni, mert elégedetlen a saját életével, irigy és nem tudja feldolgozni a tényt, hogy eltartott volt és pont ő az aki éhen halt volna, ha a férje nem tartja el. Röviden ezért.
okt. 11. 20:31
 16/17 anonim ***** válasza:
Mindegy mit csinálsz, anyósod megtalálja, hogy szekáljon, bántson téged lelkileg. A meg nem emésztett traumáit rajtad vezeti le. Ha így nézzük te ellenség van a számára, mert te vagy az a személy, aki "ellopta" tőle a kicsi fiát. Kitartást. Tanácsom: tanulmányozd a pszihológiát, nárcisztikusságot.
okt. 26. 17:35
 17/17 anonim ***** válasza:

Te mennyit keresel?

okt. 31. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!