Miért szól bele az anyós olyanba, amiről fogalma sincs?
Hétvégén találkoztunk anyóssal, szóba került a munkahelyünk, hogy milyen. Majd amikor férjem hallótávolságon kívül került, akkor anyós odavágta nekem, hogy azért nagy szerencsém van, hogy a férjem eltart minket. Ha egyedül maradnék, akkor éhen halnék. Kérdeztem, hogy miért is?! Habár 6 órában dolgozok a gyerekek miatt, így kényelmes nekünk, hogy el tudom őket korán hozni.
Anyósom szerint "a 6 óra munka az semmi olyan mintha nem is dolgoznék", mondja ezt úgy, hogy após tartotta el, anyós sosem dolgozott, mindig csak ilyen kézzel készült apróságokat készített és abból volt pár ezer plusz.
Mondtam anyósnak, hogy az eltartásról annyit, hogy a fia 9 órás munkára (reggel 7-kor indul este 6-ra ér haza) 340 ezer ft nettót keres. Én a 6 órás munkára nettó 420 ezret. Erre zavarában elkezdett nevetni, hogy persze. Ha itt tartunk a fia is bőven éhenhal, ha egyedül maradna.
Szóltam a férjemnek, hogy állítsa le az anyját, de azt mondta ne is figyeljek rá, csak féltékeny, hogy ő tényleg el van tartva após által.
Ti mit reagáltatok volna?
A férjednek sarkára kellene állnia hogy senkinek semmi köze ahhoz hogy az Ö FELESÉGE mit csinál, amíg nekik így jó.
Fentebb már leírtak néhány frappáns választ. (És önnel mi lenne, ha a férje nem tartaná el? Mi köze van hozzá?)
Én még hozzá tenném azt is, hogy:" Jó! Innentől kezdve drága anyuka dolga a gyerekeket oviba vinni, bevásárolni, megfőzni, kitakarítani, elhozni őket! Mert én dolgozom!" Ha úgy gondolja joga van megmondani hány órában dolgozz, akkor vegye ki a részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!