Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért szól bele az anyós...

Miért szól bele az anyós olyanba, amiről fogalma sincs?

Figyelt kérdés

Hétvégén találkoztunk anyóssal, szóba került a munkahelyünk, hogy milyen. Majd amikor férjem hallótávolságon kívül került, akkor anyós odavágta nekem, hogy azért nagy szerencsém van, hogy a férjem eltart minket. Ha egyedül maradnék, akkor éhen halnék. Kérdeztem, hogy miért is?! Habár 6 órában dolgozok a gyerekek miatt, így kényelmes nekünk, hogy el tudom őket korán hozni.

Anyósom szerint "a 6 óra munka az semmi olyan mintha nem is dolgoznék", mondja ezt úgy, hogy após tartotta el, anyós sosem dolgozott, mindig csak ilyen kézzel készült apróságokat készített és abból volt pár ezer plusz.

Mondtam anyósnak, hogy az eltartásról annyit, hogy a fia 9 órás munkára (reggel 7-kor indul este 6-ra ér haza) 340 ezer ft nettót keres. Én a 6 órás munkára nettó 420 ezret. Erre zavarában elkezdett nevetni, hogy persze. Ha itt tartunk a fia is bőven éhenhal, ha egyedül maradna.

Szóltam a férjemnek, hogy állítsa le az anyját, de azt mondta ne is figyeljek rá, csak féltékeny, hogy ő tényleg el van tartva após által.

Ti mit reagáltatok volna?

okt. 9. 09:13
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Azt is mondta anyós, hogy vissza kéne mennem 8 órába, mert így sose fogok előrébb jutni. Nem fair, hogy fia kidolgozza a belét miattunk. Az hogy a gyerekeket 90%-ban én intézem munka mellett, az nem baj.

A gyerekek közösek természetesen.

okt. 9. 09:18
 2/17 anonim ***** válasza:
25%
Én lehet, hogy azt mondtam volna, hogy "Mi lenne, ha arra fókuszálnánk, ami összeköt, ami pozitív és szeretetteljes és nem arra, ami elválaszt, éket ver?"
okt. 9. 09:19
 3/17 anonim ***** válasza:
82%

Mit lehet erre mondani mást, mint hogy a soha viszont nem látásra? Nem bírom, ha valaki beleszól a dolgaimba, főleg, ha fogalma sincs semmiről.

Párom anyja is ilyen, leállíthatatlan volt, részleges megoldás csak, hogy én már nem közösködöm vele.

okt. 9. 09:38
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Joli néni, magával mi lenne, ha a férje nem tartaná el?
okt. 9. 10:19
 5/17 Pumber89 ***** válasza:
100%

Egy szó. Három betű.

És végül egy egy írásjel.

"Köz?"

okt. 9. 10:23
 6/17 anonim ***** válasza:
95%
Ha az én anyósom dumál bele ilyenekbe, mindig megkérdezem, hogy miért gondolja azt, hogy érdekel a véleménye? Ha ez se válik be, akkor meg megkérdezem, hogy ki kérdezte? Utána úgyis besértődik és kussol.
okt. 9. 10:39
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Anyósodnak valami nagyon fáj és van az a nagy üresség is, ott a fejében. Nem egy százaségő :-) Szóval szerintem ne is foglalkozz vele, se most, se máskor. Kerüld a kettesben létet. Az ilyen rosszindulatú embereknek az a legnagyobb bosszúság, ha azt látja, hogy nem tudja felpiszkálni az állóvizet. Legyen tartásod, ne hagyd, hogy bosszantson, legalábbis ne lássa.
okt. 9. 10:48
 8/17 anonim ***** válasza:
89%

"Közöd?" - ennyi lenne a válaszom, és utána nem találkoznék vele többé.

Engem nem érdekel, aki bunkó, azokkal nem beszélgetek.

okt. 9. 11:48
 9/17 anonim ***** válasza:
90%

Mondjuk megkerdeztem volna a kedves ferjet, miert is nem meri leallitani az anyjat? 🤔😉

Az anyostol meg azt, mi koze hozza? Tovabba kozoltem volna vele, hogy ezt saaaajnos nem o donti el. Kedvesen pofanvigyorogva a vén szemetet. 🤫😉🤷‍♀️

okt. 9. 11:48
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Olyantól nem fogadok el tanácsot, akinek az adott dologról fogalma sincs. Sőt nem is izgatom magam a hülyeségein.
okt. 9. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!