Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem furcsa, hogy mindig csak...

Nem furcsa, hogy mindig csak a férj ági anyósok nem értenek az unokákhoz?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, hogy sem nő nem vagyok, se gyerekem, se párom nincs jelenleg. A kérdés a gyakorin olvasott többi kérdés alapján jött.

Most csak szigorúan az unoka részre térve. Elég érdekes, hogy mindig a apai nagymama mondja a hülyeségeket, az apai nagymamára nem akarja az anyuka bízni sosem a kicsit, anyai nagymama odamehet napokra/hetekre lakni stb, az anyai nagymama meg a szent.

Nekem ez elég gyanús. főleg hogy nem egy ismerősnek hölgyeknek is eléggé nem százas anyja van, szóval valszeg ugyanolyan arányban vannak, a feleségek oldalán is rossz nagymamák, mégis a kérdések nagyrészében mindig az apai nagymama a sátán.

Nekem ez hasonló dolognak jön le, mint mikor féltékeny a feleség próbálja távol tartani a férjét a csinos kolléga nőtől. Ebben az esetben pedig próbálja az apai nagymamát minnél távolabb tartani a férjtől és az unokától. Nekem nincs tapasztalatom ilyen téren, de nem igazán tudom elhinni, hogy csak az apai nagymamákkal van mindig a gond.

szept. 5. 19:27
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
76%
Én azért azt is megkérdezném, hogy ebben a kategóriában mennyi a nő és mennyi a férfi, aki írogat vagy kérdezget. Mert statisztikailag szerintem nők vannak többen és akkor egyértelműen ők fognak többet reklamálni itt.
szept. 6. 07:28
 22/38 anonim ***** válasza:
Ez nem feltétlen igaz. Nálunk az apai nagymamám volt az "igazi" nagyi, aki vigyázott ránk, énekelt nekünk, jókat sütött. Az anyai nagymamámat nem szerettem, nem tudott velünk mit kezdeni.
szept. 6. 07:29
 23/38 anonim ***** válasza:
44%
Ez csak az anya szemszöge, aki meg csak azt látja, hogy más nevelést kapna az unoka, mint amiben anyu felnőtt. Hallottál már ffit itt rinyálni, hogy az anyósa felveszi a gyereket és nem tetszik neki? Nem, mert őket nem érdekli, nem borul el az agyuk a hormontól.
szept. 6. 07:33
 24/38 anonim ***** válasza:
75%

Nekem semmi bajom az anyósommal, de a saját anyukámmal sokkal közelebbi a kapcsolatom érthető okokból. Egyrészt mivel őt ismerem, jobban meg tudom jósolni, hogy különböző helyzetekre hogy fog reagálni, tehát mi az amit rábízhatok és mi az amit nem. Másrészt ugyanebből az okból fakadóan az anyósomat sokkal inkább hajlamos vagyok vendégként kezelni, anyukámat minden külön lelki tusa nélkül megkérem, hogy mosogasson el, anyósomnál ezt furcsának érezném, pedig ő is nagyon segítőkész.

Az szerintem teljesen reális, hogy több anya tartja jónak a saját anyja nevelési és gyermekgondozási elveit, mint az anyósáét. Nyilván, hiszen a saját anyjával nőtt fel, és emiatt neki ez a megszokott, ezért tartja ezt a normálisnak. Persze itt is vannak kivételek.

szept. 6. 09:20
 25/38 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem az a helyzet, hogy anyuka utálja (valószínűleg okkal) az anyóst, és ezért nem akarja hogy unokázzon.

Sok esetben anyós is direkt ellenkezik anyukával, hogy elmarja tőle a gyereket, ha már a drága pici fiát elvette anyuka. (Pl anyuka nem eteti gyorséttermi kajákkal, cukorral a gyereket = nagymami direkt azzal tömi. Anyuka nem nézet a gyerekkel durva meséket = nagyi igen stb stb)

A harmadik ok meg az, hogy az anyuka ugyanolyan mint anyós= ő is szerelmes a gyerekébe (főleg ha fiú gyerek), ezért nem akarja hagyni unokázni a másik elmebeteget (bocsi, anyóst). Ugyanaz a történet ismétlődik majd, ahogy felnő a gyerek.

szept. 6. 09:31
 26/38 anonim ***** válasza:
25%

"Az szerintem teljesen reális, hogy több anya tartja jónak a saját anyja nevelési és gyermekgondozási elveit, mint az anyósáét. Nyilván, hiszen a saját anyjával nőtt fel, és emiatt neki ez a megszokott, ezért tartja ezt a normálisnak. Persze itt is vannak kivételek."

Ez oké, csak van ennek mértéke, és normális esetben az embernek önkritikája. Tehát az nyilvánvaló, hogy az ember azt tartja természetesnek és jónak, amiben felnőtt, ha jóbam van az anyjával, de ettől függetlenül felnőtt embernek még lehet annyi esze, hogy megértse, az anyós nem feltétlemül azért mond, tesz valamit, mert direkt másképp akar csinálni valamit, hanem szimplán mert neki más az értékrendje, és nem biztos, hogy az rossz.

De a legtöbb anyuka már az elejétől kezdve igyekszik az apai nagyszülőt távol tartani, semmi megértést nem mutat arra, hogy amúgy ő is a gyerek nagyszülője, és mint nagysz7löt, igyekezzen már egyenlőképp kezelnim

szept. 6. 09:37
 27/38 anonim ***** válasza:
85%
Én egyedülálló férfiként azt figyeltem meg a rokonságban és a baráti körben hogy ez legtöbbször igaz és valós probléma, sőt legtöbbször az anyósok, a férj szülei direkt szekálják a nőt és próbálják úgy feltüntetni aki nem ért a gyerekhez és megfog halni a gyerek a kezei közt. És majd ők a szupermamik a nagy S betűvel a mellkasukon majd jól kioktatják és megmentik a gyereket.
szept. 6. 09:38
 28/38 anonim ***** válasza:
29%
Nem tudom, 28-as, én meg nő vagyok és én is pont azt látom rokoni meg bsráti körben, hogy a nők többsége alapból ellenségesen áll az anyóshoz és igyekszik elmarni kicsit a férjét, hogy ne tartson olyan szoros kapcsolatot velük, mint ő a saját családjával. A saját nőrokonaimon és barátnőimen is látom, hogy ne legyek elfogult a saját nemem iránt.
szept. 6. 09:43
 29/38 anonim ***** válasza:
Az én a yóyom egy földreszállt angyal volt -igazán szerettem és ö is engem.49 km reaktak és náron mindig nála voltak a gyerekeink.Apósommal nemigen jöttem ki mert mindig osztotta az észt, de tudtam "kezelni".Anyam meg a nejemet nem szivlelte és nem is voltak nála (50 km) a gyerekeink csak velünk mikor meglátogattuk.Ez végig igy volt halálukig.Már rég meghalltak, hisz most van az 54-dik kázassági évfordulónk.
szept. 6. 09:55
 30/38 anonim ***** válasza:
64%

"Előre leszögezem, hogy sem nő nem vagyok, se gyerekem, se párom nincs jelenleg."

😂😂😂

Leszögezem: 2 fiú anyja vagyok, de eszem ágában sincs beleugatni a gyerekeim életébe.

Valamint anyám és anyósom is egy nagy 0, mind anyaként, mind emberként.

szept. 6. 10:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!