Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós végrendeletet írt,...

Anyós végrendeletet írt, amelyben kizárta a férjemet az örökségből. Milyen anya az ilyen?

Figyelt kérdés

Szerencsére már jó pár éve elköltöztünk tőle, mert egy igazi uralkodó típusú nem jóindulatú asszony. Mi jól megvagyunk a saját kis otthonukban, nem is hiányzik.

A férjemék hárman vannak testvérek, nemrég a bátyja is összeveszett anyóssal, elköltöztek onnan. Eddig tàvolsàgtartóak voltak, mostmár nyitnànak felénk. Tőlük tudtuk meg, hogy a férjemet ki akarta zárni az örökségből, ezért ügyvédet fogadott, de így csak ha jól tudom kötelesrészt kaphat, ha egyszer örökölni fog.

No, engem nem maga a pénz érdekel, hanem a tudat, hogy egy anya, hogy utàlhatja a saját gyermekét, hogy ilyet tegyen.

aug. 20. 16:07
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
0%
Családon belüli erőszaknál - főleg ha az hosszan tartó volt - ez szertem nagyon igazságtalan tud lenni, hiszen nagyon kicsi a gyerek valós lehetősége a helyreállításra. Elvileg talán megfelelő családterápiás és egyéni pszichológiai segítség esetén van esély részleges javításra, de az országban nagyon leterhelt az ilyen hálózat, a magánellátást meg sérülékenyebb helyzetű áldozatok ne tudják megfizetni. Amellett meg kell az elkövető együttműködési készsége is.
aug. 21. 09:39
 42/50 anonim ***** válasza:
0%
Amellett meg ezekben az esetekben a gyereket forintosítható mértékű káresemény érte végülis, még ha a jogrendszer a precedensek és a szakmai előkészitő munka hiánya miatt nem is áll készen ennek kezelésére.
aug. 21. 09:44
 43/50 anonim ***** válasza:
37%
39 Az anyós miatt nem tartják a kapcsolatot tényleg ennyi oldalon keresztül nem tűnt fel? Ő nem akarja őket látni, mert elkövették azt a bűnt, hogy külön lakásba merészeltek költözni.
aug. 21. 10:58
 44/50 anonim ***** válasza:
31%

Szóval anyós szªrszemét, felé se néztek, rohadjon meg, de azért majd az örökség kell. 🤔 értem. Hát ha van esze, akkor ráiratja valamelyik gyerekére a házat, ő meg holtig tartó haszonélvezettel rendelkezik. Nektek meg nem marad lóf.sz sem.

Mi is megszakítottuk anyóssal a kapcsolatot tizenéve, de amikor meghalt, nem is kellett tőle semmi. Legalább nem köpjük szemen magunkat.

aug. 21. 20:40
 45/50 anonim ***** válasza:
37%
44 Te egyébként kivel beszélgetsz, valami párhuzamos univerzumban vagy? Mert nem az van hogy nem néznek felé hanem anyós nem akarja látni. De még dühöngjél magadnak egy tök más témán, csak azt nem értem miért nem írsz ki akkor új kérdést erre.
aug. 21. 22:19
 46/50 anonim ***** válasza:
27%

Mindenki azt csinál a pénzével amit akar, senkinek nem kötelessége a gyerekére hagyni. Amúgy Neked semmi közöd a dologhoz, az a férjed dolga, ha örökölne (bár kötelesrésze így is lesz), akkor is az az ő külön vagyona.

Amúgy ha nem fogalkoztok anyóssal, akkor nem mindegy Nektek mit csinál a vagyonnal?

aug. 22. 16:03
 47/50 anonim ***** válasza:
25%

Biztos nálad divat ez és te is élősködsz valaki nyakán. Mi azonban dolgozunk és eltartjuk magunkat.

Tévedés én sosem élősködtem anyós nyakán mint te :-D

aug. 22. 16:52
 48/50 A kérdező kommentje:
Irígy vag úgy látom.:))) Menj költözz be hozzá. Hátha megjelöl téged örökösnek. :-D
aug. 22. 19:29
 49/50 anonim ***** válasza:
20%
Nem költözök, én nem úgy költöztem össze pasival hogy a kedves mamánál, mi előtte felnőttünk és volt önálló életünk. :-D Durván hangzik mi? :-D
aug. 22. 19:32
 50/50 A kérdező kommentje:
Dehogy volt életed, most sincs. Itt rontod a levegőt. Szegényke. Akarsz róla beszélni...?
aug. 22. 19:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!