Anyós végrendeletet írt, amelyben kizárta a férjemet az örökségből. Milyen anya az ilyen?
Szerencsére már jó pár éve elköltöztünk tőle, mert egy igazi uralkodó típusú nem jóindulatú asszony. Mi jól megvagyunk a saját kis otthonukban, nem is hiányzik.
A férjemék hárman vannak testvérek, nemrég a bátyja is összeveszett anyóssal, elköltöztek onnan. Eddig tàvolsàgtartóak voltak, mostmár nyitnànak felénk. Tőlük tudtuk meg, hogy a férjemet ki akarta zárni az örökségből, ezért ügyvédet fogadott, de így csak ha jól tudom kötelesrészt kaphat, ha egyszer örökölni fog.
No, engem nem maga a pénz érdekel, hanem a tudat, hogy egy anya, hogy utàlhatja a saját gyermekét, hogy ilyet tegyen.
Nagyon köszönöm az empatikus válaszokat, akik végre egy picit a dolgok mögé látnak és nem csak az anyagi részére gondolnak.
Így igaz, a férjemnek az esik rosszul, hogy a mama ezzel a lépéssel nem csak hogy kizárta őt, hanem így olyan, mintha nem tekintené gyermekének a férjemet. Ez az ami fájdalmas neki...
Olyan nagy összeget amúgy se kapna, mert nem olyan tehetős. De hát hiába is írnám le százszor is, hogy nem a pénz miatt írtam ki.
Amúgy nem kell őt pelenkázni jól van, kirándul, éli az életét. Ami rendben is van, maradjon így sokáig.
Amúgy meg nem kell àlszentnek lenni, mert számos olyan eset van, hogy az ember a szüleitől messze lakik, ritkán vagy soha nem látogatják az öregeket, de mégsem tesznek meg ilyen jogi lépéseket.
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Gusztustalan ahogy minden felnőtt gyerek remeg az örökségért, főleg mikor a szülő él és virul még.
Teljesen független milyen volt és milyen most a szülő, amiért megdolgozott joga van eldönteni mit csinál vele. Ha eladja és feléli az is az ő dolga.
Joga van ahhoz is , ha méltatlannak tart bármire is és kizár a végrendeletből.
Itt szerintem nem azt várják hogy a mama adja be a csendest, hanem a végrendelettel van baj. Lehet a szülő is csak örökölte mert hát minden esetben nem izzadnak vért ők sem.
Amúgy meg , ha elprédálja a vagyonát saját magára az annyira nem vészes mintha 2 gyerek örökölne s egy nem, vagy 1 orokol s 2 nem...
Narcisztikus, mergezo, bantalmazo anya az ilyen. Irigy, gonosz es rosszindulatu. Az ilyenek bognek es nem ertik, miert nem nyitja rajuk az ajtot a kutya sem vensegukre, de alszent modon martirhalalt halni szeretnek. 👎
A koteles resz pedig alanyi jogon JÁR a gyereknek. Erdemtelenne csak akkor valhatna, ha az anyja eletere torne, itt meg arrol szo sincs. 🤫😉🤷♀️
Kedves utolsó! Az lehet, pedig mi mindent megtettünk, hogy az anyós komfortosan érezze magát. Fizettük a rezsit, bevásároltunk, takarítottunk neki, a felnőtt fiát kedve szerint zsinóron ràngathatta kénye-kedve szerint...
Amikor elköltöztünk ez bizony megszűnt.
Igazatok van, nem kell itt depisnek lenni miatta. Eddig se adott semmit, ezután se fog, hát ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!