Hogy kezelitek az eltartandó idős szülő problémáját, ha nem fér bele havonta támogatni anyagilag?
Funkcionális analfabéták vagytok.
A kérdésre válaszolt valaki?
Le van írva, hogy anyagilag nem lehetséges, mert nem tud
Oké, és akkor mi a kérdés? Ha nincs pénz, akkor se lesz, ha én válaszolok bármit...
Anyagiakon kivul hogy tudnek segiteni? Vegyem magamhoz oket? Az is anyagi, hogy utana eltartsak meg ket embert.
Van nekem is tarsam es x szamu gyerekem, akik szajabol kivennem az etelt? Mekkora hazban elunk, megfernenk sokan egymas mellett? A szuleim gondozasra szorulnak, kell e oket etetni, furdetni, pelenkazni? Munka, gyerekek mellett hogy oldom meg?
Azert ez mind logisztika, es bizony mulik az anyagiakon is.
Imádom a hozzád hasonló örökseggel zsaroló tetveket, akik úgy állítják be magukat, mintha valami földbirtokosok, multinacionális vállalatok elnökei, vagy uralkodók lennének, holott max egy lepusztult putri az egyetlen hagyatékuk.
Amúgy az örökség így is úgyis a gyerekedé lesz, azt nem tudod a sírba vinni. Vagy ha ekkora vagyonod van, miért a gyerekeiden akarsz élősködni?
#4 szabadon választott felmenőd a tetű, te agyoniskolázott.
Akinek nem inge, ne vegye magára.
Egyébként szándékosan nincs gyerekem, mert senkinek nem akarok teher lenni. De beszéld meg a felső vezetéssel, akik csak azt nyomatják, hogy a gyerek köteles eltartani a szülőt, azért nem is kell annyi otthon.
Tudod hányan pereskednek a saját gyerekeikkel, mert nincsenek tisztában vele, hogy egyrészt vannak kizáró tényezők, másrészt a saját megélhetésének a rovására nem mehet, harmadrészt nem százezrekről beszélgetünk?
25 te komolyan úgy éled a tyúkszaros kis életed, ahogyan pár politikus diktálja? Jó pocsék lehet…
Mit akarsz itt a felsővezetéssel b+? Nem köteles, hanem van egy lehetősége a szülőnek anyagi támogatást kérelmezni a gyerekétől. Aztán vagy elbírálják pozitívan, vagy nem. Általában nem.
Nekem nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel, és jó anyagi viszonyok között élnek. Ha nem így lenne, és önhibájukon kívül bajba kerülnének, biztosan próbálnék segíteni. Nekem is ez jutott eszembe, hogy náluk is, nálunk is megnéznénk, min lehet spórolni. Azért sokaknál lehet, még ha mindkét család nagyon tudatos is a pénzügyekben, több szem többet lát. Segítenék utánanézni a támogatási lehetőségeknek, ha szükséges. Az én szüleim még fizikailag aktívak, rájuk bíznám többet a fiam és akkor több munkát tudnék vállalni, ebből a pénzből segíthetnék nekik pluszban (egy városban lakunk, de ha nyugdíjasok és ingyen utazhatnak, akkor kisebb távolság esetén is megoldható).
Nem gondolom, hogy felelősséggel tartozom a megélhetésükért, mert ők vállaltak gyereket, nem én kértem hogy megszülethessek. De méltányossági alapon valamilyen szinten akkor is segítenék, ha ez nekem lemondásokkal jár. Pláne, ha csak az a lemondás, hogy marhalábszár helyett sárgaborsófőzeléket eszünk. És természetesen a legkevésbé sem érezném erkölcsileg kifogásolhatónak, ha megélhetési okokból eladják a házukat stb., tehát nem marad örökség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!