Ez már szakításra ad okot?
Ha ennyire ostoba vagy, akkor szakíts, jobb lesz a párodnak!
Mi köze van ahhoz, hogy az anyja mikorra szervez nyaralást, ha veletek akar menni.
Azt meg végképp nem értem, miért vársz el tiszteletet az anyóstóll, amikor te még a legalapvetöbb mértékben sem tiszteled öt!
"a fia nem igazan mert kiallni mellettem az anyjával szemben, kedves mama nagyon manipulalja"
Itt a lényeg. A párod nem áll ki melletted, csak ez számít. Ennek fényében dönts. Adhatsz persze neki ultimátumot, lehet meg is ígéri, hogy kiáll melletted. Ezután viszont ha a tettei nem ezt mutatják, sajnos el kell engedned. Hidd el, ez később csak rosszabb lesz, először abba szól majd bele az anyós, milyen legyen az esküvő, hol lakjatok, mikor jön már a gyerek, miért nem szoptatod, minek mész vissza dolgozni/miért nem mész vissza stb. Ki fog idegelni, folyamatosan, láttam már ilyet sajnos, a barátnőmnél.
Családon belül tudok viszont tudok pozitív példát, a feleség melletti kiállásra, hogy ilyen is van szerencsére: nagymamám pontosan ilyen, mint az anyósod, mindenkit manipulál, sérteget, áskálódik, gyűlölködik. Anyumat is támadta az elejétől fogva, teljesen ok nélkül, például bemutatkozáskor ler...cozta (pedig apám volt az első párkapcsolata), kiabált vele, beszólt a haja színére (sima szőke), a szülei munkájára (ápolók), mindenre. Apum kiállt mellette, valahányszor ezt nagymamám eljátszotta, anyum hiába próbálta megkedveltetni magát, egyre rosszabb lett. Végül nem mentek többet nagymamámhoz, nyilván. A mai napig együtt vannak a szüleim, lassan 35 éve, nagymamámmal pedig már nincs kapcsolat, szinte senki sem beszél vele a rokonságban, mindenkit elmart maga mellől, de ezt csakis magának köszönheti.
Ilyen egy egészséges kapcsolat, majd házasság, hogy a férj kiáll a felesége mellett, akár a saját anyjával szemben is.
1. Felnötten nem feltétlen megy az ember a szüleivel.
2. Aki szülöként ezt nem képes feldolgozni, azt jobb kizárni az életböl.
Tapasztalatból csak azt tudom mondani, hogy ha nem most, akkor késöbb fog rámenni a kapcsolatotok az ilyen rokonságra.
Nekem nagyon sok kapcsolatom ment rá, pedig én még nem is ragaszkodtam a szüleimhez, mégis mindig tudták csinálni a feszkót.
Egy házassa´g is szétment, bár ebben nem játszottak föszerepet, de volt némi részük benne.
A megoldás az volt, hogy 33 évesen elmentem egynapi autózás hatókörén kívülre, azóta tizenéve valahogy jobban megoldódnak a problémák, nincs hozzá táptalaj, ami felerösítené a konfliktusokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!