Miert tesz úgy mintha meg sem hallaná?
A családomban is van ilyen, meg a munkahelyemen is (ráadásul az utóbbi egy olyan, idősebb kolléganő, akinek sokszor be nem áll a szája, minket traktál mindenféle számunkra teljesen érdektelen dologgal, amikor a munkánkra szeretnék koncentrálni, viszont ha mi beszélünk hozzá, - én többnyire csak akkor, ha kérdez valamit, - akkor meg túlzás nélkül az esetek minimum 95 %-ában a szavunkba vág 1-2 mondat után.
Én a családban úgy "kezelem" ezt a fajta viselkedést, hogy nem mesélek annak, akin érzem, hogy nem érdekli, a munkahelyemen meg ha szavamba vág ez az idősebb kolléganő, akkor nem beszélek tovább, viszont őt sem hallgatom tovább, hanem visszafordulok az asztal fele, és folytatom a munkámat a laptopomon.
Engem nem zavar különösebben, ha valaki tiszteletlen velem, de akkor én is tudatosan az ő viselkedését tükrözöm vissza neki.
"Én minden kotelezö vizitre elmentem ami nekik fontos volt husvet karacsony stb. Hat most látom hogy cserebe sem segítenek nem higy maguktol. Nagyon szomoru"
Valóban szomorú. Azért menni a "kötelező vizitekre", hogy majd el lehessen várni a segítséget. Fordítva ülsz a lovon
Kérdező, ezt kár volt kiírnod, hogy miről beszélsz nekik, meg ilyen dolgokat, mert most majd ezen fog lovagolni itt kb. mindenki, holott ez tökmindegy.
Szerintem 8-as a legjobb, "Beszélek, nem zavar?" Lehet, meglepődnek anyósodék, a legtöbb ember meglepődik, ha a bunkóságával szembesítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!