Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miert tesz úgy mintha meg sem...

Miert tesz úgy mintha meg sem hallaná?

Figyelt kérdés
Biztos veletfk is volt higy meséltek valamit és be sem tudod fejezni a történtetet mert közben elkezd másról beszélni vagy ugy tesz mintha nem hallaná, elnéz stb. De ezt mind úgy mintha nem bunkóságból tenné de mégis konkrétan bunkó! Ti hogyan reagáljátok le? Nekem anyósom és apósom is ilyen egyszerűen elegem van.
júl. 14. 14:01
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
90%
Azert csinaljak mert nem tisztelnek egyaltalan es nem erdekli oket, amiket meselsz. En tobbet nem mondanek nekik semmit, mert igy minek? ;-)
júl. 14. 14:06
 2/32 anonim ***** válasza:
94%

A családomban is van ilyen, meg a munkahelyemen is (ráadásul az utóbbi egy olyan, idősebb kolléganő, akinek sokszor be nem áll a szája, minket traktál mindenféle számunkra teljesen érdektelen dologgal, amikor a munkánkra szeretnék koncentrálni, viszont ha mi beszélünk hozzá, - én többnyire csak akkor, ha kérdez valamit, - akkor meg túlzás nélkül az esetek minimum 95 %-ában a szavunkba vág 1-2 mondat után.

Én a családban úgy "kezelem" ezt a fajta viselkedést, hogy nem mesélek annak, akin érzem, hogy nem érdekli, a munkahelyemen meg ha szavamba vág ez az idősebb kolléganő, akkor nem beszélek tovább, viszont őt sem hallgatom tovább, hanem visszafordulok az asztal fele, és folytatom a munkámat a laptopomon.

Engem nem zavar különösebben, ha valaki tiszteletlen velem, de akkor én is tudatosan az ő viselkedését tükrözöm vissza neki.

júl. 14. 14:32
 3/32 anonim ***** válasza:
75%
Minek jársz oda? Egyikőtöket se érdekli a másik!
júl. 14. 14:42
 4/32 anonim ***** válasza:
71%
A férjem ilyen, amikor stresszel valami miatt. Olyankor egyszerűen tele van a feje mással és nem tud másra figyelni. Miután tudom, hogy nem szándékosan teszi, ha észre veszem hogy kikapcsol, hagyom, hagy mondja amit szeretne. Később ha már nem feszült, lehet rendesen beszélgetni vele.
júl. 14. 14:48
 5/32 anonim ***** válasza:
19%
Minden éremnek két oldala van. Szerintem pont ugyanolyan tiszteletlen az is, akit nem érdekel a másik, csak mondja a magáét.
júl. 14. 14:56
 6/32 A kérdező kommentje:
Én az unokákrol szoktam nekik mesélni vagyis az ő unokáikról. De le se tojjak hiába próbálok informáciot adni roluk. Szoval a sajat gyerekeimrol mesélek nekik. Ez szerintem nem tiszteletlenség inkabb az a fura h nem érdekli őket. Megkertem őket jöjjenek fel mert nemreg költöztünk el és rengeteg teendőnk van 3 gyerek mellett sok ez most. De azt érzem folyamatosan nem lehet rájuk számitani. Én minden kotelezö vizitre elmentem ami nekik fontos volt husvet karacsony stb. Hat most látom hogy cserebe sem segítenek nem higy maguktol. Nagyon szomoru
júl. 14. 15:36
 7/32 anonim ***** válasza:
75%
Oké. Tehát a konkrét probléma nem az, hogy nem figyel, hanem az, hogy nem érdekli az unoka, nem akar bébiszittelni és nem akar segíteni a költözésben. Ez azért egészen más, mint ami az eredeti kérdés volt. Tudod, az ideális helyzet, ha a nagyszülőket érdeklik az unokák. A valóságban sokakat nem érdekel, pláne ha folyamatosan róluk van szó, mint pl itt is, és az se mindenki álma, hogy bebiszittelje őket
júl. 14. 15:39
 8/32 anonim ***** válasza:
84%
Mondd neki, hogy beszélek, nem zavar?
júl. 14. 15:40
 9/32 anonim ***** válasza:
27%

"Én minden kotelezö vizitre elmentem ami nekik fontos volt husvet karacsony stb. Hat most látom hogy cserebe sem segítenek nem higy maguktol. Nagyon szomoru"

Valóban szomorú. Azért menni a "kötelező vizitekre", hogy majd el lehessen várni a segítséget. Fordítva ülsz a lovon

júl. 14. 15:41
 10/32 anonim ***** válasza:
38%

Kérdező, ezt kár volt kiírnod, hogy miről beszélsz nekik, meg ilyen dolgokat, mert most majd ezen fog lovagolni itt kb. mindenki, holott ez tökmindegy.

Szerintem 8-as a legjobb, "Beszélek, nem zavar?" Lehet, meglepődnek anyósodék, a legtöbb ember meglepődik, ha a bunkóságával szembesítik.

júl. 14. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!