Anyósom FALUN napi szinten azon panaszkodik,hogy ugatnak a kutyák,nem tud tőle aludni,miért nem tanítja meg a gazda,hogy ne ugasson a kutya.. Hogy építsem le ezzel a hülyeségével?
Én pl azt várnám hogy az idióták ne tartsanak állatot hogy aztán elhanyagolják.
De az anyósának van igaza. Szóval a kérdezőnek annyi a teendője hogy nem okoskodik és nem menteget idiótákat.
Más eset az amikor egy kutya elvan hanyagolva és azért vonyít konkrétan, meg más az amikor szimplán ugat. Azért a kutyák nem néma állatok. Ennyi erővel az embereknek sem kell beszélni, hiszen nem létszükséglet.
Neki igenis az a nyelve, az ugatás, ha tetszik ha nem.
Ha alapvetően nem egész nap, egész éjszaka ugat, akkor mi a probléma? Én is falun éltem és hallgattam eleget kutyákat, nem zavart. Vagyis egy időben igen, de az valóban egész nap ugatott és el is volt hanyagolva az is igaz.
Most panelban lakunk, ugyanúgy van kutya, ugyanúgy van ugatás időközönként.
Igaza van anyósodnak és mindannyiunknak, akik azt írjuk a kutyát megneveled, napközben fárasztod és akkor nem fog minden szarra ugatni - főleg éjjel, ugye.
A halálom, amikor hazamegyek és a szomszédos házakban lévő kutyák közül valamelyik tuti fél éjjel ugat. Aludni persze nem lehet tőle, a gazda meg a vállát rángatja, az a dolga, hogy ugasson.
Hát nem, nem az a dolga. Éjszaka aludjon, mint minden "nem éjjeli életmódot élő" állat. A kutya alapvetően NEM éjjel aktív állat.
16-os, mi nem tréningre vitettük el a szomszéd kutyáját, hanem állatvédőkkel ÉS jegyzővel közösen. Így járt.
Beleuntunk, hogy egész éjjel a szocializálatlan dögjei ugatását hallgatjuk - mert volt neki három nagytestű kutyája, akiket kirakott kerti dísznek és ennyi.
Szóltunk neki szépen, csúnyán, aztán jegyző - ő megbírságolta. Nem történt változás végül kihívtuk az állatvédőket, mert elhanyagolja a kutyákat.
Elvitték őket, mert tényleg szrt a fejükre, de neki kell a kutya!
Pfff :D
Anno mi is kaptunk ilyen megjegyzést többször is a szembe szomszédtól, amikor még otthon éltem a szüleimmel. Állandóan ugatnak a kutyáink, csináljunk velük valamit.
Nos, falu és családiház, de a szomszédtól és ettől a ténytől függetlenül is jártunk mindennap sétálni velük kölyök koruk óta, heti kétszer kutyasuliba, jól szocializált, lefárasztott kinti-benti kutyák voltak. DE!
Igen, ha elfut egy nyúl a kert végében, azt megugatják, ha "betolakszik" egy süni a területükre, azt is, ha valaki éjjel jár a ház előtt és éppen nem alszanak, őt is, ahogy nappal a postást meg az egyik szomszéd öregasszonyt is, aki nekik nem szimpatikus. Az éjszakai ugatóláncba (mert hogyha valaki figyelmesen kiül egy csendes faluban, bizony rájön, hogy ilyen is van), nagyon nagyon ritkán csatlakoztak, mivel le voltak fárasztva, zömében aludtak éjszaka. Mégis megkaptuk, hogy altassuk el őket, vagy ajándékozzuk el, vagy a fene sem tudja. Egyszer meg is mérgezte valaki őket. Ha csak egy szomszédot zavar a sok közül, az azért szerintem elgondolkodtató. Márpedig nálunk így volt.
Amikor megmérgezték őket és az öreg életéért vagyonokért küzdöttünk hosszú átsírt éjszakákkal, az érintett szomszéd pedig belevigyorgott a pofámba, hogy nem tudja mit csináltunk velük, de mostmár legalább nem hallja őket, akkor én tini lányként beígértem egy 70-es öregasszonynak, hogyha bizonyítékom lesz, hogy ő volt, akkor ketté töröm mindkét karját és feldugom a hátsójába... Hirtelen eltűnt a vigyor, de nem úgy tűnt sajnos, mint akinek fogalma sincs miről beszélek.
Szóval nehéz ebben igazságot tenni, de itt is elgondolkodtató lehet, hogyha csak egy szomszédot zavar, pedig van több.
Én elmondanám, hogy ne nekem mondja, hanem a problémás szomszédnak. És felajánlanám, hogy karira kap egy saját fülére szabott, egyedi zajszűrős füldugót.
27, ez is egy út. Ha zavar, tenni kell ellene
28, az hogy egy ember szólt, nem jelenti, hogy a többit nem zavarta. Csak annyit, hogy az az egy volt annyira bátor, hogy szóljon. Hidd el, igenis mindenkit zavar az ugatérozó kutya, akkor is ha “ritkán” ugat. Te nem is hallod, mert ebben élsz.
Nálunk benti macska van, én kb nem hallom már a nyávogást, mert annyira megszokta a fülem.
Ha annyira kell a kutya, akkor tartsd benn, ha panasz van rá. Ennyi a megoldás. Továbbra sem értem, hogy mi a francért gondolja azt mindenki, hogy faluban családi házban kötelesség kutyát tartani és mindenkinek eltűrni a kutyát.
A gyerekemet sem ordíttatom az udvaron…
Basszus akkor mi a teendő ha egy hangos madár zavar minden nap?
Vigyem be a lakásba mi? Gondolkozzatok már baszki. Az hogy éjjel a kutya egyszer-egyszer ugat azt meglehet szokni. Ennyire kényesnek nem kell lenni. Ha ennyire zavar akkor csináltassatok jó szigetelést ennyi erővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!