Rosszul esne,ha anyósotok megjegyezné fogynotok kellene?
Egyrészt ha nem szól a család, akkor az a baj, mert nem figyelmeztették az illetöt, másrészt ha szól, az a baj, mert miért szól bele.
A te esetedben anyósnak igaza lehet, a magasságodhoz mérten kb 10-15 kg fölösleged van, emellett nem lekövérezett, csak figyelmeztett, meg azt sem véletlen mondta, hogy a férjed véleménye is fontos.
Fölöslegesen sértödsz meg, próbálsz magyarázkodni, inkább gondolkodj el azon, hogy igaza lehet.
Igen, az ember külsejére, olyan dolgokra amiket nem is biztos hogy meg tud változtatni, kéretlenül megjegyzést tenni bunkóság.
Az, hogy ez Magyarországon szokás, minket ír le.
15 perces szabály: ha 15 perc alatt megoldható a probléma, akkor diszkréten szólni nem bunkóság.
Ha ettől több idő lenne, akkor:
- valszeg már tud róla
- feleslegesen b@szogarod, rombolod az önbecsülését
- olyan dolgokba köthetsz bele, amik komolyabb egészségügyi, vagy anyagi okokal állnak összefüggésben.
Nekem nem esne rosszul, de én tényleg kövér vagyok, és egyébként anyósom is kövér, úgyhogy pontosan tudja, mennyire lehetetlen vállalkozás minket lefogyasztani. :D
Meg emiatt pláne tudom, hogy nem bántásból mondja.
Nálatok nem mindegy, mi volt a kontextus és milyen viszonyban vagytok úgy általában.
8-assal értek egyet. Kérdezte a kérdező az anyósát, hogy mi a véleménye a súlyáról? Nem. Akkor meg miért mondott bármit is az anyós.
Én ezzel úgy vagyok, hogy ha nem kérdezem, akkor nem vagyok kíváncsi a véleményére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!