Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogos, ha szeretnék én járni...

Jogos, ha szeretnék én járni a boltba apósom helyett?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Az a problémám, hogy apósom jár kétnaponta hozzám a kenyérrel, zsemlével.

Falun lakunk és itt ez a kisbolt van csak, itt mást nem nagyon lehet "elintézni".

Pici babánk van és kb. Azóta, hogy ő megszületett itt lakunk, előtte városban laktunk és mindent én intéztem gyerek előtt. Pékség, húsbolt, vegyes áru mindent.

Én városi származású vagyok, már megszoktam, hogy mindent meg tudok venni.

Nincs bajom a falusi léttel, már megszoktam, csak már nagyon unom, hogy egész nap azt várom, hogy hazaérjen a párom, semmit nem tudok elintézni, céltalanul bolyoongok a babakocsival.

Úgy érzem szívesen mennék a kenyérért meg a zsemléért majd ha a baba kicsit nagyobb lesz, tehát ha majd tud ülni és nézelődni.

Amúgy is néha jó lenne mást is venni, ami épp elfogy, meg éncolyan vagyok, hogy sokszor a boltba jut eszembe mit akarok.

Csak hogy apósom ennek nagyon nem örül, mert ő imád járni hozzánk, mert így minden reggel unokázhat. Nyugdíjas ráér. És személyes sértésnek veszi mikor egyszer már lett mondva, hogy majd én is szívesen járok, ha majd tehetem, mintha vele lenne a gondom.

Nagyok sokszor bejön egyébként. A kapura szokott kiakasztva lenni a tej, mert falu kocsi hozza és a pénzt bele szoktuk dobni szatyorba. Azt is ha észreveszi behozza még mielőtt én betudnám vinni.

A postás mindig hamarabb megy hozzájuk, mint hozzánk, mindig megkérdezi jött -e levelünk és átveszi és azt is áthozza.

Kb. 2 naponta viszik a kukákat, amit ki kell tolni meg vissza és pl. Azt is ha észreveszi, hogy még nem toltam be, akkor jön és betolja.

A múltkor észrevette, hogy piszkos a lábtörlő és kivitte kisúrolni.

Őszintén sokszor engem ezek a dolgok idegesítenek, mert van, amit azt gondolom én is megtudnék csinálni csak még nem vettem észre, hogy volt a tejes, a kukás stb. Közben meg azt érzem, ha szólok ilyenek miatt, mintha én tiltani kívánnám az unokát tőle, hogy lássa. Csak tulajdonképpen így kb. Nincs miért kitegyem a lábam... szokott járni lenyírni a füvünket is. Azért párom is néha mérges, mert igazából ő is szeret füvet nyírni.

Sógoromékhoz is jár. Viszont ott sógornőm ellentétem, soha nem menne ki a kisboltba, szerinte az ciki. Életébe nem volt még.

Most jelenleg nagy segítség az, hogy a kisboltba nem kell elmennem, mert sajnos 11-kor zár és csak 3-kor nyit újra 5-ig. Én 12-15 között szoktam sétálni a kicsivel, mert akkor van a nagy alvása. Délelőtt nem szeretek, mert akkor éber a kicsi és akkor inkább foglalkozni szoktam vele, a babakocsiban nincs el, ha ébren van.

A pàrom is eltudna menni, ha nagyon akarna, de neki kényelmes így, hogy nem kell boltba járni.

Viszont ha már fog tudni nézelődni és szeretni fog menni, akkor igenis el akarok vele menni, szeretném, hogy ennyit szocializálódjon, lássa miként vásárolok be, hogy be kell vásárolni, ez is a mindennapok része és ha tetszik neki valami vehessek neki, hogy ne csak céltalanul sétáljunk.

Bár erre azt fogja mondani após, hogy akkor megveszi csak menjek beérte őhozzá, viszont én azért is szeretnék elmenni a boltba, mert akkor észrevehetnék mást is, ami kell.. és csak úgy nem megyek be, mert nem önkiszolgálók ezek a kisboltok, hanem mondani kell mi kell. Ezt még nem szoktam meg. :D

Viszont tudom, ha lesz majd kistesó újra kezdődik ez a pár hónap mikor meg jól jön a segítség, mikor délelőtt nem tudok lesétálni. De ez tényleg addig van, amíg nem akar nézelődni.

Jogos a kívánságom? Vagy a gyereknek jobb, hogy bent ülünj és nem kell boltba járnia cserébe apósozhat. Viszont én meg màr megkergülök a "semmit tevéstől".

Negatív kommenteket nem kérek!!

Természetesen após nincs kitiltva, járhat, amikor kíván..

ápr. 26. 04:52
 81/95 anonim ***** válasza:
0%
Azért látszik, hogy te is visszajársz, kiváncsi vagy hogy ki mit ír. Dettó..
ápr. 26. 18:14
 82/95 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Átgondolom. :/
ápr. 26. 20:30
 83/95 anonim ***** válasza:
35%

Ezek annyira pitiáner dolgok. Nem értem hogy ezek megbeszéléséhez miért kell tanács. Hétfőn szólsz a postásnak, hogy a leveleket hozzád dobja be. Nem feljelentjük hanem szólunk neki szépen.

Hétfőn szólsz az apósnak, hogy keddtől te mész a boltba. Béla bácsi holnaptól ki akarunk mozdulni, mi megyünk a kenyérért. Ha a Gézuka beteg lesz akkor megint számítunk magára.

Nem értem miért van kulcsuk a házatokhoz? Biztos ti adtatok nekik nem én. Aki odaadta az visszakéri.

És ha nem akarsz vendéget akkor bezárod a kaput. Ha kérdezik mi volt azt mondod aludtatok. Ennyi

Én szemben lakok a szüleimmel és 3 házra a férjem nagyszüleitől. Nehogy azt hidd, hogy itt nem voltak túl sokak a rokonok? Mi 25 évesen költöztünk össze és az első hetekben megoldottam mindent. Mind a kettőnk családját én rendeztem el. Volt akinek vasárnap reggel 7 kor volt sürgős baja egy bicikli pumpa ügyében vagy egymás után jöttek mentek. Nem akartam senkivel össze veszni. Szépen elmondtam hogy hétvégén délelőtt alszunk. Nem nyitunk ajtót. Ha volt is aki megsértődött nem foglalkoztunk vele. Azt nem engedtem volna hogy a házasságunk rámenjen.

Nem adtuk ki a feladatokat, hogy kenyér hozás, stb… ezeket mi csináltuk. Ha kiadtuk akkor meg örültünk, hogy segítettek.

Ha mi nem akartunk rokonlátogatást akkor bezártuk a kaput, biztos volt akit sértett de így jártak. Ezeket mindenki 1-2 alkalom után megszokott és betart. Bele is bolondultunk volna, ha szeretem is őket. Megvan a magán szféránk.

ápr. 26. 21:15
 84/95 anonim ***** válasza:
89%

83.Csakhogy ezt ti ketten döntöttétek el, és csináltátok, a kérdező meg láthatóan egyedül van a problémával. A férje a szülei pártján áll. Ráadásul ha már így lettek ráhagyva a dolgok, vagyis minden a férj családja akarata szerint van kezdtektől, nehéz lesz az éles váltás. Számíthat a bűntudatkeltésre mindenkitől. Egy folyamatos küzdelem lesz, és keserűség mert mindent le kell nyelnie. Grátiszban mindig oda lesz dörgölve, hogy de hiszen ők mindig csak jót akartak. Minden őérte és a piciért van.

Én sosem bírtam a kisvárosi, falusi mentalitást, mindig másokat figyelnek az emeberek, nincs saját életük.

ápr. 26. 21:28
 85/95 anonim ***** válasza:
88%

"minden lépésemet tudják, mert párom elmondja anyósnak, anyós meg apósnak."

Kérd meg a párodat, hogy ne adjon tovább mindent, amit mondasz neki.

ápr. 26. 21:30
 86/95 anonim ***** válasza:
97%
Ez egy tipikus egyenlőtlen kapcsolat.
ápr. 26. 21:38
 87/95 anonim ***** válasza:
14%
Aztak.va. Nem hiszem el, hogy kérdezönek ez a legnagyobb problémája. Nem olvasom el ezt a rengeteg hozzászólást, lehet, hogy már írták, de komolyan olyan életképtelen vagy, hogy falun a kertes házban nem találsz magadnak elfoglaltságot? Az egyetlen hely, ahol élet van, az a falusi kisbolt? Ez most komoly? Én is kertes házban lakom, de annyi munka van a kertben, hogy azt se tudom, hova kapjak. Csinálj magadnak veteményest, ültess bele zöldséget, ültess virágokat, vagy akárt tarts egypár tyúkot, vidd ki a gyerekedet a természetbe, vagy ismerkedj más fiatal anyákkal, nehogy már pont falun ne lehessen mit csinálni.
ápr. 26. 22:29
 88/95 anonim ***** válasza:
28%

84

Nem, a férjem nem csinált semmit. Ideje nem volt beleszólni mikor kb lerendeztem a 2. hétvégén szombat reggel a nagyapját. Épp aludt. Nem kellett csinálnia semmit mert ha nekem bajom van akkor nem görcsölök hetekig rajta mint a kérdező hanem intézkedek.

És ezek annyira pitiáner dolgok, de a kérdező higgyétek el nem fog semmit csinálni. Hanem vár a semmire.

Csak ki fog majd kiállni a gyerekért? Ő? Aki annyit nem mer mondani a papának, hogy holnaptól én megyek a boltba? Ezt miért a férjének kellene intézni? A kérdező mentális beteg hogy intézkedni kell helyette?

Ha nem az akkor megkell tudni oldani.

ápr. 27. 06:29
 89/95 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, elárulod miért szültél egy ilyen férfinek, aki semmibe veszi az érzéseidet, a te akaratodat de cserébe totál a szülein függ???

Én már rég elváltam volna egy ilyen herétől, aki még adja is az apja alá a lovat, az pedig, hogy nem mehetsz a szüleidhez, különben kezdődik a hiszti... mivan?

A halál f...ra küldeném el azt, aki próbálna ilyen szinten irányítani.

ápr. 27. 07:57
 90/95 anonim ***** válasza:
92%

89: ravilagitottal. Aposek ejjel nappal a kerdezo nyakan lognak, az o szuleihez meg nem tudnak elmenni buntudatkeltes es szajhuzogatas nelkul.

Miert mennek, es mi lesz veluk az autopalyan? Ja, es akkor a masik nagyszulok sose lassak az unokajukat, vagy mi??

ápr. 27. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!