Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogos, ha szeretnék én járni...

Jogos, ha szeretnék én járni a boltba apósom helyett?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Az a problémám, hogy apósom jár kétnaponta hozzám a kenyérrel, zsemlével.

Falun lakunk és itt ez a kisbolt van csak, itt mást nem nagyon lehet "elintézni".

Pici babánk van és kb. Azóta, hogy ő megszületett itt lakunk, előtte városban laktunk és mindent én intéztem gyerek előtt. Pékség, húsbolt, vegyes áru mindent.

Én városi származású vagyok, már megszoktam, hogy mindent meg tudok venni.

Nincs bajom a falusi léttel, már megszoktam, csak már nagyon unom, hogy egész nap azt várom, hogy hazaérjen a párom, semmit nem tudok elintézni, céltalanul bolyoongok a babakocsival.

Úgy érzem szívesen mennék a kenyérért meg a zsemléért majd ha a baba kicsit nagyobb lesz, tehát ha majd tud ülni és nézelődni.

Amúgy is néha jó lenne mást is venni, ami épp elfogy, meg éncolyan vagyok, hogy sokszor a boltba jut eszembe mit akarok.

Csak hogy apósom ennek nagyon nem örül, mert ő imád járni hozzánk, mert így minden reggel unokázhat. Nyugdíjas ráér. És személyes sértésnek veszi mikor egyszer már lett mondva, hogy majd én is szívesen járok, ha majd tehetem, mintha vele lenne a gondom.

Nagyok sokszor bejön egyébként. A kapura szokott kiakasztva lenni a tej, mert falu kocsi hozza és a pénzt bele szoktuk dobni szatyorba. Azt is ha észreveszi behozza még mielőtt én betudnám vinni.

A postás mindig hamarabb megy hozzájuk, mint hozzánk, mindig megkérdezi jött -e levelünk és átveszi és azt is áthozza.

Kb. 2 naponta viszik a kukákat, amit ki kell tolni meg vissza és pl. Azt is ha észreveszi, hogy még nem toltam be, akkor jön és betolja.

A múltkor észrevette, hogy piszkos a lábtörlő és kivitte kisúrolni.

Őszintén sokszor engem ezek a dolgok idegesítenek, mert van, amit azt gondolom én is megtudnék csinálni csak még nem vettem észre, hogy volt a tejes, a kukás stb. Közben meg azt érzem, ha szólok ilyenek miatt, mintha én tiltani kívánnám az unokát tőle, hogy lássa. Csak tulajdonképpen így kb. Nincs miért kitegyem a lábam... szokott járni lenyírni a füvünket is. Azért párom is néha mérges, mert igazából ő is szeret füvet nyírni.

Sógoromékhoz is jár. Viszont ott sógornőm ellentétem, soha nem menne ki a kisboltba, szerinte az ciki. Életébe nem volt még.

Most jelenleg nagy segítség az, hogy a kisboltba nem kell elmennem, mert sajnos 11-kor zár és csak 3-kor nyit újra 5-ig. Én 12-15 között szoktam sétálni a kicsivel, mert akkor van a nagy alvása. Délelőtt nem szeretek, mert akkor éber a kicsi és akkor inkább foglalkozni szoktam vele, a babakocsiban nincs el, ha ébren van.

A pàrom is eltudna menni, ha nagyon akarna, de neki kényelmes így, hogy nem kell boltba járni.

Viszont ha már fog tudni nézelődni és szeretni fog menni, akkor igenis el akarok vele menni, szeretném, hogy ennyit szocializálódjon, lássa miként vásárolok be, hogy be kell vásárolni, ez is a mindennapok része és ha tetszik neki valami vehessek neki, hogy ne csak céltalanul sétáljunk.

Bár erre azt fogja mondani após, hogy akkor megveszi csak menjek beérte őhozzá, viszont én azért is szeretnék elmenni a boltba, mert akkor észrevehetnék mást is, ami kell.. és csak úgy nem megyek be, mert nem önkiszolgálók ezek a kisboltok, hanem mondani kell mi kell. Ezt még nem szoktam meg. :D

Viszont tudom, ha lesz majd kistesó újra kezdődik ez a pár hónap mikor meg jól jön a segítség, mikor délelőtt nem tudok lesétálni. De ez tényleg addig van, amíg nem akar nézelődni.

Jogos a kívánságom? Vagy a gyereknek jobb, hogy bent ülünj és nem kell boltba járnia cserébe apósozhat. Viszont én meg màr megkergülök a "semmit tevéstől".

Negatív kommenteket nem kérek!!

Természetesen após nincs kitiltva, járhat, amikor kíván..

ápr. 26. 04:52
 51/95 A kérdező kommentje:
Dehogyis. A házat mi vettük. Semmi közük hozzá. Párom adta a kulcsot, hogyegyen nekik is kulcsuk.
ápr. 26. 13:19
 52/95 A kérdező kommentje:

Szóval csak az esik rosszul, hogyha én ténylegesen kérek szívességet ahhoz már fáradt, neki már az stressz .

..De mindenféle nem kért dologgal napjában 3-5x jön.

ápr. 26. 13:21
 53/95 anonim ***** válasza:
98%

"Mondtam már a páromnak, de ő dolgozik és nem tud ezzel mit kezdeni."

Mivel nem tud mit kezdeni? Leulteted azt az életképtelen férjedet és: Jani, apád az agyamra megy. Rendes tőled, hogy hordja a kenyeret, de nekem sok, hogy ennyit itt van, hogy elkéri a postastol a leveleinket, hogy kulcsa van a házhoz és bejarkal. Beszélj vele, hogy hagyja ezt abba. Ha nem megy, akkor költöztünk vissza a városba, nekem kell a magánélet, nem tudok úgy élni, hogy apád ennyire ránk telepszik

ápr. 26. 13:21
 54/95 A kérdező kommentje:

Ha meg haza akarok menni szüleimhez akkor meg mindig büntudatot akarnak kelteni, hogy valami bajunk lesz az autópályán és hogy miért megyünk és nekem ez ritka szar érzés.

Ha a párom otthon lenne az is más lenne. Cseverésszenek el.

ápr. 26. 13:22
 55/95 A kérdező kommentje:
Már volt téma a város..., de párom csak úgy lenne benne, h hétköznap ott hétvégén itt. Ebbe meg én nem megyek bele, mert nem akarok kétlaki életet élni egy kisbabával.
ápr. 26. 13:23
 56/95 anonim ***** válasza:
83%
Cseréltess zárat
ápr. 26. 13:29
 57/95 anonim ***** válasza:
85%
Hm... Hát nézd, itt nem aposod és a kibolt a probléma. A helyedben elgondolkodnek a váláson, mert q férjed nem áll melletted
ápr. 26. 13:30
 58/95 anonim ***** válasza:
95%
A férjed a probléma, hogy teret ad nekik. Az is lehet, hogy még ő biztatja apóst, hogy ne haggyanak magadra, nézzenek már rád biztos magányos lehetsz a picivel.
ápr. 26. 13:35
 59/95 anonim ***** válasza:
90%
Vagy tűrsz, vagy beszélsz apósoddal, hogy több privát teret akarsz, és úgy nehéz, ha ő mindig bekukkant. Persze sértődés lesz, te leszel a hálátlan, akinek minden nap vitt egy kenyeret, de úgy látszik nincs más módja hogy észrevegye magát. Sajnálom,
ápr. 26. 13:41
 60/95 A kérdező kommentje:

:/ hàt igen, talán feleslegesen rugózom a kisbolton. A problémám inkább a hozzáállásukkal van.

Terhesen is mikor mentem vérvételre, nst-re, bárhova és kinéztem egy buszt após már ott várt a buszmegallóba, hogy elvigyen a városba hiába mondtam, hogy busszal tervezek menni.

Azonban minden lépésemet tudják, mert párom elmondja anyósnak, anyós meg apósnak. Párom meg az anyja együtt kocsikáznak mindennap a munkába aztán addig elecseteli mi a mai programom.

És nekem ez se tetszett, mert pl. Vérvétel utßn szívesen mentem volna még el vásárolni. Nst-n is szívesebben ültem volna a váróban egyedül, mint apóssal.

Sajnos anyós se százas. Egy héten egyszer vasárnap szoktunk átmenni a pici babával, de nekem az egy kabaré szokott lenni. Tudom, hogy ezt ő kevesli, de szerintem ez így egészséges.

Sajnos nagyon furák, mindenbe beleszólnak.

Pl. ha betakarom anyósom megfogja a takarót és kitakarja, ha felhúzom a cipzárt ő lehúzza, ha ráadom a sapit ő levenné stb. És fordítva

Mindenen problémázik, hogy ha pl. Áll a babakocsi, hogy milyen szögbe álljon én nekem meg sokszor nagyon jó úgy, ahogy van a kocsi. Természetesen sose hagyom napon, nem süti őt a nap, nem fúj be a szél.

Szarul esik mikor bent vagyunk, hogy sokszor mondta màr, hogy ez a baba folyton csak ölbe akar lenni, elrontottam, mint sógornőm, mert sose tettem le, biztosan mindig ölbe altattam. Mikor mondom, hogy ez nem igaz. Ha elalszik mindig beteszem a kiságyba akkor azt mondja, hogy persze, biztosan.

Ha leteszem az ölemből és sír akkor egyből mondja, hogy látod, most jól megharagudott rád a gyereked, most mérges, mert letetted, mert hozzá szoktattad. Én leginkább emiatt vagyok dühös, ha ezt mondja, mert nem akarom azt hallgatni, hogy mérges rám a gyerekem.

Egyébként nem tudom, ha ott vagyok stresszes vagyok, otthon minden rendben szokott lenni. Ha lerakom akkor nyilván van, hogy sír, de már most egyre jobban eljátszik magának. Ma pl. Gügyögött sokáig a játékainak..

Szerintem azt hiszi h én pisilni se szoktam vagy nem is értem.

ápr. 26. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!