Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nekünk kéne megtennünk az...

Nekünk kéne megtennünk az első lépést anyósom felé?

Figyelt kérdés

Az anyósom két naponta, de volt, hogy napi szinten hozzánk járt. Ezért beszéltünk vele, hogy ez így nem jó, és radukálja heti 1 alkalomra a látogatásait, szombat délutánonként 1-2 óra hosszára szívesen látjk, a hét többi nap viszont nem. Erre felháborodott és azt mondta, hogy ő soha többet nem jön. Az első hét úgy telt el, hogy nem jött és nem is beszéltünk. A második héten már nagyon kérdezgette a kisfiunk, hogy hol s nagyi, ezért írtam neki egy üzenetet, hogy akkor szombaton várjuk ebédre. Azt írta vissza, hogy ő nem jön többet. A következő héten megint nem beszélünk, és nem is jött, de most már folyton sír érte a gyerek.

Most írjunk neki, hogy akkor elmennénk hozzá mi a gyerekkel, vagy találjunk ki valamit a fiunknak és hagyjuk a francba duzzogni magában?

ápr. 6. 14:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
69%

10

Bírom, mikor olyanok osztják a meszet, akiknél működik a megbeszélés és aztán zseninek hiszik magukat. Sajnos nem minden család olyan, mint a tied.

Hát nálunk sem működött a megbeszélés, és attól mert a gyerekemnek "szüksége" van a nagyszülőkre még nem kell hogy 0-24 a nyakamon, a házamban üljenek, hogy a kibaxott bicikli haza sem értünk a gyerekkel, már ot álljon a kapuban. Ha nem szerettünk volna önállóak lenni a férjemmel, akkor a szülőkhöz vállaltunk volna gyereket, sose költöztünk volna el.

Hozzáteszem, mielőtt valaki leírná, hogy ilyen menyhez ők sem jönnének, mint én, az anyósomnak 4 gyereke van, eggyel beszél csak, amelyik szingli, családtalan.

Nem ám mindenhol mi vagyunk a hibásak, meg az unoka, meg a kiskutya füle.

ápr. 6. 16:10
 12/22 anonim ***** válasza:
20%
Mindenhol biztos nem, de itt látatlanul is...
ápr. 6. 16:13
 13/22 anonim ***** válasza:
8%

Ha nem szerettünk volna önállóak lenni a férjemmel, akkor a szülőkhöz vállaltunk volna gyereket, sose költöztünk volna el.

De míg a nyakán élősködtél addig persze jó volt. Gratula.Gondolom pezsgőt bontott hogy megszabadult tőled

ápr. 6. 17:28
 14/22 anonim ***** válasza:
68%
13, írta valahol a kérdező, hogy a szülők nyakán éltek?
ápr. 6. 19:13
 15/22 anonim ***** válasza:
78%
#11 Ahol a megbeszélés nem működik ott más se fog.
ápr. 6. 19:44
 16/22 anonim ***** válasza:
89%

Ugyanilyen makacs nagyszülőkkel megáldva a férjemmel mi is közömbös stílusban elmondtuk, hogy az ő feltételeik mellett nem tudjuk fogadni őket vagy állandóan menni hozzájuk. Ők random időpontokban jelentették be, hogy ekkor vigyük oda az unokát és menjünk el. Hiába mondtuk, hogy ez nem így működik, nekünk is van életünk, terveink és nem rúgjuk fel. Eddig nem ugyanaz a helyzet, de a reakció igen.

A válaszuk az volt, hogy akkor nem is jönnek és ne is menjünk, ha ennyire nincs időnk rájuk. Hónapokig bírták a duzzogást és csak akkor kaptál észbe, amikor családi ünnep volt, találkoztunk és az unokák mindenki mással foglalkoztak, mert őket régóta nem látták, nem kötődtek egyáltalán. Újabb hónapok teltek el követelőzéssel, aztán később egy vészhelyzet fordított a kapcsolaton. Mára sem tökéletes, de azt hiszem, maguktól sosem változtak volna.

Hagyd duzzogni őket és meglátod, mennyire szeretik az unokát.

ápr. 6. 19:58
 17/22 anonim ***** válasza:
43%

Én azt nem értem, hogy bukhat így ki a gyerek a nagyanyja miatt?

Milyen szülők vagytok ti, hogy nem tudtok elegek lenni és folyton bőg a gyerek a nagyanyja után?

ápr. 6. 21:57
 18/22 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem nagyon fontos minden menynek arra gondolnia, hogy ő is lesz anyos valószínűleg.

Ez nem azt jelenti, hogy áldozatnak kell lenni, de nekem is gyakran eszembe jut fiús anyaként-egyelőre menyként.

Sok mindenben nem vagyunk egy hullámhosszon anyossal, de ez nem akadálya a kölcsönös tiszteletnek, és annak, hogy legyen kapcsolata az unokájával.

ápr. 8. 22:35
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
14es írtam valahol hogy a kérdezőnek szólt? 11nek írtam aki leírta hogy anyóséknál élősködtek.
ápr. 9. 04:34
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

18.

Semmi összefüggés nincs.

Nem kell azért jóban lenni ellenszenves, ártó emberekkel, mert visszakapd majd anyósként, ha ellenállsz.

Ez olyan, mint amikor azt mondják, hogy a gyerekedtől azt kapod vissza, amit a szüleidnek adsz.

Ezeket csak a vénasszonyok szajkózzák, hogy ezzel is terrorizáljanak, meg a kis nyuszi lelkekben lelkiismeret furdalást ébresszenek és kikészítsenek. Még jobban. :D

Én nem bírom anyósom, mert irigy, kicsinyes, rikácsoló, leuraló (ha hagyod), mindig mindent jobban tud mindenkinél.

Lejárat, hazudozik.

2 fiam van. Nem fogok csak azért jópofizni egy ilyen emberrel, nehogy visszakapjam majd anyósként.

Én a menyeimmel fogok úgy bánni, hogy ne érezzék azt az utálatot és aljasságot, amit irányomba tanusított a banya.

Nagy különbség!

ápr. 9. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!