Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért csinálja ezt anyósom?...

Miért csinálja ezt anyósom? Miért jó ez neki?

Figyelt kérdés
A párommal 5 éve vagyunk együtt. Én hoztam a kapcsolatunkba a fiamat is. Nemrégen született meg a közös kislányunk. A helyzet úgy hozta hogy munka miatt közelebb költöztünk hozzá, kb 2 éve. Akkor még nagyjából elvoltunk, voltak burkolt megjegyzései, de tudtam magamban kezelni a dolgot. Amióta megszületett a pici, ömlesztett a gyerekneveléssel kapcsolatos tanácsaival. Tudni kell hogy a páromat kicsiként eldobták. Rokonok nevelték, mikor ki ért rá. Nagyszülő, nagybácsi, keresztanya. Mikor ki. Volt hogy évekig nem is keresték. Ebből kifolyólag páromnak sok gyerekkori traumája maradt. Ezeket az évek alatt, sikerült rendeznie. Végig mellette voltam, és tudtam hogy egy egy kisebb kirohanás nem nekem szólt hanem a múltjának. Pont ez erősítette meg a kapcsolatunkat, hogy végig mellette voltam. Pont ezért nem fogadom meg az értelmetlen tanácsait, mert számomra ő nem anya. Viszont most úgy döntöttünk elköltözünk, és azóta folyamatos a lelki zsarolása. Leírja a párom, hogy semmire se vitte az életben. És hogy mennyire csalódott, hogy semmire kellő lett a gyerek. Ez viszont nem igaz, csodás apa lett, mindent megtesz értünk. És pont ez viszi most megint le a párom, hogy lebecsmérli😔 félek ha elköltözünk, akkor ez még rosszabb lesz. Párom azt mondja őt nem zavarja, de látom hogy igen.hogyan lehetne ezt anyóssal megértetni, hogy káros amit most megint csinál?
2024. febr. 21. 08:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
9%
1,5 hónapja hagyta el és nem kereste évekig?
2024. febr. 21. 10:18
 12/21 A kérdező kommentje:

1,5 hónapja mondtuk hogy elköltözünk a közeléből. Azóta kezdte az érzelmi zsarolást, a lekicsinylést.

Gyerekkorában hagyták el a szülei.

2024. febr. 21. 10:24
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell felvenni a hívását, le kell tiltani messengeren.

És akkor nincs zsarolás, lekicsinylés.

2024. febr. 21. 10:41
 14/21 anonim ***** válasza:
87%
Alapbol ne is ugasson olyan ember aki kipottyantott egy gyereket, aztan a neveleset ratolta masokra. Evekig szartak ra, anyos most mit okoskodik, mit tud o a gyereknevelesrol?? Furcsallom a parodat, hogy mindezek ellenere megbocsatott neki, de ez az o dolga. Arrol viszont kutya kotelessege gondoskodni, hogy a sajat gyereke ne nojjon fel ilyen mergezo emberek mellett. Szoval menjetek, jo messzire, es ne tartsatok a kapcsolatot a “nagyival”.
2024. febr. 21. 11:07
 15/21 anonim ***** válasza:
43%

Igen kérdező, értjük a sztorit, arra célzunk, hogy a férjeddel komoly problémák vannak, ha annyira megfelelési kényszere van az anyja felé és annyira pitizni akar neki, hogy még azt is elnézi, hogy gyerekkorában elhagyta és hogy most minden sz*rnak elhordja.

Ez lelki betegség, nem normális, traumatizált ember. Menjen vele pszichológushoz, ha nem tudja feldolgozni.

Te meg gondolkozz el azon, tényleg olyan ember kell-e, aki képes még annak kuncsorogni, aki nem is szeretim

2024. febr. 21. 11:18
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igazatok van. A költözés az biztos, április közepén megyünk. Itt ami kérdéses volt az az,hogy tarjuk e majd a kapcsolatot a szüleivel. De valószínűleg ez is egy határozott nem lesz.

2024. febr. 21. 11:36
 17/21 A kérdező kommentje:
Mert ezek szerint nem fogjuk tudni meggyőzni az anyukáját, hogy másképpen kéne hozzáálnia a dolgokhoz.
2024. febr. 21. 11:37
 18/21 anonim ***** válasza:
91%

100% hogy nem fogjátok tudni meggyőzni.

Ne is pazaroljátok erre az energiátokat. Főleg úgy, hogy ti fogtok ebben sérülni.

Szerintem teljesen érthető, hogy a férjedet ez bántja. Az is érthető, hogy nem tudta teljesen feldolgozni, hogy milyen volt a gyerekkora. Ne hagyd hogy magába zuhanjon. Beszélgessetek sokat.

2024. febr. 21. 11:40
 19/21 anonim ***** válasza:
84%

Teljesen mindegy, én a férjed helyében eleve rá sem nyitnám az ajtót olyanra, aki eldobott magától.

Felőlem a pacskert is feldobhatná, az sem érdekelne.

Írom ezt úgy, hogy a szüleim felneveltek, mégis - okkal - minimalizálom a kapcsolatot velük.

Kedvesek, de mindenbe bele akarnak szólni mióta az eszemet tudom.

2024. febr. 21. 12:00
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan nem hagytam volna szó nélkül és bizony el irányítottam volna anyóst. Alapjáraton a normális kommunikáció híve vagyok, de van mikor az nem használ.
2024. febr. 21. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!