A családotokban divat /szokás az,ha valaki odakerül mint a gyermeketek barátja/barátnője bemehet akármelyik szobába,vagy akármelyik házhoz tartozó épületbe?Benyúlhat a hűtőbe,stb..?És ha el is vesz valamit nem kell beszámolnia róla?
Amíg otthon éltem, tiniként: az előtérbe, konyhába, fürdőszobába, udvarra (nem úgy értve, hogy bejöhetett szabadon, hanem, hogy kimehetett körbenézni, dohányozni, játszani a háziállatokkal, beszélgetni, stb.) szabad bejárása volt a párjaimnak és a barátaimnak is, ezenkívül a testvéreim és a szüleim szobájába (=nappaliba) akkor, ha behívták beszélgetni vagy tévézni. A hűtőbe soha senkinek nem jutott eszébe belenyúlni és engedélykérés nélkül enni, de nem is volt rá szükség, az első pillanattól az utolsóig kínálgatott minket mindkét szülőm mindenfélével, sokszor oda is hozták az ételt és az italt, kérés nélkül.
Ebben az időszakban rám is ez vonatkozott mások házában, viszont én tényleg csak oda léptem be, ahová hívtak vagy megengedték, és lehetőleg mindig a kísérőmmel együtt (WC nyilván kivétel). Ritkán voltam éhes azonkívül, amikor egyébként is étellel kínáltak, de akkor sem nyúltam a hűtőbe vagy jutott eszembe kiszolgálni magamat.
Jelenleg huszonhét éves feleség vagyok. A párom csak néhány alkalommal járt a családi házunkban, de mindenhová szabad bejárása van, egészen otthon érezheti magát, főzhet, ehet, tehet-vehet, ahogy akar, de általában inkább vendégként viselkedett. Én gyakrabban jártam náluk otthon, az anyukája régóta családtagként és nem vendégként kezel (ő maga mondta, hogy szolgáljam ki magam a hűtőből, ha éhes vagyok, stb.), főzhetek, ha van kedvem, de, mert nem vagyok otthon és nem tudom, mit hol tart, őt vagy a páromat szoktam megkérdezni, illetve elkérni tőlük dolgokat, amikre szükségem van (hajszárító, törölköző, stb.). A nappaliba (anyuka hálószobája egyben) bármikor bemehetek, a testvérei szobájába nem szoktam, csak ha muszáj vagy hívnak valamiért, tisztelem a privát terüket.
En 12 eve vagyok a ferjemmel., de se anyosom se a mama haloszobajabam nem jartam még. 😃 Gondolom nem tilos , de minek is mennék be ? 🤔
Hűtőjükbem sem szoktam turkakni. Oke kiveszem magamnak a tejet a kvhoz , de nem allok neki kerdes nelkul egy szendvicset osszedobni. 🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!