Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hiszik azt egyesek,...

Miért hiszik azt egyesek, hogy valaki feltétlenül meg tudja oldani a "nem szülőre tartozó" dolgait a szülő engedélye nélkül?

Figyelt kérdés
Ilyenek, hogy szőrtelenítés, betét helyett tampon vagy kehely. És még lehet sorolni az olyan dolgokat, ami a szülőket érzékenyen érintheti. Mert az addig szép és jó, hogy ne szóljon róla az adott kérdező, mert magánügy, de az ilyen dolgokat meg kell vennie valakinek. És ha nincs az illetőnek csak úgy rendszeres zsebpénze, hanem a szülő a ha kell valami, akkor szólj, hogy mire kell és adok módszer követi, akkor ez nem csak annyi, hogy bemegy az illető a boltba és heló
2022. febr. 12. 14:49
1 2
 1/19 anonim válasza:
8%
Kellene szólni a szülőnek, nem is értem.
2022. febr. 12. 14:54
 2/19 anonim ***** válasza:
19%
Megy az anyjával vásárolni és beleteszi a kosárba. Ez miért nehéz?
2022. febr. 12. 14:57
 3/19 anonim ***** válasza:
23%
Létezik diákmunka is
2022. febr. 12. 15:03
 4/19 A kérdező kommentje:

#2 Az anyja meg kiteszi a kosárban, ritkább, egyébként rosszabb esetben jelenetet rendez. Nem egy ilyet láttam, boltban dolgozok diákmunkán. Na meg nem mindenki a szüleivel megy vásárolni. Nálam pl fiatalabb koromban úgy nézett ki, hogy anyu intézi, vagy engem küld el, de akkor elszámolok blokkal, hogy mi mennyibe került a listán.

#3 Hivatalosan 16 felett, és akkor is kell a bankszámlához szülői beleegyezés(amibe akár bele is láthat a szülő), mert ma már ritka, hogy kérheti készpénzben a fizetést. Akkor meg ugyanott vagyunk, hogy a szülő belelát. Ráadásul nem 16 évesen menstruálsz először, nem akkor jut eszedbe először szőrteleníteni, hanem átlag 12 körül. Ott azért van 4 év akkor is, ha amúgy a szülő 16 felett nem szól bele a gyerek fizetésébe...

Hozzáteszem, nekem nem volt olyan jellegű problémám, mint a kérdésben, mert meg tudtuk beszélni, és zsebpénzem is volt, de azért látom milyen buktatók tudnak lenni.

2022. febr. 12. 15:17
 5/19 anonim ***** válasza:
24%
Te vagy a tizenhat éves, aki még ennyit se tud elintézni?
2022. febr. 12. 15:32
 6/19 A kérdező kommentje:
Már idősebb vagyok, mint tizenhat. :) De egyébként mi az, hogy ennyit sem? Most nem a 16 éves talpraesettségén múlik, hogy ha a szülő nem megy el vele számlát nyitni, akkor nem fogja tudni megoldani, mert kell hozzá a szülő aláírása.
2022. febr. 12. 15:37
 7/19 anonim ***** válasza:
91%

Normális szülő vesz a gyereknek menstruációs eszközt. Ha nem ott valószínűleg komoly baj van, esetleg olyan szegénység, hogy nem tudja megvenni. Az, hogy csak betétet hajlandó kellemetlen lehet, de sajnos nagyon nincs mit tenni, ha nem lehet meggyőzni. Max. kibírni pár évet és utána diákmunkás pénzből venni, ahogy itt javasolták is. Mondjuk a kehelynél komoly érv lehet, hogy csak egyszer kell megvenni, tehát hosszú távon jóval olcsóbb. Amúgy érdekes én bármit megvennék, sőt magam is kelyhezek, de a gyerek hallani sem akar róla.

A szőrtelenítés nem létszükséglet, ha arra nem ad pénzt akkor marad apu borotvájának kölcsönvétele vagy szintén a kivárás, hogy tudjon a gyerek pénzt keresni. Nem túl jó, de ez van. :(

2022. febr. 12. 15:37
 8/19 anonim ***** válasza:
17%
Majd el tudom képzelni hogy csak és kizárólag anyu vásárol, vagy csak szülői felügyelettel megy boltba a gyerek... Ha akarná,, el tudná intézni.
2022. febr. 12. 15:46
 9/19 anonim ***** válasza:
69%

De most pontosan mit varsz? Van olyan kiskorú, akinek van saját keresete vagy zsebpénzt és még tudja ezeket venni magának. Van olyan, akinek nincs saját pénze, de meg tudja beszélni a szüleivel, akik megveszik neki. Van, aki nem tudja megbeszélni a szüleivel így nem veszik meg neki. Van, aki ugyan még tudja veszelni, de nem veszik meg neki.

Azért a nagy átlagnak van valami pénze és képes lenne magának beszerezni ilyen dolgokat.

A megbeszélést sokan cikinek érzik -én is annak gondoltam gyerekként. Nalunk mindig volt egy bevasarlolista az asztalon, ahova fel kellett/lehetett írni, ami kell, én oda írtam az ilyeneket. Bevasarlas után anyu meg betette a szobamba/fürdőszobába.

2022. febr. 12. 15:56
 10/19 anonim ***** válasza:
16%

Borotvàt eszemben sem volt soha venni amíg otthon laktam. Egyet időnként kivettem apukám borotva csomagjából és ennyi. Nem hiszem, hogy tudta hogy 4 vagy 5 darab volt benne.

Az meg fura hogy valakinek soha nincs zsebpénze hogy vegyen egy toboz tampont, soha nem kap pénzt kajára. Sokan dohányozni is tudnak tinikènt, azok is megoldják a rávaló pènzt is és a vásárlást is. Szerencsére nekem jó szüleim vannak soha nem volt ilyenekre gondom, de ha az anyám nem vett volna tampont és nem is adott volna rá pénzt, akkor kivettem volna a pénztárcájából időnkènt egy ezrest vagy apukàm zsebèből. Gondolom a dohányzó gyerekek is így csinálják.

2022. febr. 12. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!