A családotokban divat /szokás az,ha valaki odakerül mint a gyermeketek barátja/barátnője bemehet akármelyik szobába,vagy akármelyik házhoz tartozó épületbe?Benyúlhat a hűtőbe,stb..?És ha el is vesz valamit nem kell beszámolnia róla?
Ez nem idegenség szerintem csak illem és óvatosság.
Én sem kóborolnék mások házában és nem is kellene semmi tőlük, csak ha kínálnak vagy megbeszéljük, hogy vehetek, de még akkor sem. Nagyon visszás helyzeteket tud ez szülni.
Eltűnt ez meg az, gyanús családtagok odavissza, nem hiányzik senkinek.
Neveltetés kérdése, hogy valaki nem járja be a barátja/barátnője szüleinek a házát, nem nyúlkálsz és zabálsz a hűtőből.
Ez belülről kell, hogy jöjjön, mert rendkívül bunkó dolog.
Normális ember nem is csinál ilyet.
A nagyanyádék meg a másik véglet a vendéglátói oldalról, na nem azért mert szerintük is helytelen bejárni egy idegennek az egész házat, hanem mert a "seggeden ülsz és ott maradsz" nagyon fura.
Azért a wc-re ki lehetett menni, vagy oda kellett pisilni, kakilni a kanapéra?
Hát nézd, nálunk pont most aktuális a helyzet, a lanyom barátja sokat alszik itt nálunk.
A konyha, nappali, fürdőszoba egyértelműen nyitott terület, akkor megy oda, amikor akar. A hálószobánk és anyósom szobája tilos, de nem csak neki, mindenkinek: én sem megyek be anyosomhoz, ő sem jön hozzánk. Ha kell valami, kopogunk.
A hűtőbe simán benyulhat, készíthet magának enni, hasznalhatja a kávéfőzőmet. Ezekkel kapcsolatban pár szabály van: nézzen rá a menü táblára, hogy amit használni akar, nem e épp aznapra tervezett ételhez hozzávaló, illetve szóljon, vagy írja fel a táblára, ha valamiből az utolsó darabot vette el.
A fiam barátnői, eddig kettő volt, bárhová mehettek, kivéve a hálószobám és a dolgozószobám.
A hűtő meg alapban használható, sőt használja is, vagy én szolgáljam ki?
Barátnőmmel van egy kis korkülönbség közöttünk.
Én jó ideje külön élek, de ő még a családjával.
Inkább ő szokott nálam aludni, és nálam oda megy ahova szeretne, hűtő is szabad zóna:D
Én talán egyszer aludtam ott.
Elég későn is értünk oda, fürdőben illetve a barátnőm szobájában voltam. Másnap pedig reggel korán mennem kellett.
Szerintem ez attól függ, hogy milyen a kapcsolat a barátnő/barát szüleivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!