A családotokban divat /szokás az,ha valaki odakerül mint a gyermeketek barátja/barátnője bemehet akármelyik szobába,vagy akármelyik házhoz tartozó épületbe?Benyúlhat a hűtőbe,stb..?És ha el is vesz valamit nem kell beszámolnia róla?
Azt gondolom, megvan ennek a menete. Ha odamegyek az új párom szüleihez, nem kezdek el benyitogatni a szobákba, helyiségekbe csak úgy, és nem állok neki a hűtöben nézelődni. Én se nézném jó szemmel ezt mástól.
De ha telik az idő, és a gyerek párja már mondhatni családtag lesz, látszik, hogy komoly a dolog, hogy tartós kapcsolat, házasság, család lehet a dologból, akkor nyilván már máshogy kezeli az ember a dolgokat.
Én pl. 10+ év után azért simán benyúlhatok már anyósoméknál a hűtőbe, mondják is, hogy vegyek ki bármit, ha kell, fordítva, ők is nyugodtan benyúlhatnak. A szobájukba is bemehetnék, amúgy nem nagyon szoktam, csak ha a gyereket pont ott éri az alvásidő, ott altatjuk, mert az van a földszinten. De nekem senki gond, ha itt vannak és a gyerek hívja őket, hogy valamit megmutasson a szobánkban.
Nem kell csóróságnak lenni, de ha én terveztem megenni a sajtot, ne egye már meg egy idegen.
(Nem lesz gyerekem, részben ilyenek miatt se.)
Nekem evidens, hogy más házában nem járkálok, mintha otthon lennék. Akkor sem, ha azt mondják, érezzem otthon magam. Nyilván ha tudom, hol a mosdó, pisiléshez nem kérek engedélyt, de biztos nem nyúlnék a hűtőbe, még anyóséknál sem, így 13 év után sem. Amíg a saját szüleimnél, ahol felnőttem, simán.
De viszont ha nálam lenne vendég, nem zárnám el előle egyik helyiséget sem. Feltételezném, magától úgysem nyitogat be sehova, pl. ha a nappaliban vagyunk, nyilván nem hinném, hogy gondol egyet, és befekszik az ágyunkba egy zacskó chipsszel.
Mas szobajaba illetlenseg bejarkalni.
Mi mikor elmegyunk a szuleimhez, akkor a felesegem siman bemehet barmelyik szobaba, bar ok mar csak ketten vannak otthon. De igazabol nem megyunk be anyamek szobajaba mert nincs ott semmi ami miatt bemennenk. Ha keresunk valamit ami ott van akkor igen de csak ugy nem jarkalunk be.
Amikor anyosekhoz atmegyunk akkor sem megyunk be az o szobajukba csak ugy. Nyilvan ha valami dolgunk van ott, pl keresunk valamit akkor bemegyunk, szoval voltam mar igazabol minden egyes helysegben naluk. A sogornoim szobajaba sem jarkalunk be. Fura is lenne hogy ok a nappaliban ulnek, en meg az o szobajukban nezelodok.
Mikor anyamekhoz megyunk akkor olyankor ott is alszunk mert messze laknak, igy a hutot is siman kinyitjuk mert olyankor ott eszunk naluk eretelem szeruen.
Anyosek viszont nem laknak innen messze, szoval nem alszunk ott. A hutobe nem nyulkalok, de ha pl akarok inni akkor siman toltok magamnak vizet, vagy ha pont kajan vagyunk ott es kell pl ketchup akkor siman kiveszem a hutobol, nem szolnak erte.
Szerintem a kozos helysegekbe siman bemehet az ember, foleg hogy sok hazban manapsag egybe van a konyha, etkezo es a nappali. A furdo kozos helyseg, szoval onnan azert nem tiltanak ki, wc-re ugyan is csak el kell menni idonkent. Masnak a haloszobajaba, irodajaba illetlenseg bemenni. Mi keresnivaloja lenne a baratodnak a nagyszuleid haloszobajaban?
Közös helyiségeket használhatja, persze, de a háló- és dolgozószoba természetesen tiltott - a gyerekem sem mászkálhat be csak úgy (én sem az ő szobájába).
Hűtő: igen, de ha valami elfogy, írja fel, hogy tudjam.
Persze ez nem azt jelenti, hogy pl minden nap ott van órákon át. Heti max. 3x jöhet. KEdvelem, de nem közvetlen családtag, mint a gyerekem vagy a férjem.
"Simán elhozhatok macskakonzervet is tőlük,ha akarok,még arról sem kell szólni"
Hát èn tuti a kezèt eltörnèm annak aki tőlem csak így elvinnè. 800-1200ft/db árú konzerveket veszek. Táp 18000/6kg.
Egyrèsz nem olcsó. Nem másènak rendelem, hanem a sajátomnak. A konzervet mèg túlèlném, de ha a tápból venne biztos kifizettetnèm az egèszet vele vagy nagyon megjárná.
Csak èn nyúlhatok a tápzacskóba. Azzal, hogy kivett belőle "bepiszkította" az egèszet.
Ha az èn kajámhoz nyúlkálnak, azt se szeretem. Rendesen allergiás vagyok az ilyenre. Külön rèszem van a hűtőben.
Ha kèri, hogy vinne 1-2 konzervet vagy egy kis zacsi tápot akkor adok. Kèrni kell, nem csak úgy elvenni.
Szobába járkálás; amíg együtt laktam anyámmal, akkor se járkáltunk be csak úgy egymás szobájába. A barátom a szobámban lehetett, a fürdőszobát, konyhát is használhatta. Anyám szobájába nyilván ő sem mehetett.
Hűtő; a barátom vett magának kaját/pótolta/pótoltam amit megevett belőle.
Fürdőszobában saját tusfürdője, cuccai voltak, nekünk csak női illatúak voltak.
Saját házkulcsa nem volt, tehát ha mi nem voltunk otthon akkor nem jöhetett be.
Mamámnál mèg ennyire se szoktunk szabadon járkálni. Beenged minket, leülünk a szobában/nappaliban, beszèlgetünk egy kicsit majd megyünk.
A barátom anyjáèknál vègkèpp nincs szabad járás. Ott mèg csapvizet se engedhet magának a vendèg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!