Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan mondanád meg finoman...

Hogyan mondanád meg finoman az anyósodnak, hogy túl sokat beszél?

Figyelt kérdés

Szeretnék beszélni az anyósommal arról, hogy túl sokat és feleslegesen beszél megállás nélkül.

A túl sok alatt azt értem, hogy ha telefonon felhív akkor 1 óra hosszát folyamatosan beszél és nem hagy szóhoz jutni. Általában túlmagyaráz mindent annyira, hogy nem tudom eldönteni, hogy tényleg ennyire hülyének néz vagy csak ilyen a beszédstílusa.

Könnyű lenne azt mondani, h csak végighallgatom vagy kinyomom a telefont, de megbántani sem akarom, mert ezen kívül nem lenne vele problémám.

A férjem azt mondja, hogy mindig is ilyen volt, de ez már kezd átlépni egy határt.

Aki volt már hasonló helyzetben, az hogy kezelte? (Azon kívül, hogy nem beszélsz vele többet stb. Hatott a beszélgetés az illetővel?)

2023. dec. 28. 20:44
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek, ugyanezzel a problémával küzdök. Nem tudtam mit tenni, párszor elmondtam neki a véleményem, mert gyakran olyanokat mondott, hogy kettéállt a fülem. Egy idő után már nem hívogatott, plusz sokszor fel sem vettem neki a telefont (ilyet életemben nem csináltam senkivel, de nem tudtam már mást kitalálni, mert nem akartam 1 órát azzal tölteni a napomból, hogy őt hallgatom teljesen érdektelen témákban.) Ja, és egy dolgot ezerszer is elmond, külön unalmas.
2023. dec. 29. 13:02
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kolleganőm ilyen. Fiatal nő, de szerintem már alig vannak barátai mert mindenkit krvára lrfáraszt. A férje is megunta, ( a beszéden kívül baromi körülmŕnyes is, a munkája is olyan hogy más már 3x mrgcsinálja). Ha ráb.szod a telefont legközelebb ugyanígy csinál, se élőben se telefonon nem lehet lerázni. Mondtuk már neki h farasztó annyit mondott hogy tudja ..csak még ezt elmondja meg azt.
2023. dec. 29. 15:44
 23/23 anonim ***** válasza:
Nekem a menyem ilyen. Még a rövid beszélgetés is 40-50 perc. Ráadásul sokszor ugyanazt mantrázza, újra és újra. Tök evidens kérdéseket tesz fel, amivel csak őt tudod megerősíteni a meggyőződésében. Tenném a dolgom, csinálnék valami értelmeset, ehelyett őt hallgathatom. Jó szívű, kedves alapvetően, ezért igyekszem türelmes lenni, de sokszor nem veszem fel neki a telefont.
jan. 13. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!