Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ez most az en anyukamrol...

Ez most az en anyukamrol szol, szoval a ferjem anyosarol. Szerintetek ezt a helyzetet hogyan lehet kezelni?

Figyelt kérdés

Mi Nemetorszagban elunk, es kihivtuk anyumat karacsonyozni. Van egy kiskutyaja, amit nem igazan tart tisztan, igy a ferjem az elozo tapasztalatai alapjan, mar nagyon nem akart beengedni, csak anyum nem tudta a kutyat hol hagyni, igy kertem, hogy probalja meg elviselni.

Szenteste ajandekbontas kozben a kutya osszefosta a nappalit. Ereztuk, hogy valami budos, azt hittem a kislanyom, aki meg pelenkas, hogy o trottyantott be, de egy francokat, a kutya volt. Szonyeget, laminatot, es meg a kanapet is osszefosta. Anyam egy szot sem szolt, csak ult tovabb a fotelban, en meg dunnyogve takaritottam, meg a gyerekek bonntottak az ajandekokat. Ezek utan ultimatum lett neki adva, hogy a kutya a nappaliban ne mozoghat szabadon, csak a szobaban ahol alszanak vagy a balkonon, nappaliban az oleben maradhat. Ezen anyam retentoen kiakadt. Masnap delutan el akartunk menni mindannyian setalni, anyum azt mondta, hogy faradt, ezert o inkabb addig lepihenne. Mi attol kimentunk, majd kesobb latjuk az utcarol, hogy anyam bent van a haloszobankban. Ferjem ezen nagyon kiakadt. Kertem, hogy hagyja ra, de nyilvan nem birta ki es normalisan rakerdezett, hogy mit keresett a haloszobankban. Anyam uvoltve, kiabalva es sirva mondta, hogy ot meg igy senki nem alazta meg,o nem lopo, a kutya szaladt be, ami nyilvan nem igaz, mert a haloszobaig plusz ket ajto vezet, ami csukva volt, majd mindennek lehordta a ferjem, most ott tartunk, hogy haza akar menni, csak a gyerekek konyorognek neki, hogy maradjon (3 es 8 evesek) . En nem tudom mit mondjak, ez a karacsony mar kuka, annyit mondtam, hogy nem kell haza mennie, de ha ugy dont, hogy menne megertem. Mi a francokat csinaljak? Tudom, hogy a ferjemnek van igaza. Raadasul a csaladi beke kedveert, meg o kert tobbszor bocsanatot, anyam meg csak jatsza a sertodottet, aldozatot. Van valami tanacsotok nekem?

Bocsanat , nincs ekezetetem.

2023. dec. 27. 18:12
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
100%

48.

Ha, pszichológus, akkor még nyilvánvalóbb az üzenete manipulatív jellege.

Mekkora rafinált egy gyík ez...

És milyen sikeresen manipulál téged. :(

jan. 1. 13:51
 52/62 anonim ***** válasza:
100%
51: és az a még szomorúbb, hogy a kérdező észre sem veszi, még az 5. oldalon túl sem.
jan. 1. 19:35
 53/62 A kérdező kommentje:
De sajnos igen, csak jó lett volna hinni, hogy nem így van. Apum tök korán meghalt, tesóm elhúzott otthonról, amint lehetett a világ másik felére , azóta is nax évte egyszer hallok felőle (na ő nem ilyen hülye lelkizős, mint én) … utána én is jó messzire költöztem…így anyám az egyetlen rokonom aki még maradt és ezért kapaszkodtam bele ennyire. Rossz érzès egyszerűen.
jan. 1. 20:33
 54/62 A kérdező kommentje:
Végül is ma elment haza, és most a férjemet bombázza a ne haragudj így sajnálom, úgy sajnálom üzenetekkel. Ahogy látom még a párom is most össze van zavarodva tőle. Abban viszont megegyeztünk, hogy ide többet nem jön.
jan. 1. 20:36
 55/62 anonim ***** válasza:
100%

"Abban viszont megegyeztünk, hogy ide többet nem jön."

Ezt nagyon könnyű elhatározni akkor, amikor épp elment, de eltelik pár hónap, fél év és megint az lesz, hogy jajj mégiscsak az anyád, mégiscsak az egyetlen rokonod, hadd jöhessen, jajj nincs kire hagynia a kutyáját, próbálja meg a férjed elviselni csak pár napig.

Hiába vagy felnőtt, családos ember, nem tudtál anyádról érzelmileg leválni, ő továbbra is sikeresen manipulál téged.

Nem ártana neked egy-két beszélgetés egy ilyen problémákra szakosodott pszichológussal. Nagyon sokat tud segíteni, és tényleg elég lenne pár alkalom.

jan. 1. 21:03
 56/62 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos ez így igaz, lelkileg valamiért nem tudtam leválni róla, függetlenül attól, hogy évente egyszer találkozunk.

A legjobb barátnőm is pszichológus, de még új a szakmában. Most többet beszélgettünk erről, szerinte bipoláris személyiségzavarral küzd anyám. Segít keresni szakembert.

jan. 1. 21:22
 57/62 A kérdező kommentje:

Összekevertem, bordenline-t mondott, ebben szenved. Most tanulmányozom és ez 100%-ban egyezik a tüneteivel.

Ezt csak azért írom, hátha más is van hasonló cipőben és ez segítség neki.

jan. 1. 21:27
 58/62 anonim ***** válasza:
100%
Na végre, kérdező!!!! Gratulálok!!!! Sok sikert a pszichológushoz, már régen elkelt volna és én már sokkal régebben elküldtelek volna. Konkrétan legkésőbb 9 évvel ezelőtt, amikor az első gyerekeddel voltál állapotos.
jan. 1. 22:41
 59/62 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg vannak tisztább fázisai, amikor érzi, hogy rosszat tett, és próbálja helyrehozni valahogy. Aztán megint átlendül a másik oldalra.

Bizonyára nem éri meg neki minden hidat felégetni maga mögött. Tehát amikor érzi, hogy túlfeszítette a húrt, visszavonulót fúj, amikor pedig ismét biztonságosnak érzi a kapcsolatot, újra elkezd tombolni.

jan. 2. 07:39
 60/62 A kérdező kommentje:
Szerintem azért próbálja rendbe hozni, mert bántja amit tett, hanem fél, hogy teljesen egyedül marad, mint a kisujja. Rajtam meg a kutyáján kivül nincs senkije. Cudar egy élet ez!
jan. 2. 22:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!