Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ez most az en anyukamrol...

Ez most az en anyukamrol szol, szoval a ferjem anyosarol. Szerintetek ezt a helyzetet hogyan lehet kezelni?

Figyelt kérdés

Mi Nemetorszagban elunk, es kihivtuk anyumat karacsonyozni. Van egy kiskutyaja, amit nem igazan tart tisztan, igy a ferjem az elozo tapasztalatai alapjan, mar nagyon nem akart beengedni, csak anyum nem tudta a kutyat hol hagyni, igy kertem, hogy probalja meg elviselni.

Szenteste ajandekbontas kozben a kutya osszefosta a nappalit. Ereztuk, hogy valami budos, azt hittem a kislanyom, aki meg pelenkas, hogy o trottyantott be, de egy francokat, a kutya volt. Szonyeget, laminatot, es meg a kanapet is osszefosta. Anyam egy szot sem szolt, csak ult tovabb a fotelban, en meg dunnyogve takaritottam, meg a gyerekek bonntottak az ajandekokat. Ezek utan ultimatum lett neki adva, hogy a kutya a nappaliban ne mozoghat szabadon, csak a szobaban ahol alszanak vagy a balkonon, nappaliban az oleben maradhat. Ezen anyam retentoen kiakadt. Masnap delutan el akartunk menni mindannyian setalni, anyum azt mondta, hogy faradt, ezert o inkabb addig lepihenne. Mi attol kimentunk, majd kesobb latjuk az utcarol, hogy anyam bent van a haloszobankban. Ferjem ezen nagyon kiakadt. Kertem, hogy hagyja ra, de nyilvan nem birta ki es normalisan rakerdezett, hogy mit keresett a haloszobankban. Anyam uvoltve, kiabalva es sirva mondta, hogy ot meg igy senki nem alazta meg,o nem lopo, a kutya szaladt be, ami nyilvan nem igaz, mert a haloszobaig plusz ket ajto vezet, ami csukva volt, majd mindennek lehordta a ferjem, most ott tartunk, hogy haza akar menni, csak a gyerekek konyorognek neki, hogy maradjon (3 es 8 evesek) . En nem tudom mit mondjak, ez a karacsony mar kuka, annyit mondtam, hogy nem kell haza mennie, de ha ugy dont, hogy menne megertem. Mi a francokat csinaljak? Tudom, hogy a ferjemnek van igaza. Raadasul a csaladi beke kedveert, meg o kert tobbszor bocsanatot, anyam meg csak jatsza a sertodottet, aldozatot. Van valami tanacsotok nekem?

Bocsanat , nincs ekezetetem.

2023. dec. 27. 18:12
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 A kérdező kommentje:
A kutya dologban en vagyok egyedul hibas! Engem manipulalt es beugrottam, pedig ferjem kert hogy ne hagyjam. Orszag vilag elott vallalom, de mar nem sokra megyek a szanom banommal. Tobbet nem jon az tuti.
2023. dec. 28. 18:41
 42/62 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha innentől kezdve elhívod karácsonykor, a legnagyobb agyhalál idején egész Európában, legközelebb már ne picsogj... Most oké, hogy jaj, X éves karácsony környékén, de na és? Tekintettel volt-e valaha arra, hogy pl. szülinapodkor te mit akarsz csinálni? Ha nem, és amúgy is tönkrevágott idegileg, akkor nehogy már te hunyászkodj meg, Jézusom! Ha a nagy gyerek kérdezne a mamáról, tedd fel a kérdést neki: "Te akarnál olyan emberrel együtt karácsonyozni, aki állandóan turkál a cuccaid között, ide kakiltatja a kutyáját, amit neked kell feltakarítani egy idegen blöki után, és mindig gondoskodik arról, hogy te rosszul érezd magad? Pl. ha van sapka rajtad, abba köt bele, ha nincs, akkor abba." Egy ennyi idős gyerek (normális esetben) nem hülye, hogy max. kis rásegítéssel, de ne értse meg a sapkás hasonlatot. Hidd el, ha most nem érzi át, majd át fogja érezni később, amikor majd ő is megtapasztalja.

A helyedben a férjed sejhajára nyomnék egy óriási cuppanóst a legközelebbi főtér kellős közepén, mert a helyében már régen megmondtam volna, ha még egyszer ide jön anyukád a lakásotokra, akár egyedül, akár kutyástul, akkor a következő január 31-ig legkésőbb vagy időpontot kérsz egy pszichológustól vagy beádom a válópert.

2023. dec. 29. 02:34
 43/62 A kérdező kommentje:

Ha még valaki olvassa, bemásolom a mai üzenetét: (Mimi a kutya, Bogyóka a fiam) …

Szia drága arany kusszivecsk!

Kijöttünk kivsit Mimivel

Gyerekek élvezik a játékot apjukkal

Hála Isenkének!🙏

Mindent nagyon szépen köszőnők

Én nahy elnézésedet kérem a kellemetlenségért.

Ezt én se kalkuláltam bele

Nagyon sajnálom a tőrténteket

Neked mindent nagyon,nagyon sokszor köszőnök mégegyszer

Gyerekek a kis unokáim dràga tündérfalatok

Olivinek eszem meg a kisszivèt

Bogyokàm nagy kiskamasz lett

Imádom őket ahogy Téged is

Millio puszika

Nagyon,nagyon szetetlek teljes lelkemből,szivemből💕💕💕💕💕💕

2023. dec. 31. 14:56
 44/62 anonim ***** válasza:
74%

43.

Aha...

Manipulativ banya!

2023. dec. 31. 19:41
 45/62 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ezt hívják ködösítésnek.

BUÉK!

2023. dec. 31. 22:12
 46/62 A kérdező kommentje:
De durván nyomja, nem? Kb ezen a szinten megy mindig, én hülye meg begrottam. Most meglértem a férjem, hogy tereljen ő engem, ha anyámról van szó, mert én nem tudok vele kapcsolatban racionálisan gondolkodni.
jan. 1. 01:42
 47/62 Szervizmérnök úr ***** válasza:
35%

Hiába minősítették le sokan a 11. válaszom, a lehetőség persze adott, csak gyakran nem engem minősít, engem meg azután baromira nem hat meg.

Sok tapasztalatot szereztem már furcsa emberekkel, de az mindent visz, amikor idős, demens van a családban (nem az én ágamon).

Ez aztán egy egészen különös világ, sajátos észjárás.

Ezt tudomásul kell venni sajnos, vannak megborult emberek, akik nem mindig érzékelik, hogy mit tesznek, ezért nem kell mindent komolyan venni tőlük.

Attól még lehet szerethető, ha alapvetően pozitív, jóindulatú.

Vannak sajnos sokkal rosszabb esetek is, amit már nehéz lenne elviselni, hosszabb távon.

jan. 1. 08:35
 48/62 A kérdező kommentje:
Itt szó sincs beszámithatatlanságról, anyum pszichológus és ami vicc nagyon elismert a szakmájában. Nyugdíj mellett mai napig praktizál, és még saját elmondása szerint is mindenkinek tud segíteni, csak magának meg a családjának nem. Rettentő labilis, depressziós személy, ezért is érzi át a paciensei helyzetét
jan. 1. 10:16
 49/62 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus ilyen helyesírással..?
jan. 1. 10:52
 50/62 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó telefonon írt indulatokkal. Igen, így szokott írni, mert elmondása szerint nem jól látja a telefonon a betűket. Gondolod nem mondok igazat? Klinikai szakpszichológus 30 éves tapasztalatt… de ez nem mond el róla semmit… hiába jó szakember, de a családja darabokra hullott. Egyedül van mint a kisujja a kutyájával, amit magának köszönhet. Már nem írom oda, hogy sajnálom.
jan. 1. 11:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!